Apple’ın son çeyrekte, iPad Mini modelleri zirvede yer aldı

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Apple’ın son çeyrekte, iPad Mini modelleri zirvede yer aldı
Apple’ın 2015 son çeyrek en çok satan tableti iPad Air 2 oldu…



Apple 2010 senesinde ilk iPad modeli ile yeni bir pazarın kapılarını açmıştı. iPhone ile tüm dengeleri değiştiren Apple’ın yeni cihazı iPad satış rakamları ile de oldukça başarılı olmuş ve dünya genelinde adından söz ettirmişti.



Şu anda Apple’ın yanı sıra sayısız tablet üreticisi ile tablet pazarı milyarlarca dolarlık hacme ulaşmış durumda. Apple’ın ilk iPad modeli 9.7″ ekran ile gelirken, daha sonra her sene yeni bir 9.7″ ekranlı iPad modeli pazarda yerini almıştı. Son olarak firma, geçtiğimiz 2014 Ekim ayında iPad Air 2 adındaki 9.7″ ekrana sahip modelini sunmuştu.

Apple, daha sonra 7.9″ ekrana sahip iPad Mini modelleri de sunarken, bu tabletler de büyük ilgi görüyor. Yine son olarak iPad Mini 4, geçtiğimiz sene Eylül ayında tanıtılmış ve sonrasında da satışa sunulmuştu.

Yeni modeller sunmaya devam eden firma, ayrıca Eylül ayında bir de iPad Pro adındaki yeni tablet modelini sunmuş ve bu tablet, özellikle kurumsal müşterilere hitap ederken, 12.9″ ekran ile gelmişti.

Apple’ın iPad modellerinin satış durumları ile ilgili olarak da bilgiler gelmeye devam ederken, Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) üzerinden bir rapor geldi ve buna göre Apple iPad 2, son çeyrekte en çok satılan tablet oldu.

Ancak iPad Air tabletler satışların %40’lık bölümünü alabilirken, iPad Mini modeller ise 2015 son üç aylık sürede %47’lik orana sahip oldu.




http://www.maxicep.com/tasinabilir-...-mini-modelleri-zirvede-yer-aldi-h215808.html
 


Üst Alt