Hemşire yüksek lisans yaparsa yer değiştirme isteyebilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Hemşire yüksek lisans yaparsa yer değiştirme isteyebilir mi?
Yüksek lisans gerçekleştiren hemşire bu taktirde yer değiştirme isteyebilir mi merak ediliyor. Hemşire yüksek lisans isterse bakın ne olması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 26.03.2013 tarihli ve 28599 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Söz konusu yönetmeliğin "İsteğe bağlı yer değiştirme" başlıklı 16 ncı maddesinde 4/4/2015 tarihli ve 29316 sayılı resmi gazetede yapılan değişiklik ile "g) Sağlık ile ilgili bir alanda en az iki yıllık öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere,
bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir."ifadesi yer almaktadır.

Anılan ifade lafzen bakıldığında net bir ifade değildir. Yazanların "en az 2 yıllık yüksek öğrenim" yazmak istedikleri anlaşılmaktadır. Yüksek ibaresinin unutulduğu düşünülmektedir.
Bakanlık ön lisan ve lisans eğitimin kapsayan düzenleme yapmak isteseydi bu ifadeleri yazması gerkirdi.

Diğer taraftan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun tanımlar başlıklı 3 üncü maddesinde Önlisan, lisans ve lisan üstü öğretim olarak sayılmış ve tanımları yapılmıştır.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları personelinden 2 yıldan fazla süreli yüksek öğretim yapan ve bunu belgeleyenlerin Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin (g) bedi hükmü uyarınca yer değiştirme talebinde bulunabileceği değerlendirilmektedir.
Bu çerçevede sağlıkla ilgili ve süresi 2 yıldan fazla Sağlık yönetimi yüksek lisansı yapıyor olmanız nedeniyle isteğe bağlı yer değiştirme talebinde bulunabileceğiniz değerlendirilmektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR


Luck Star

Luck Star

Üye
Teşekkürler :)
 

Benzer Konular



Üst Alt