Zıt Renkler, Ara Renkler, Sıcak ve Soğuk Renkler nelerdir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Zıt Renkler, Ara Renkler, Sıcak ve Soğuk Renkler nelerdir ?
Zıt renkler neler biliyor muydunuz? Ana renkler olan Sarı Mavi ve Kırmızı renklerinin zıt renklerini yazacağımız yazımızda aynı zamanda Ara Renkler ile Sıcak Renkler ve Soğuk renklerin hangileri olduğu bilgisini takipçilerimize veriyor olacağız.

Öncelikle, Ana renklerden başlayalım zira diğer tüm renkler bu ana renklerin karışımıyla oluşuyor. Ana renkler: Sarı, Kırmızı ve Mavi. Şimdi bunların zıt renklerine bir göz gezdirelim, yani ana renklerin zıt renkleri bir diğer anlamda ana renklerin karşıt renkleri nelerdir diye soracak olursanız; Sarı rengin zıt rengi Mor, Kırmızı Rengin zıt rengi Yeşil, Mavi rengin zıttı ise turuncu renktir.

Renklerde bir de ara renkler vardır ki bunlar; Yeşil, Mor ve Turuncu'dur. Aslında bu renkler, ana renklerin zıttı olan renkler bir anlamda dikkat ederseniz.

Son olarak da hangi renkler sıcak renkler, hangi renkler soğuk renkler diye soracak olursanız da aşağıda belirtmek istedik.

Sıcak renkler: Sarı, Kırmızı ve Turuncu - Soğuk renkler: Yeşil, Mavi ve Mor. Buradan da görebileceğiniz önemli noktalardan biri, soğuk ile sıcak renkler de birbirinin zıttı durumda.

Son olarak size bu anlattıklarımızı daha kolay anlayabileceğimiz bir diyagram sunuyoruz.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular

sailfish
Cevap
31
Görüntüleme
3K
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
246
Doğuş Pertez
GreaTH
Cevap
190
Görüntüleme
29K
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
512
Doğuş Pertez


Üst Alt