Üniversiteye yeni yerleşen öğrencilere tavsiyeler...

Sponsorlu Bağlantılar

Emrgncy

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
Üniversiteye yeni yerleşen öğrencilere tavsiyeler...
Pamukkale üniversitesi, üniversiteye yeni yerleşen öğrencilere facebook sayfasından hayati öneme sahip tavsiyelerde bulunmuş. Hoşuma gitti paylaşayım dedim :D



Üniversiteye yeni yerleşen arkadaşlara istinaden :)

SEN YENİSİN GALİBA - BUNLAR SANA TAVSİYEMİZ:
1. Öğrenci işlerindeki adam sana düşman değil. Onun nefreti bütün dünyaya karşı. Moralini bozma
2. İlk hafta ders olmaz, amele gibi gitme. Hadi o tatlı heyecanla gaza gelip gittin, ilk geceden bütün okulu facebook arkadaş listene ekleme.
3. Ders programı için panonun önünde toplanan kalabalığın arasında görüp sevgili olmayı düşündüğün kızın sevgilisi var. Baştan uyarıyorum. Sonra çok ağlarsın, demedi deme.
4. Muhabbete "YGS'de kaç puan yaptın? Bi' alt tercihim "Biyolojiydi" şeklinde giren elemanla samimiyetin, not almanın ötesine geçmesin. Çünkü, o çok sıkıcı biri.
5. Saçı, sakalı uzatıp maymuna dönme. Uzayan kıllar, özgürlük sembolü değildir. Klişeleşme.
6. Sporla alakan olmadığı halde sürekli eşofman altıyla gezen dombililerden olma. Hava 60 derece dahi olsa "bol cepli kapri" denen tekstil ürününden uzak dur.
7. Klüpler amele kaynıyor. heyecanlanıp, hepsine girme.
8. John Lennon gözlüğü ile şile bezine abanan hatunla muhabbet edeceksen, mevzuya nietzsche'den, sistemin bizi köleleştirdiğinden ya da hayatın anlamsızlığı gibi ana temalardan gir.
9. Siyah tişört üzerine kareli gömlek giyip, düğmeleri açanlar İktisat'da , Şile bezi gömlek üzerine şal takanlar MYO'da okuyor. Tercihlerini buna göre belirle.
10. Alay ettiğiniz bıyıklı/ favorili kızlar, 1-2 yıla manken gibi olacak. büyük konuşma, erken rezervasyondan yararlan.
11. Sığır sürüsü gibi doluşacağınız kantini gözünde büyütme. önceleri Reina gibi gelir, fakat sonra aile çay bahçesine dönüşür, demedi deme.
12. "kitabı almak zorunludur" diyen hocalarınızı ciddiye alma, fotokopiciye git.
13. Yatay geçiş, %10'luk dilime girip harcın yarısını ödemek gibi saçma sapan hayallere kapılma. kötü geçen vizelerden sonra, hepsi yalan olacak. Unutma.!
14. Makarna, boş bira şişeleriyle "vize" yazıp etrafında poz verme gibi öğrenci evi geyiklerine gülen kalmadı. Yapma!
15. Bi müddet sonra her yer tur/gezi afisleriyle donancaktir.. Sen sen ol bize danışmadan tura/geziye cikma ; hem Parana hem zamanına yazik etme ;) :)
16. Ve son olarak; beyler, kızlar orada da teklif etmiyor. Boşuna ümitlenme.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Konu bölümüne taşındı, eline sağlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
2'ye katılmıyorum ilk hafta derslere gidin. Bazı hocalar ders işlemese bile yoklama alabiliyor. Benim bölümümdeki gibi bazı derslerin devamsızlık hakkı 3 ise ileride sıkıntı çıkabiliyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrgncy


Üst Alt