İnternetten "Ucuz Elektrik" Dönemi

Sponsorlu Bağlantılar

dogukan.kanir

dogukan.kanir

Üye
    Konu Sahibi
İnternetten "Ucuz Elektrik" Dönemi
Elektrikte tedarikçi değiştirme dönemi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nın serbest tüketici limitlerini 2001 yılından itibaren kademeli olarak düşürmesiyle birlikte başladı. EPDK'nın 2014 yılında almış olduğu kararla bu limit aylık 135 TL ve üzeri elektrik faturası olan herkesi kapsadı ve böylece yaklaşık 1 milyon kişi tedarikçisini değiştirerek daha ucuz elektrik kullanma hakkını kazandı. Piyasanın serbestleşmesiyle birlikte elektrik tedarikçileri ise müşteri kapma yarışına girdi ve serbest tüketicilere birbirinden avantajlı tarifeleri sunmaya başladı.

Hızlı büyüyen sektörde farklı tedarikçileri araştırmanıza gerek kalmadan, Türkiye’nin en büyük ve en prestijli elektrik tedarikçilerinin tekliflerine artık tek bir adresten anında ulaşabilirsiniz. Üstelik piyasadaki çoğu tedarikçi tarafından zorunlu olarak talep edilen evraklarla uğraşmadan en güvenilir elektrik tedarikçilerinin tarifelerini anında karşılaştırıp, saniyeler içinde internetten elektrik tedarikçinizi değiştirebilirsiniz.

Tüm tüketicileri hızlı ve güvenilir bir şekilde en cazip elektrik tarifeleri ile buluşturma hedefiyle kurulan ’a girdikten sonra il ve abone grubu seçiminizi yapmanız ve mevcut elektrik fatura bilgilerinizi girmeniz yeterli. Bu bilgileri girdikten sonra Türkiye’nin en prestijli elektrik tedarikçilerinin teklifleri sistem tarafından otomatik olarak hazırlanıyor, her bir teklif için tüm detaylar ve yıllık toplam tasarruf bilgileri anında aktarılıyor. Tüketiciler bu teklifler arasından kendileri için en cazip olanı seçiyor, bilgilerini giriyor ve kendi seçmiş olduğu tedarikçiye geçişini saniyeler içinde sonlandırıyor.


Daha fazlasını oku:
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmetuzumlu


ahmetuzumlu

Üye
Güzel bir habermiş. Öncelikle teşekkürler paylaşım için.

Siz denediniz mi paylaşmamışsınız ama ben kontrol etme fırsatı yakaladım bugün. İçerik olarak çok beğendim ve çok başarılı buldum haberdeki siteyi. Kim yapmışsa ellerine sağlık:alkis

Yazıldığı gibi 135 tl ve üzeri fatura ödeyen herkes bu hakkını kullanabiliyormuş. İnternet üzerinden olması kolaylık sağlayan en büyük nokta bence.

Denemekten ne kaybedebilirim dedim ve son faturamla beraber siteden teklifi aldım. Yıllık olarak düşünürsek neredeyse 2 fatura bedeli kadar kazancım var diye gösterdi sistem.Bilgilerimi girip kaydoldum. Aradılar hemen ve onay istediler. Kurye ile beraber sözleşmenin elime ulaştırılacağını, imzalayıp gereken belgelerle geri göndermemi istediler. Geçişim yaklaşık 1 ay sürecekmiş. 1 ekimde kullanmaya başlayıp,yeni faturamı seçtiğim tedarikçimden alacakmışım.

Ay sonunda durumun ne olduğu ile ilgili bilgi verilecekmiş. Şimdilik beklemekten başka bişey yapmayacam. İşlem ve süreç sandığımdan da kolaymış aslında. İsteyenlere de tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: dogukan.kanir
dogukan.kanir

dogukan.kanir

Üye
    Konu Sahibi
Ben denediğim ve memnun kaldığım için paylaştım haberi. Böyle bir kanun çıkmışsa bize de faydalanmak düşer. Yeni tedarikçimden 3.faturamı aldım en son. Bir sorun yaşamadım şu zamana kadar.

Paylaştığım haberdeki site başarılı,tüm firmaları tek bir platformda buluşturan tek yer. Karşılaştırma yaparken bir çok firmayı bir arada görmek daha da güven veriyor. Araştıranlar için yine bilgi alabilecekleri bir blog buldum. Bu blogda da hakkı nedir, nasıldır okuyabilirsiniz.
 

ahmetuzumlu

Üye
Merhabalar, EPDK tarafından yeni yapılan zamları herkes biliyor artık. Adeta teşvik edici bir durum bu aslında. için araştırma yapanların sayısı hızla çoğalıyor, daha bir aşinalık ve bilinçlenme ortaya çıkıyor dolasıyla.

