ABD’de En Popüler İşletim Sistemi Sonuçları Açıklandı !

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ABD’de En Popüler İşletim Sistemi Sonuçları Açıklandı !
Kimi çevrelere göre sonuçlar şaşırtıcı olsa da, ortaya çıkan rakamlar ilerleyen dönemlerin de işaretçisi gibi.

Microsoft son bir yandan tüm ürünlerin tek yazılım çatısı altında toplamaya çalışırken ilginçanket sonuçları Microsoft’un doğru bir yol izlediğini işaret eder gibi.

Kullandığımız masaüstü ve dizüstü cihazlarda Xp işletim sisteminden sonra belki de en çok kullanılan sürümün Windows 7 olduğu bilinen bir gerçek. Xp işletim sistemi kurulu bilgisayarlar ise çevremizde halen rastlamak mümkün. Ancak ilerleyen ve gelişen yazılım anlayışı ile alışkanlıklar da yavaş yavaş değişiyor. Microsoft Windows 10 çalışmaları teknik önizleme seviyesinde devam ederken ABD’den yazılım devini ilgilendiren analizin sonuçları açıklandı.



Federal hükümetin Dijital Analytics Programı (DAP) raporuna göre Windows’un en popüler işletim sistemi olduğu görülüyor. Analitik rapora göre, Windows, Amerika Birleşik Devletleri‘nde tüm devlet web sitesi ziyaretçilerinin %58.4 ile en çok kullanılan sistem olarak sonuçlardaki yerini almış durumda. Analitik Raporda ayrıca en popüler Windows sürümü,Windows 8 (% 9.8), XP (% 3.4), Windows 7 (% 41.5) olduğunu ortaya koymaktadır.

Ayrıca artık yavaş yavaş Xp işletim sistemi yerini Windows 8 sürümüne tamamen devrettiği sonucu da çıkarılabilir. Elbette önümüzdeki yıllarda Xp gibi Windows 7 sürümü de tarihteki efsane olan işletim sistemleri olarak anılabilir.
 

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
474
gonyalı
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
448
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
4
Görüntüleme
441
kacaksevgilim
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
531
Eren Değerli


Üst Alt