Peugeot 406 coupe alınırmı ?

Sponsorlu Bağlantılar

karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Peugeot 406 coupe alınırmı ?
Evet arkadaşlar sizce peugeot 406 coupe alınırmı.Çok seviyorum bu aracı görüntüsü duruşu ve özellikleri alasım var ne diyorsunuz ?

Özellikleri

ABS
ESP
Sürücü, yolcu ve yan hava yastıklan
Deri döşeme
Otomatik klima
Polen filtresi
Elektrik kumandalı ve hafızalı koltuklar
Hız sabitleme sistemi
Yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon
Elektrik kumandalı camlar
Elektrik kumandalı ve ısıtmalı aynalar
Radyo-teyp/CD değiştirici
Yol bilgisayarı
Far yıkama sistemi
İmmobilizer
Uzaktan kumandalı merkezi kilit
Sis farları
İçerden açılabilen depo kapağı
Alaşım jantlar



 
Son düzenleme:


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Fiyatları ne kadar?
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
20-23 bin tl civarı
 

technogamer2345

Üye
Bi defa iki koltugu var yani hicmi devami gelmeyecek ? :)

Begendiysen al.
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Dostum arkada 2 koltuk daha var zaten ben bekar bi adamım yeter bana çoluk çocuk yok :)
 

technogamer2345

Üye
Bagajdan mi giriliyor ? :D

Bu cumle "Evlenmeyi dusunmuyorum" anlamina geliyor(sa) al. :)
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Dostum 2-3 seneye kadar evlenmeyi düşünmüyorum zaten :)

Bu da aracın içi arkadaki koltuklar pek görünmemiş ama olsun en azından koltuk başlığının bi tanesi görünüyor

 
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Efsane modellerden biri ancak yaşını düşünürsek sorun çıkarma ihtimali doğuyor.
BMW ve Mercedes dışında 10 yıllık araba alınmaz.
 
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Hocam bu araç peugeot üretim bandından çıkma bi araç değil ferrari üretim bandından çıkma bi araç yalanım yok aracın geçmişini incelerseniz bulabilirsiniz bide peugeot'un en sağlam araçlarından birisiymiş bu model


Aracı tanımayanlar için.

Peugeot 406 Coupe hakkında…
Peugeot 406 Coupe, salt bir araba değildir. Peugeot’ nun, ünlü İtalyan tasarımcı Andrea Pininfarina’ya sadece tasarlaması için değil, aynı zamanda kendi tesislerinde üretimini gerçekleştirip test etmesi için emanet ettiği bir sanat eseridir. 1992 yılında başlayan tasarım aşamasının son bulması yaklaşık 3 yıl aldı. Pininfarina, Peugeot 406 Coupe’ nin platformunu daha sonra 1999 yılında üretilmeye başlayan Ferrari F360 Modena için kullandı.

Peugeot 406 Coupe sahibi olmak, az paraya çok konfor demektir bir anlamda… Karizma demektir ve biraz da cool olmak demektir… 406 ya binip alıştığınızda, diğer araçlar pek te çekici gelmez gözünüze. Çünkü devamlı dönmek ister ruhunuz özüne.. 406 sahibi olmak farklı olmaktır. Hatta bugune kadar kendinizin bile farketmediği farklılıklarınızın çıkmasıdır ortaya... Gerçek bir 'halk tipi' Ferrari… Temiz bakılmış bir Peugeot Coupe 406 aldığınızda, bu fiyata bir Ferrari alıyorum diyebilirsiniz rahatlıkla…
406 Coupe, bu dünyada insanoğlunun ve insankızının bir araya gelip yaptıkları insanbebeği gibi muazzam olmasa da, aşka benzer bir sevgi ve emek ile yoğrulmuş, kaderi doğduğunda çizilmiş asaletli bir asildir… 406 Coupe bir araba değil bir yaşamdır... 406'nın tekerine, motoruna bakıp onu salt bir otomobil olarak görmek onun her şeyden önce onun şanına yakışmaz. Toprağı bol olsun Pininfarina bu aracı yaparken ruhunda ne varsa katmış, özenmiştir. İsmim, şanım bu araçla yaşasın diye düşünmüş bile olabilir.

Peugeot 406 Coupe hakkında fazla bilinmeyenler…
* İlk olarak 1995 başında, Peugeot 405'in yerine üretilen bu model Fransa'nın Marsilya kentinde çevrilen Taxi film serisinin 3.filminde yer alarak büyük başarı yakalamıştır.

*Güçlü motorları 406'yı bir adım ileri götürmüş, kendisine "Peugeot'nun büyük aslanı" lakabı takılmıştır.

* Araç yalnızca 107.633 adet üretilmiştir. Karşılaştırmak gerekirse ayni yıllar içerisinde aktif satışta kalan Peugeot 206, sayı ile 6 milyonun üzerinde üretilmiştir. Düzgün çizgileri, bir Pininfarina tasarımı olması ve nadir bulunması nedeniyle koleksiyonerler için ileride değer kazanması muhtemel klasikler arasındaki yerini çoktan almıştır.

