Beşiktaş:1 Liverpool:0 (Pen 5-4)

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Beşiktaş:1 Liverpool:0 (Pen 5-4)


Beşiktaşımız, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında Liverpool'u seri penaltı atışları sonunda 6-4 yenerek tur atladı.

Maçın başlama vuruşunu konuk takımın oyuncuları yaptı. Takımlar oyuna kontrollü başladı, ilk on dakika orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Orta sahada üstünlüğü eline geçirmek için rakibiyle büyük bir çekişmeye giren siyah-beyazlılarımız, devrenin yarısına kadar olan bölümde kalabalık Liverpool savunmasının arasına sızmakta zorlandı. İlerleyen bölümde tempo arttı ve karşılıklı atak girişimleri yaşandı. Defansımızın arkasına atılan uzun toplarla sonuca gitmek isteyen rakip oyunculara savunmacılarımız geçit vermedi. 33. dakikada Balotelli’nin pasıyla topla buluşan Sturridge, önünü boşalttıktan sonra hafif çaprazdan kaleye şutunu çekti. Kalecimiz Cenk topun ağlara gitmesine izin vermedi. Takımımız, devrenin sonlarına doğru rakip yarı alanda daha çok görünür oldu. 41. dakikada sol kanattan topla ceza sahasına yaklaşan Olcay, önünü boşaltıp ceza sahası önünden kaleye şutunu çekti, köşeye giden topa kaleci müdahale etti. Siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti(0-0).

İkinci yarının santrasını ekibimiz yaptı. Mücadelenin ikinci devresine hızlı bir giriş yapan takımımız, kanat akınlarıyla etkili olmaya çalıştı. Oyunun kontrolünü eline alan siyah-beyazlılarımız, ceza sahasına gömülen Liverpool savunması karşısında Serdar ve Sosa’nın uzaktan şutlarıyla gol aradı. Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, 61. dakikada Jose Sosa’nın yerine Tolgay Arslan’ı oyuna alarak maça müdahale etti. Liverpool’un tempoyu düşürme isteğine karşılık vermeyen ekibimiz, yirmi dakikalık bölümde daha çok Gökhan’ın sol kanattan yaptığı bindirmelerle skor üretmeye çalıştı. Beşiktaşımız, aradığı golü Tolgay Arslan ile buldu. 72. dakikada gelişen atağımızda Gökhan Töre, sol kanattan ceza sahasına sokuldu. Gökhan topu Demba Ba’ya attı. Demba Ba’nın tam olarak kontrol edemediği top Tolgay Arslan’ın önünde kaldı. Tolgay’ın iki kişinin arasından çektiği şut ağlarla buluştu(1-0). Takımımız golden sonra da tempolu oyununu sürdürdü. 1-0 geriye düşen Liverpool, atak girişimlerinde bulundu. Son dakikaları büyük bir heyecana sahne olan maçta başka gol olmadı ve normal süre 1-0 üstünlüğümüzle sona erdi.

Uzatmalara giden maçın ilk devresine Liverpool başladı. Oyunun ilk dakikalarında topun hakimiyeti takımımızda oldu. Kontrollü oyunu tercih eden siyah-beyazlılarımız, savunma disiplinini elden bırakmadı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk devrede gol sesi çıkmadı(1-0).

Uzatmaların ikinci yarısına siyah-beyazlılarımız başladı. 106. dakikada Olcay Şahan yerini Kerim Frei’ye bıraktı. Son uzatma devresine daha atak başlayan taraf ekibimiz oldu. 115. dakikada yarı sahamızda topla buluşan Kerim Frei, topla birlikte ceza sahasının önüne kadar geldi. Kerim’in pasında ceza sahasında topla buluşan Demba Ba, dar açıdan şutunu çekti, top auta gitti. İkinci uzatma devresinde de gol olmadı ve Beşiktaşımız, 120 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

Seri penaltı atışlarında topun başına geçen; Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson ve Tolgay Arslan topu ağlarla buluşturdu.

Liverpool’da; Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen penaltıları gole çevirdi ama beşinci penaltıyı Lovren kaçırdı.

Seri penaltı atışlarında 5-4’lük üstünlük sağlayan Beşiktaşımız, rakibini UEFA Avrupa Ligi’nin dışına itti.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan, Andraz Kovacic(4. Hakem)

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Pedro, Necip, Opare, Veli, Atiba, Gökhan, Sosa(Dk.61 Tolgay), Olcay(Dk.106 Kerim), Demba Ba

Yedekler: Enes, Atınç, Uğur, Tolgay, Kerim, Oğuzhan, Mustafa

Teknik Direktör: Slaven Bilic

Liverpool: Mignolet, Lovren, Skrtel, Toure, Moreno, Allen, Ibe(Dk.76 Manquillo), Sterling, Emre, Sturridge(Dk.106 Lambert), Balotelli(Dk.82 Lallana)

Yedekler: Ward, Williams, Manquillo, Brannagan, Lallana, Lambert, Borini

Teknik Direktör: Brendan Rodgers

Gol: Tolgay (Dk.72)

Sarı Kartlar: Balotelli (Dk.11), Emre Can (Dk.103)

1. DEVRE

33. dakikada Balotelli’nin pasıyla topla buluşan Sturridge, önünü boşalttıktan sonra hafif çaprazdan kaleye şutunu çekti. Kalecimiz Cenk topun ağlara gitmesine izin vermedi.

41. dakikada sol kanattan topla ceza sahasına yaklaşan Olcay, önünü boşaltıp ceza sahası önünden kaleye şutunu çekti, köşeye giden topa kaleci müdahale etti.

2. DEVRE

72. dakikada gelişen atağımızda Gökhan Töre, sol kanattan ceza sahasına sokuldu. Gökhan topu Demba Ba’ya attı. Demba Ba’nın tam olarak kontrol edemediği top Tolgay Arslan’ın önünde kaldı. Tolgay’ın iki kişinin arasından çektiği şut ağlarla buluştu(1-0).

90+2. dakikada ceza sahası içnde topla buluşan Demba Ba’nın çektiği sert şut direkten döndü.

1. Uzatma Devresi

100. dakikada Liverpool savunmasının arkasına atılan topla ceza sahası içinde buluşan Demba Ba’nın dar açıdan çektiği şutta top kaleciden döndü.

2. Uzatma Devresi

106. dakikada Olcay Şahan, yerini Kerim Frei’ye bıraktı.

115. dakikada Kerim Frei'nin ceza sahasına kadar getirdiği topla buluşan Demba Ba, ceza sahası içinde dar açıdan şutunu çekti, top auta gitti.
 
  • Beğen
Tepkiler: minoo ve key43


KayraBey

KayraBey

Üye
Helal...
 
yuvanacuu

yuvanacuu

Üye
Allahu akbar
 
ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
Ne maçtı ama helal olsun
 
caps6

caps6

Üye
bjk daha önceden işi bitirebilirdi fazladan heyecan yaşattı:D tebrikler inşallah bu sefer kurada yüzleri güler rahat geçebilecekleri takım gelir.
 

Benzer Konular



Üst Alt