Xperia Z1 Modeline Android 5.0 Lollipop Nasıl Yüklenir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Xperia Z1 Modeline Android 5.0 Lollipop Nasıl Yüklenir ?
Sony, kısa bir süre önce Xperia Z serisi cihazlara sunduğu Android 5.0 Lollipop sürümünü güncelleme gelmeden de yükleyebilirsiniz.

Sony, merakla beklenen Android 5.0 Lollipop sürümünü Xperia Z serisi modeller için yayınlamaya başladı.

Android 5.0 Lollipop sürümünü almaya başlayan, Xperia Z3 Dual, Xperia Z1, Xperia Z1 Compact ve Xperia Z Ultra modellerine henüz tamamen yayınlanmadı. Ancak isteyen kullanıcılar aynı koda sahip modellerin farklı ülkelere yayınlanan sürümünü yükleyerek güncelleme öncesi fikir sahibi olabiliyorlar.

Bizler de kısa bir süre önce Xperia Z1 modeline Rusya için yayınlanan Android 5.0.2 Lollipop sürümünü yükleyerek izlenimlerimizi sizlerle paylaşmıştık. Oldukça stabil görünen ve arayüz açısından materyal tasarıma sahip güncellemede, performans ve hız konusunda da ilerleme olduğunu söyleyebiliriz. Sizler de belirttiğimiz Xperia Z serisi cihazlardan birine sahipseniz, OTA güncellemeyi beklemeden Android 5.0.2 Lollipop sürümünü yükleyebilirsiniz.

Android 5.0.2 Lollipop sürümünü yüklemek için gerekli olan uygulamalar.
Uyarı : Öncelikle bu tür işlemlerin her zaman riskli olduğunu yükleme ve sonrasında oluşabilecek sorunlardan kullanıcının sorumlu olduğunu belirterek başlayalım.

1- Flash Tool aracını indirmek için . İndirme işlemini yaptığınız yerde yükleme talimatlarına uyarak bilgisayarınıza kurunuz.

2- Cihazınıza uygun firmware dosyasını indirmeye yarayan XperiFirm uygulamasını indirmek için . İndirme işleminden sonra bilgisayarınızda uygun bir bölümde zip halinde indirilen dosyayı klasöre çıkartınız.

Tüm işlemlerin ardından artık yükleme işlemi için diğer aşamalara geçebiliriz. Bilgisayarınızda AntiVirüs ve benzeri uygulamaları geçici bir süreliğine kapatınız. İlk aşamada indirdiğiniz Flash Tool aracını sorunsuz bir şekilde kurduğunuz varsayarak XperiFirm uygulamasından cihaz koduna göre Android 5.0.2 Lollipop sürümünü indiriniz. İndirme süresi bağlantı hızınıza göre değişiklik gösterebilir.



Yukarıdaki görselde örnek olarak Xperia Z1 (C6903) modelini baz aldığımızı belirtelim. Sizler cihaz kodunuza göre Android 5.0.2 Lollipop sürümünü indirebilirsiniz. Android 5.0.2 Lollipop sürümünün listede yer alan kodu 14.5.A.0.242 olduğunu belirtelim.



Yükleme işlemi bittikten sonra sıra geldi Flash Tool aracı ile yükleme işlemine.
Öncelikle indirdiğimiz rom dosyasını her zaman olduğu gibi flash öncesi yüklenebilir duruma getirmek olacak. Bunun için resimde görüldüğü gibi Tools/Bundles/Create yolunu seçiyoruz.



İndirdiğimiz rom dosyasını bulunduğu klasöre girerek işaretli yerden gösteriyoruz.



Rom dosyasını gösterdikten sonra resimde görüldüğü gibi Folder list bölümüne otomatik ekleniyor. Yükleme öncesi bizim gireceğimiz bölüm ise, Device bölümüne tıklayarak cihaz modelini seçmemiz gerekiyor. Branding bölümüne indirdiğimiz rom bilgisini yazdıktan sonra Version bölümüne de rom bilgisini girmemiz gerek.

Sonrasında Create dedikten sonra işlemin bitmesini bekliyoruz. Bu aşamaya kadar cihazımızın bağlantısını yapmamıştık. Rom işlemine hazırladığımız dosyalar hazır olduktan sonra Flashtool/firmwares klasöründe az önce bilgilerini girdiğimiz Android 5.0.2 Lollipop sürümünü görebiliyor olmamız gerek.

Cihazımız tamamen sıfırlanacağından cihaz belleğindeki tüm bilgilerinizi yedeklemenizi önemle hatırlatalım. Modellere göre temelde aynı olan rom yükleme mantığını göz önünde tutarak cihazımızı kapalı konuma getirelim. Flash moduna alınması ise ses kısma tuşuna basılı tutarak USB kablosunu bağlıyoruz ve Flash butonunu tıklıyoruz.


İşlemler tamamlandıktan sonra cihazınızın açılması biraz uzun sürebilir. Bu durumdan dolayı farklı işlemlerde bulunmamanızı tavsiye ederim. Cihaz yükleme işlemi sonrası normal kuruluma geçebilirsiniz. Bu işlemi Türkiye Lollipop romu yayınlandıktan sonra da tekrarlamanızda bir zarar yok. Cihazınız Garanti sorunu yaşamayacağını vurgulamakta faydar var.
 


gvz123

gvz123

Üye
kardeş bu yüklemede arabça dil varmı?
kardeş bu yüklemede arabça dil varmı?
 


Üst Alt