Bahsettiğimiz sitede ise hizmet vatandaşların ayağına geliyor, siz onlara gitmiyorsunuz. Bir kaç tık ile halledebileceğiniz bir olay haline geliyor kullanmak.

Benden demesi hakkına sahip olanlar ya da olup da bu hakkını kullanmayanlar, denemeli,rekabetten yararlanmalı:)
İşlemlerim tamamlandı,geçişimin onaylandığını söylememişim. 1 Ekim itibariyle yeni tedarikçimden temin ediyorum. Yeni faturam henüz gelmedi, Kasım ortası gibi gelir diye tahmin ediyorum. Hem mail,hem mesaj, hem de posta olarak gelecekmiş faturam;gözden kaçırmak imkansız tabi:)

Zamlar bizi etkileyecek tabi ama en azından daha az bir etki yaşayacaz. Birim fiyatlara zam gelse de benim birim fiyatım yine ucuz olacak. kullanmak avantajlı olacak. Faturamı aldıktan sonra görecem. Takipteyim şimdilik.
Elektrik faturam geldi dün.Güzelce bir inceledim. Zamlar etkilemiş tabi ama yine de belirtilen oranda indirim görünüyor faturada.Zam yansısa da kullanmak diğer tedaş tarifelerine göre çok daha iyi.

hakkımızı kullanıp için alternatifleri değerlendirmek çok kolay ve güvenilir bir sistem olmuş bence. Avrupa'da nerdeyse her ülkede bu şartlar varken bizim ülkemizde de buna hazırlık yapılıyor olması güzel. Bu yüzden bunu değerlendirmeli.
 

onur1202

Üye
haber güzel ve umut verici ama pahalı elektrik kullandığımız gerçeği değişmiyor arkadaşlar bu gün müşteri kapma yarışına giriyorlar 6-12 ay bu şekilde devam ediyor sonra yine aynı şeye dönüyor iş, özellikle bizim aile gibi kalabalık bir aileye sahipseniz yapacağınız tek şey tasarruf yapmak, he bunu nasıl yaparsın bir sürü yöntemi var ama en keskin yöntem kullandığınız elektrikli aletleri a++ cihazlarla değiştirmeniz, önemli olan tarafı yukarıda ki haberin geçerlilik süresi ne kadar olacak yada bana yapacağı yüzde bilmem kaç indirim benim bütçemi ne kadar etkileyecek.. dediğim gibi biz kalabalık aileyiz onun içinde her cihazı olabildiğine tasarruflu seçmek durumundayız, mesela evde klima var sebil var dondurucu var kimine göre bunlar lüks ama artık lüksten ziyade bazı şeyler mecburiyet oluyor 9 kişilik ailede sürahiyle dolaba su koymak birer damla soğuk su içmeye yarar ancak o da iç savaşa sebep olur :) tasarruf işini baya ciddiye aldığımız için yeterli bi araştırma yaptık piyasa da en az yakan ve fiyatları makul seviyede olan firmaları göz önüne aldık hem teknik destek hem bilinirlik hem de güven olarak uğur derin dondurucu ya karar kıldık, bütün ürünlerini denemedim ama muhtemelen hepsi tasarrufludur çünkü evde ekstradan uğur markasına ait 3 elektrikli cihaz çalışıyor aylık fatura farkı 15-20 tl, sebil aldık diye bize düşman gibi bakan babam, faturaya yansıma görmeyince sebilin başından ayrılmaz hale geldi, size tavsiyem elektrik dağıtıclarının sadaka gibi vereceği indirimleri beklemeyin gidin kendinize tasarruflu ürünler alın zaten ister istemez ekonominizi rahatlatacaktır.
 

ahmetuzumlu

Üye
Tasarruf önemli tabiki yapabiliyorsanız ne mutlu size:)
Elektrik sektöründe gerçekten başarılı şirketler var. Bu şirketleri az çok araştırıp almanız yararınıza olacaktır tabiki. Araştırırken de neyin ne olduğu ortaya çıkıyor zaten.Takip ettiğim kadarıyla bu serbest tüketici limitleri de düşmüş. 150 TL ortalama tüketimken 130 TL den uygulanıyormuş. Piyasanın serbestleşmesi biz tüketiciler açısından güzel bir durum bence. İleriki yıllarda limitlerin sıfırlanacağı da söyleniyormuş. Sıfırlanınca potansiyel müşteri sayısında artış olunca görün siz müşteri yarışını:)
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
zaten elektrik nerdeyse bedavaya üretiliyor bir elektirik santralin de terlik fabrikasında çalışan işcilerden daha
az işci var. kurulum masrafları fazla ama şimdi kadar ödediyimiz faturalrla kaçta santral kurlurdu
bakım onarım masarafıda yok denecek kadar az
 


Üst Alt