Kablosuz Modem Şifreniz Ne Kadar Güvenli ?

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kablosuz Modem Şifreniz Ne Kadar Güvenli ?
Kablosuz olarak kullandığınız modeminizde şifre olarak hangi karakterleri kullanıyorsunuz ?


İnterneti daha geniş alanlarda kullanmak için tercih edilen kablosuz modemler, istenmeyen kullanıcıları engellemek amacıyla çeşitli karakterlere bağlı olarak şifreler verilebiliyor.
Peki modemde tercih ettiğiniz şifreler ne kadar güvenli ?

Modeminiz hangi marka ve model olursa olsun artık günümüz teknolojisinde hemen hemen hepsi belirli güvenlik protokollerini kullanıyor. Bu protokoller kimi zaman kullanıcılar tarafından bilinmese de, seçilen şifreler için oldukça önem arz ediyor. Firmalar ise bir süredire bu konuda kullanıcıyı yönlendirici notları modemlerin kullanım kılavuzunda yer vermeye başlamıştı.

Modem kurulumları ise eskisi kadar zor olmadığı artık bir kaç küçük tıklama ile kullanıma hazır hale getirilebiliyor. Kullanım talimatlarını yerine getirdikten sonra ise sırada güvenliği arttırmak kalıyor. Çevrenizde kablosuz modem şifrenizi merakla soran insanlar bir yana dursun, internette küçük bir kaç arama ile cihazınıdaki şifrenize kolayca ulaşmaya çalışabilecek kişileri de unutmamak gerekir.

İşte önlem alınması gereken en önemli noktalardan birinin, modem arayüzüne giriş şifreleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu konuda girişim yapmak isteyen kişilerin tam da bu noktada önlem alması güvenliğin ilk temel kurallarından sayılmaktadır. Modem arayüz şifrelerini değiştirmek oldukça basittir. Bunun için kullanmakta olduğunu modeminizin kullanım kılavuzundan faydalanabilirsiniz.



Kablosuz modem şifre seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar.
Kablosuz modem arayüz şifresini değiştirdiniz ve güvenliğin ilk adımını başarıyla geçtiğinizi varsayalım. Bu işlemden sonra yapmanız gereken seçtiğiniz protokoller çerçevesinde sağlam bir şifre oluşturmak. Şifreniz ne kadar çok Rakam, Harf ve Karakter dizisinden oluşursa o kadar güvenli olacaktır.



Örnek görselde de belirtmeye çalıştığımız gibi kablosuz mod ve şifre seçimi daha güvenli bir ağ kullanımı için almanız gereken önlemlere sadece küçük bir örnek olacaktır. Sizler de kablosuz modeminizin arayüz ayarlarına göre güvenliğinizi arttırabilir, istenmeyen ziyaretçilerde bir nebze de olsa kurtulabilirsiniz.
 


KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Fazla Karakterli Şifre Koymayanların Gta 5'le Canı Yanar :D
 
  • Beğen
Tepkiler: omerboz54, UçanOsman ve Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Henüz çok şükür başıma gelmedi, nedeni ise düzenli değiştirme yaparım :oke:
 
boyabatlı

boyabatlı

Üye
Sınırsız olunca fark ediyor mu
 
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sınırsız olunca fark ediyor mu
Amaç internet kullanımının dışında da Güvenliğinizi ön planda tutmak. Cihazlarınıza erişm ile tüm bilgilerinize erişimin mümkün olduğunu unutmamak gerekir. Tabi konuyu hafife alan kullanıcıların zaman içerisinde bireysel olarak yaşadıkları sorunlardan bahsetmiyorum bile :)
 
UçanOsman

UçanOsman

Üye
mac filtrelemede koyabilirsiniz o daha güvenli olur
 

cagajosef

Üye
Ben maç filtreleme yapıyorum sadece izin verdiklerim baglanabiliyor modeme o yüzden sorun yok...
 

ouzman

Üye
Tavsiylerim:
*mac filtreleme kullanin
*guvenli bir sifre kullanin
*kablosuz gorunurlugunu kapatin(ssid goruntuleme)
 
kamil_ex

kamil_ex

Üye
şifrede ne imiş. mac filter koy kafa rahat olsun :)
 


Üst Alt