İyi Bir Bilgisayar Özellikleri Nasıl Olmalıdır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Arafayy

Arafayy

Üye
    Konu Sahibi
İyi Bir Bilgisayar Özellikleri Nasıl Olmalıdır ?


Sürekli olarak değişen ve gelişen teknolojilerini takip etmek zor. Her yıl bir yenisi çıkan bilgisayar donanımları, istekleri karşılamak adına durmadan kendilerini geliştirmek için yol almakta. Her yeni dönemle birlikte, bir bilgisayarın iyi sayılabilmesi için son teknolojili donanımlara sahip olması şart.

bilgisayar özelliklerine dikkat ederken neler yapmalıyım


Son dönemlerde çıkan Intel i7 Extreme işlemciler bir bilgisayarda bulunması durumunda o bilgisayarı süper bir bilgisayar yapabilir. Bunun yanında iyi sayılabilmesi için günümüzde, i5 modeline sahip 2.0 Ghz ‘in üstünde bir işlemciye sahip olmasıda yeterlidir. Yine çok iyi bir bilgisayarda 16 GB ve üstü RAM aranırken 4 ve 8 GB lık RAM lerde bu günlerde, her ne kadar program ve oyunların son versiyonlarını çalıştıramasalarda orta seviyeli bir bilgisayar için uygundur.


iyi bilgisayar özellikleri neler olmalı
Bunun yanı sıra bilgisayar için çok önemli bileşenlerden biri olan ekran kartlarında durum biraz daha farklıdır. Kısaca grafik ve oyun amaçlı kullanılacak bilgisayarda ekran kartının önemi çok büyükken çalışma bilgisayarlarında işlemci ve RAM kadar önemli değildir. Bu bileşeninde son çıkan 4 GB lık olanları günümüzün en yüksk performanslı olmasıyla birlikte 1 GB lık olanlarıda iyi bir bilgisayar için yeterlidir.


Harddisklerde, bilgisayarın hız anlamında olmasa bile depolama birimi oldukları için, iyi bir bilgisayarda yüksek kapasiteli olmaları aranmaktadır. Günümüzde 2 TB kadar harddiskler mevcut fakat iyi bilgisayarda 500 GB bir harddisk yeterli olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇaRşI 2387, semihguney, ByEmre221 ve 1 kişi daha


ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
Teşekkürler bilgi için biraz daha ayrıntı olabilirdi :oke:
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
İyi Bir Pc Min 1 TB HDD 8 GB RAM 2 GB 256 Bit Grafik Kart 600W Power En Azda 120 GB SSD Olmalı.İşlemcide 4.5. Nesil İntel İşlemciler Olmalı :gun1:
 
  • Beğen
Tepkiler: ÇaRşI 2387
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Teşekkürler :D ama arkadaşında dediği gibi biraz daha ayrıntılı olabilirdi.
 


Üst Alt