Huawei Mate 8 akıllı telefon resmi olarak duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Huawei Mate 8 akıllı telefon resmi olarak duyuruldu
Huawei’nin yeni büyük ekranlı akıllısı Mate 8 resmi olarak duyuruldu…



Bir süredir hakkında bilgiler gelen ve Çinli teknoloji devi Huawei’nin en önemli modellerinden bir tanesi olan Huawei Mate 8 bugün düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyuruldu. İnce çerçeveli ekran yapısı, metal kasaı ve ince tasarımı ile oldukça etkileyici bir tasarıma sahip olan akıllı telefon önümüzdeki dönemde büyük ilgi görecek gibi görünüyor.



Huawei’nin bu yeni akıllı telefonu Kirin 950 yonga setinden güç alıyor. Bu ay başlarında Huawei tarafından düzenlenen başka bir etkinlikle gün yüzüne çıkan bu yonga seti 2.3Ghz saat hızında dört Cortex-A72 ve 1.8Ghz saat hızında çalışan dört Cortex-A53 çekirdek olmak üzere sekiz çekirdekli işlemci içeriyor. Ayrıca yonga setinde ARM Mali-T880 grafik işlemciye yer verilmiş.

Akıllı telefon 6″ büyüklüğünde dokunmatik ekran içerirken, ekran çözünürlüğü ise Quad HD değil, 1920×1080 piksel Full HD olarak belirlenmiş.

Ayrıca Apple iPhone modellerinde olduğu gibi bir de yardımcı işlemci cihazda yer alıyor. i5 yardımcı işlemci sensör yönetimi gibi işlemlerde görev alıyor. Uzay ve havacılıkta kullanılan alüminyum malzemeden üretilen kasaya sahip olan cihazda ayrıca 2.5D kavisli elmas kesimi cam kullanılmış.



Huawei Mate 8’in arka yüzünde parmak izi tarayıcı bulunurken, renk olarak ise Champagne Gold, Moonlight Silver, Space Gray, ve Mocha Brown olarak dört seçenekte satışa sunulacak. İşletim sisteminin ise Android 6.0 Marshmallow olduğunu da belirtelim.

Şimdilik bu akıllı telefon hakkında paylaşılan bilgiler bunlar olurken, 2016 başında Ocak ayında ABD, Las Vegas’da düzenlenecek olan CES 2016, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tüm detayların gün yüzüne çıkartılacağı ifade ediliyor. Ayrıca 2016 ilk çeyrekte de satışa sunulacak…

Huawei Mate 8 akıllı telefon resmi olarak duyuruldu - MaxiCep
 


hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Cihaz muazzam lakin 5.7 inç olaydı
 
bmw_m6

bmw_m6

Üye
Samsung,htc,lg,iphone,nokia(wp) cihazlari kullanmis biri olarak bu sefer cinli bir cihaz alacam gibi ya huawei ya xiaomi bu iki cihaz cok ilgimi cekiyor .
 
yeumyang

yeumyang

Moderator
Güzel tasarım harika görünüyor
 

Emre

Üye
Şu markaya bi türlü ısınamadım.
 


Üst Alt