Haber Vodafone Türkiye'de '4G'yi denedi

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone Türkiye'de '4G'yi denedi



Testte, 4G altyapısı ve mevcut ticari bir terminal kullanarak 900 MHz bandında EGSM spektrumu üzerinden 68.5 Mbps’lik hıza ulaştı.

Gerçekleştirilen veri indirme (download) testinde, 4G ile 900 MHz frekans bandı üzerinden ticari bir terminal kullanarak 68.5 Mbps’lik hıza ulaşıldı.

Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından gerçekleştirilen test, Huawei altyapısına sahip 4G test şebekesinde 900 MHz bandı kullanılarak mevcut bir ticari terminal ile yapıldı. Türkiye’de ilk defa yapılan bu test, 4G teknolojisinin mevcut spektrum bantları üzerinden de servis verebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

"4G testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vekili Ara Yıldızlı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Vodafone Grubu’nun, 30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada 2G ve 3G’de olduğu gibi 4G teknolojisinin de hayata geçmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bu emsalsiz deneyim ve bilgi birikimi sayesinde bugün faaliyet gösterdiğimiz 18 ülkede 2010 yılından bu yana en iyi ve en kaliteli 4G hizmetini verebiliyoruz. Şimdi, bu global deneyimimizi Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyoruz ve bu amaçla 4G testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu amaçla10 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz test ile 2600 MHz frekans bandında 40 MHz bant genişliğinde tek modem kullanarak 300.1 Mbps’lik rekor hıza ulaşan ilk operatör olmuştuk. Bu hız seviyesinde 3G teknolojisiyle 1 saat 15 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası 11 dakikada indirilebiliyor.

Bugün de 900 Mhz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren operatör olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." Türkiye’de mayıs ayında ihalesi yapılacak olan 4G teknolojisinin, mevcut 2G ve 3G spektrum bantları üzerinden de kullanılabildiğini aktaran Yıldızlı, şöyle devam etti: "900 MHz bandı ise yaygın olarak GSM teknolojisi için kullanılıyor. Şu anda 10 ülkede 900 MHz bandında 4G teknolojisi aktif olarak kullanılmakta olup, artan 4G uyumlu terminaller ile birlikte gelecekte kullanımının yaygınlaşacağı öngörülüyor.

Biz de Vodafone Türkiye olarak, 4G için yeni spektrum bantlarının yanı sıra mevcut spektrum bantlarının da en verimli şekilde kullanılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Global pazarda 4G teknolojisinin geliştirilmesi çalışmalarına ilk başlayan operatörlerden biri olarak, Türkiye’de de 4G teknolojisine yön verenler arasında yer almayı ve abonelerimize ilk günden itibaren en iyi 4G hizmetini sunmayı hedefliyoruz."
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N


Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Sen tarifende 8Mbps verdikten sonra istersen 12 g ol ne farkeder asdfgg :ehe
 

Emre

Üye
adamlar 5g geçecek biz yeni 4g :ehe
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
sınırlı internet paketleri için yaramaz ki bu 4g dediğiniz olay hızlı olabilir ama mb falan kalmaz yer içer yutar yani sınırsız lazım bu olay için
 
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Bize rakam değil somut birşeyler lazım.
 
PriZm

PriZm

Üye
Amerika gibi ülkelerde 900 Mhz frekansında 3G ile 50 Mbps hıza ulaşılabiliyor. Seviye 4 (2100 mhz) LTE frekansında ise 150 mbps hıza ulaşılıyor.

Şayet 900 mhz altyapısı kullanılırsa Bırakın LTE 4G' yi 3G den farksız olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: dragonmhmt ve Kingmortall
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
sınırlı internet paketleri için yaramaz ki bu 4g dediğiniz olay hızlı olabilir ama mb falan kalmaz yer içer yutar yani sınırsız lazım bu olay için
Sınırlı paketi olanların da işine yarayacaktır. Şöyle ki ; 3G varken dakikada 2 Mb download ve 0.5 Mb upload yapacakken 4G ile dakikada 4 Mb download , 1 Mb upload yapacak. Yani paket verisinden yine aynı miktar internet kullanılmış olacak. Ancak daha hızlı olduğu için daha çok gidiyormuş gibi bir algı var.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kingmortall

nocturne__666

Üye
Sınırlı paketi olanların da işine yaşayacaktır. Şöyle ki ; 3G varken dakikada 2 Mb download ve 0.5 Mb upload yapacakken 4G ile dakikada 4 Mb download , 1 Mb upload yapacak. Yani paket verisinden yine aynı miktar internet kullanılmış olacak. Ancak daha hızlı olduğu için daha çok gidiyormuş gibi bir algı var.
 
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İlk mesajında bana alıntı yaptığın için çok minnettarım. Bu başarı ikimizin ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: DalvikCache ve Kingmortall
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Hızlı internet ile paketin çabuk bitmesinin ne alakası varsa. Yorumlara bakıyorum da milletin tek derdi taşlamak, küçümsemek olmuş, yok millet 5gye geçiyormuş falan daha 5g için telefon bile üretilmemiş çalışmalara yeni başlanmış dünyada kim 5g kullanıyorsa. Mantıklı yorum yok resmen. Son olarak 68.5 mbps gayet iyi bir hız, alt tarafı mobil internet yani 20 mbps olsa da yeterli asıl önemli olan 4g için bahsi geçen şu ekstra ücret talebi olmaması.
 
bidost06

bidost06

Üye
Henüz 3g doğru düzgün çekmezken 4g büyük başarı artık telefonlara 20 30 santim büyüklüğünde çanak alırız yada baz istasyonun yanında takılırız.
 


Üst Alt