Devir Diş sahibi yapan İMPLANT devri

Sponsorlu Bağlantılar

vegadent

vegadent

Üye
    Konu Sahibi
Devir Diş sahibi yapan İMPLANT devri
İmplant

  • Size uygulanabilecek implant tedavisi ile şikayetleriniz ortadan kalkabilir. Ayrıca, bu yöntemle geleneksel kaplama ve protezlere oranla çok daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlanırken, yüzünüz ile uyumlu doğal bir görünüme de kavuşabilirsiniz.



    Dental İmplant nedir?
    İmplant çeşitli nedenlerle kaybedilmiş dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen vida şeklindeki titanyum alaşımdan yapılmış yapay diş kökleridir.



    İmplant Tedavisi Kaç Gün Sürmektedir?
    İmplant tedavisine başlanıldığı gün implantınız yerleştirilir ve evinize geçici bir dişle gidersiniz. Bir iki ay sonra en son müdahaleler ile tedaviniz tamamlanır ve yeni dişinizle ayrılabilirsiniz. Hiçbir zaman dişsiz beklemek zorunda kalmazsınız. Bu yöntem aşağıdaki durumlarda kullanılabilir.


    • Tek diş implant

    • Birden fazla implant

    • Tüm ağız implant


    İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?
    • İmplant tedavisi sonrası yapılan protezler doğal dişe en yakın yapıyı oluştururlar.

    • Geleneksel protezlere oranla daha iyi çiğneme,sert ve kuru yiyecekleri daha rahat yiyebilme ve konuşma fonksiyonu sağlamaktadırlar.

    • Diğer protezlere oranla çok daha estetik görünüme sahiptirler.

    • İmplantlar sayesinde diş eksikliği yandaki sağlam dişlere dokunulmadan giderilebilmektedir.

    • Çene kemiği erimelerinde azalma sağlanır ve hatta önüne geçilir.



    İmplantlar rahatça yiyebilmenizi, konuşabilmenizi, gülümsemenizi sağlayarak, yaşam kalitenizi attırır.

    Son yıllarda sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemi olan implant uygulamaları sonrasında bir çok hasta aynı gün sosyal hayata dönebilmektedir. İmplant tedavisinin ikinci aşaması olan implant üstüne yapılacak protezler için operasyondan sonra implantın çene kemiği ile bütünleşmesi için1-2 ay kadar beklenmesi gerekmektedir.



    İmplant tedavilerinin bir ayağını cerrahi işlem oluştururken diğer ayağını protez işlemi oluşturmaktadır. Bu nedenle protez uzmanı ile ağız diş ve çene cerrahisi uzmanının birbiri ile uyum içerisinde çalışması çok önemlidir.



    Sadece tek bir dişiniz eksik ise implant tedavisini tercih etmenizde fayda var. Çünkü, geleneksel köprü tedavisindeki gibi komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan tek bir implant ile yepyeni bir dişe sahip olabilirsiniz.



    Birden çok dişiniz eksik ise; İmplantlar, diş kökü vazifesi görürler ve komşu dişlerden alınan desteğe gerek duymadan protez yapılmasına olanak sağlarlar. Bu nedenle birden fazla diş eksikliğinde ya da sabit protez yapılamayacak, arka bölge diş eksikliklerinde yapılacak implant tedavisi ile takıp çıkarmaktan yorulmadan sabit dişlere kavuşabilirsiniz.



    Total dişsizlik durumunda; geleneksel köprü ve damaklara oranla implantlar ile desteklenmiş, sabit ya da hareketli protezler kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bilindiği gibi bir çok kişinin damak kullanmaya alışması çok zor bir dönemdir. Damak adı verilen total protezlerin tutuculuğu zamanla azalır, kişinin yemek yemesini ve konuşmasını zorlaştırdığı gibi, ağız içinde vuruk yaparak ağrıya sebep olur. Oysa ki üst ya da alt çeneye yerleştirilecek birkaç implant ve bu implantların üzerine konulacak ( topuz tutucu ya da bar tutucu) başlıklar ile total protezlerin tutuculuğu maksimum seviyede sağlanabilir siz de rahatça yemek yiyebilmenin keyfine varabilirsiniz.







    Unutmayın implant tıbbi bir zorunluluktur!
    Çözüm İçin ;
 


Hasand.

Hasand.

Üye
Teşekkurler
 
  • Beğen
Tepkiler: vegadent
KacakMazot

KacakMazot

Üye
Bunların fiyat ortalamaları nelerdir ?
Annem için düşünüyoruz. 4 5 dış olucak hemen hemen
 
vegadent

vegadent

Üye
    Konu Sahibi
Bunların fiyat ortalamaları nelerdir ?
Annem için düşünüyoruz. 4 5 dış olucak hemen hemen

Kaç implant yapılacağı veya totalde ne kadar tutacağı ileri muayene sonucu verilebildiğinden kliniği ziyaretle muayene olup neticeye kavuşmanız daha doğru olur. Ancak şu bilinmeli ki bu tür uzun soluklu tedaviler güven teşkil eden ve kurumsal niteliğe sahip kliniklerde (ilerleyen sürede sorun olursa muhatap bulabilmek için) Ağız ve çene cerrahı tarafından yapılmalı. Ayrıca kullanılan implant markası asıl karşılaştırma kriteriniz olmalı çin malından alman malına kadar geniş bir implant firması bulunuyor. Fiyatlarda 900 TL den başlayıp 3500TL ye kadar gidiyor. Burda kaliteyi ekonomik yaptırmak önemli. Bunun için tavsiyem irtibata geçip randevu almanızdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: KacakMazot

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
325
Haydar
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
348
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
429
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
1
Görüntüleme
433
Mad EagLe
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
405
Doğuş Pertez


Üst Alt