Windows 10 Taşınabilir Oyun Konsolu Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10 Taşınabilir Oyun Konsolu Geliyor
Çin merkezli üretici GPD, Windows 10 işletim sistemine sahip taşınabilir oyun konsolu duyurma hazırlığında.



Android platformunun oyun özelliklerine aşina olanlar çoğunlukla Çin merkezli üreticiler tarafından üretilen Android oyun konsollarından haberdar olabilir. Android. Mobil işletim sisteminin esnekliği sayesinde her türlü platformda özelleştirilecek kullanılması mümkün oldu. Fakat Windows 10 artık taşınabilir oyun konsollarından alanında da Android platformuna rakip oluyor.

Windows 10 işletim sistemi, azaltılmış sistem gereksinimleri, optimize edilmiş dokunmatik ara yüzü ile artık Windows 7 ve Windows 8.1’den taşınabilir oyun konsolu alanında kullanım için çok daha uygun. CNXSoft’un haberine göre Windows 10’daki bu gelişmelerden sonra Çinli şirket GPD, Windows 10 işletim sistemine sahip taşınabilir oyun konsolu için çalışmalarını başlattı.



Windows 10 Taşınabilir Oyun Konsolu Özellikleri:
  • İşlemci – Intel Atom Cherry Trail X5- Z8500 / Z8550 dört çekirdekli işlemci
  • Sistem Belleği – 4GB RAM
  • Depolama – 64GB eMMC, 128 GB’a kadar micro SD yuvası + ( 32 veya 128GB kullanmak mümkün)
  • Ekran – 5.5 inç kapasitif dokunmatik ekran; 1280 × 720 çözünürlük,Corning Gorilla Glass 3, In-Cell teknolojisi.
  • Video Çıkışı – micro HDMI
  • Ses Çıkışı – Mikro HDMI + 3.5mm kulaklık jakı
  • Bağlantı – WiFi ve Bluetooth
  • USB – 1x USB Type-C portu, 1x USB 3.0 portu
  • Batarya – 6.000 mAh çıkarılabilir olmayan Li-Po batarya, online oyunlarda 6 ila 8 saat süreyle kullanım
GPD’nin Windows 10 taşınabilir oyun konsoluna ait bir 3D render görseli paylaşıldı. Bu görsele baktığımızda ise tasarımının Nintendo’dan izler taşıdığını kabul ermek gerekir. GPD Windows 10 taşınabilir oyun konsolu ayrıca iki adet oyun joystiğini üzerinde barındıran bir de klavyeye sahip. Windows 10 işletim sisteminin 10 inç altı ekranlı cihazlarda ücretsiz olması nedeni ile bu cihazda daha büyük bir ekranında kullanılma ihtimali bulunduğu belirtiliyor.



Donanım özellikleri açısından orta seviyede bulunduğu görülen GPD Windows 10 taşınabilir oyunkonsolunun ayrıca Dual Boot özelliği ile Android işlerimizin de yüklenebileceği belirtiliyor. Xbox One Platformunun da artık Windows 10 işletim sistemi kullanmaya başlaması ile Xbox One oyunlarının hızla Windows 10 için de yayınlanması Windows 10 taşınabilir oyun konsolu için önemli bir avantaj olabilir.




Windows 10 Taşınabilir Oyun Konsolu Geliyor - MaxiCep
 


Üst Alt