* Tüm 406 coupe'ler imalat numaralarında U5 kodunu taşır. Bunun anlamı; tüm coupe'lerin doğuş, imalat, montaj ve üretim yerinin İtalya Turin de bulunan San Giorgio Pininfarina fabrikası olmasıdır. Pininfarina, üretim dahil bütün süreci kendisi tamamladığı gibi, belirlemiş olduğu "Pininfarina Sports Car Quality" ilkesiyle, tüm coupe'lerin bu standartı taşıması için üretim kalitesi ve teknoloji konusunda en ileri teknik ve hassasiyeti göstermiştir. Coupe'leri diğer Peugeot'lardan ayıran kalite farkı bu sebepledir. Araçların test sürüşleri, Ferrarilerin de denendiği, Pininfarina'nın kendi özel pistinde gerçekleşmiştir.

* Peugeot 406 Coupe 1996 yılında, İtalya'da, Ferrari araçlarının da üretildiği Grugliasco Tesislerinde bantlardan inip, Paris Otomobil Fuarı'nda insanlığa armağan edildi.

* 406 Coupe, ileride kendisini klasik mertebesine taşıyacak olan birçok ödül almıştır. Bunlardan en önemlileri;

“Milan Triennale" The Most Beautiful Coupé of the World 1997
(Dünyanın En Güzel Coupe Aracı 1997)"
“Car Design Award 1997” (Dizayn Ödülü 1997) Turin,
“The Most Beautiful Car of the Year 1998”,
Festival of Chamonix. (1998 Yılının En Güzel Aracı)

Bir kaç yıl sonra ise İngiliz Telegraph’ ın kurduğu jüri ve düzenlediği oylama sonucunda “Gelmiş Geçmiş En güzel 100 Araba” listesinde kendine 92. Sırada yer bulmuş ve ölümsüzlüğe adım atmıştır.
* 360 Modena replikaları için en uygun cam-karoser uzunluğu ve yapısal benzerliği gösteren araç 406 Coupe olmuştur.
* Koltukları, ünlü Fransız Modacı Pierre Cardin tarafından tasarlanmıştır.
* 3.0 V6 motor, dünyanın en sağlam fren sistemi olarak kabul edilen BREMBO ile standart olarak sunulmaktadır.
* Peugeot üretmiş olduğu 406'ları 1998 ve 2006 yılları arasında 4 kez geri çağırırken. Coupe'ler bundan nasibini almamıştır.

* 406 Coupe, daha öncesinde 306 da kullanılan ve virajlarda arka tekerleğinin de belli bir açıyla dönmesini sağlayan “4 Wheel-Steering” teknolojisinin ürünü mekanik sistemin gelişmişine sahiptir. Yüksek maliyet sebebi ile rafa kalkan bu güzel aksamı taşıyan son Peugeot'dur. Günümüzde pahalı olduğu gerekçesiyle üretimi durma noktasına gelen
4 Wheel-Steering teknolojisinin en başarılı örneklerinden biri, 406 Coupe’ de kullanılmıştır. 406 Coupe’ yi virajlarda yoldan çıkarmak için fizik kurallarını zorlamak gerekiyor.
* Aracın tasarımı gerçekleştiren ekibin başında bulunan, dizayn stüdyosunun sahibi ve geçenlerde 51 yaşındayken hayata veda eden Andrea Pininfarina, 1997'den 2006 yılına kadar 406 Coupe kullanmıştır.

* Rivayet odur ki; 406 Coupe için çizilmiş olan ön tasarımlar aslında o dönem geliştirilen bir Ferrari için uygun görülmüştü fakat modelin üretiminden vazgeçilince dizaynın hatları yumuşatılıp, şehir için uygun bir grand tourer'a dönüştürülerek Peugeot'a verildi.

* Jeremy Clarkson bu aracı tanımlarken; "Güzel tasarımlı son Ferrari!" demiştir.

* 406 Coupe, "Gran Turismo 2" adlı bilgisayar oyununda yer almıştır.

* 406 Coupe, 2002 Fransız yapımı "Le Boulet" filminde, Paris sokaklarında gerçekleşen polisten kaçış sahnesinde rol almıştır.
 
Son düzenleme:
hookword

hookword

Üye
Pininfarina ise kolay kolay sorun çıkarmaz. Tabi üretim sayısı nedeniyle temizini bulun da diyemeyiz masraf riskini almak size kalmış. Ben olsam sırf tarzı ve ender bulunması nedeniyle bile alırdım.
 
  • Beğen
Tepkiler: karayel90
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Pininfarina ise kolay kolay sorun çıkarmaz. Tabi üretim sayısı nedeniyle temizini bulun da diyemeyiz masraf riskini almak size kalmış. Ben olsam sırf tarzı ve ender bulunması nedeniyle bile alırdım.
Tabikide pininfaninayı tercih edeceğim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: hookword


Üst Alt