iCloud Kilidi Aşma Konusunda Setup.app Olayı

Sponsorlu Bağlantılar

Baba_yorgun_46

Üye
    Konu Sahibi
iCloud Kilidi Aşma Konusunda Setup.app Olayı
Youtube da bir video buldum. adresinden bulmuş olduğu key ile IPSW içerisinde bulunan root dosyalarının bulunduğu dmg'nin bir nevi şifrelemesini çözerek içine giriyor ve Application/Setup.app dosyasını siliyor ve üzerinde oynamış olduğu dmg dosyasını tekrar IPSW dosyasının içerisine Winrar ile aktarıyor.Bu olayı önce kendi iphone cihazım üzerinde denedim ama ilk başlarda çubuk biraz ilerledi ve hata verdi (14).

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bende bu olayın üzerine durdum ve günlerce araştırmalar vs. yaptım. GitHub'da ih8sn0w'un sn0wbreeze yazılımının kaynak kodlarını buldum ve üzerinde inceledim.Bildiğiniz gibi sadece jailbreak olayını değik sn0wbreeze ipsw ler üzerinde Hacktivate olayınıda gerçekleştirebiliyor ve iTunes ile cihazınıza bu yazılımı yükleyebiliyorsunuz.
Proje inceledim ve sn0wbreeze' de de Sistem dosaylarının bulunduğu dmglerin keyleri var ve Update dosyaları ise hep silinmeye ayarlanmış ve snowbreeze de aynı şekilde dmg şifrelemesini çözüyor önce.Bir de Bundle dosyaları var bu dosyaların içerisinde .patch uzantılı dosyalar var bu dosyalar ise bspatch.exe isimli bir yazılım ile orjinal dosyayla birleştiriliyor anladığım kadarıyla.



Hacktivate'ye gelecek olursak burdada yine üstte dediğim gibi bspatch aracılıyğla bir birleştirme yapılıyor büyük bir ihtimalle. hfsplus.exe yazılımı geçiyor birde.bu yazılımı komut istemcisi üzerinde çalıştırdım chmod, dosya ekleme,silme vs. olayıyla ilgili.Bunlar sadece Hactivate olayında geçmiyor.Cydia ve SSH dosyalarının eklenmesinde de yine aynı şekilde hfsplus.exe ve bspatch.exe geçiyor.Bundle dosyalarını ise internette hiçbir yerde bulamadım.Ayrıca Hiçbir şekilde sn0wbreeze BuildManifest.plist ve Restore.plist üzerinde bir oynama yapmıyor.



Programla İlgili Bulduğum Birkaç şey daha yazacağım fakat biraz uzun olacak. Soru vs.olursa cevaplarım
Bu konuyu açmamın nedeni piyasada hepiniz görümüşünüzdür bir çok Apple cihazı gerçek değeri 2000 iken iCloud kilidi sayesinde 1000 TL oluyor ve cihazlara yazık oluyor.

Bundle vs. bu olaylarla ilgili bilgili olanlar varsa yorum olarak yazsın. Bilelim.Artık iCloud için birşeylerin yapılması gerekiyor.Ayrıca bu sayede çok daha ucuza Apple sahibi olabilirsiniz :D . Bu konuyla ilgili yardımcı olan veya olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Dediğim gibi artık bu iCloud olayına birşeyler yapılması gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Jsnow492


Jsnow492

Jsnow492

Üye
Bencede Bişeyler Yapılması Gerekiyor . 14 Hatası İpsw den kaynaklı , bence decrypt ettikten sonra tekrar cryptelemek gerekiyor. Bide Patch li iTunes ile denedinin mi ?
 
Alihansd

Alihansd

Üye
EE hocam gelişme yokmu halen?
EE hocam gelişme yokmu halen?
 


Üst Alt