Playstation 4 iki senede ne kadar sattı?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Playstation 4 iki senede ne kadar sattı?
Bence hiç bir zaman xbox geçemeyecek :ehe


Sony’nin PS4 oyun konsolu oyunseverler tarafından oldukça ilgi görüyor…


Teknoloji dünyasında iz bırakan üreticilerden bir tanesi olan Japonya kökenli Sony, oyun pazarında da faaliyetlerini sürdürürken, bu alanda Playstation olarak adlandırdığı cihazları ile adından söz ettiriyor.



Sony, şu anda oyun konsolu olarak Microsoft ile birlikte lider durumda ve satış rakamları ile de çoğu pazarda Microsoft’u da geride bırakıyor. Son döneme baktığımızda uzun süre Sony PS3 ve Microsoft da Xbox 360 ile yüksek satış rakamlarına ulaşırken, 2013 senesi Kasım ayında her iki firma da yeni nesil oyun konsolu modellerini pazara sunmuştu.

Sony’de Playstation 4 gelirken, Microsoft ise benzer donanım özellikleri içeren Xbox One modelini sundu.

Aradan geçen 2 sene sonrasında satış rakamları da merak edilirken, Sony cephesinden ilk bilgiler geldi. Sony, dünya genelinde şimdiye kadar 30.2 milyon Playstation 4 oyun konsolu sattığını duyurdu. Geçtiğimiz Mart ayında satış rakamı 20.2 milyon olarak açıklanmıştı. Bu da firmanın aylık ortalama olarak 1.25 milyon PS4 sattığı anlamına geliyor.

İki sene de 30 milyon satış rakamının geçilmesi Sony açısından büyük başarı olarak değerlendirilebilir. Microsoft ise Ekim ayında Xbox One ile PS4’ü satış rakamlarında geride bırakmıştı. Bakalım iki sene sonunda Microsoft’un satış rakamları ne olarak açıklanacak.

Playstation 4 iki senede ne kadar sattı? - MaxiCep
 


Üst Alt