Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Lenovo Y5070-59432245 Notebook İncelemesi
Selamün Aleyküm... Uzun araştırmalar sonucun da bu modeli aldım. 3 gündür kullanmaktayım. Trabzon formdan gold mağazasın dan elden aldım. Doğrusu ilk defa orada gördüm, kasa tasarımı vs beni cezbetti. Elimden geldiğince burayı güncel tutmaya oyun fps ve sıcaklık görüntülerini paylaşmaya çalışacağım. Alacak olanlar için belki de bir fikir oluşturabilirim.

Öncelikle söylemem gereken o ki, ilk defa bir lenovo markaya ait laptop aldım. Artıları ve Eksilerine gelecek olursak,

Cihazı aldığım fiyat: 3099. Yanın da, 1 adet lenovo marka çanta ve 1 Adet lenovo marka kablolu mouse verdiler. Lenovo marka çantanın piyasa fiyatı 80, farenin ise 40 TL. Ayrıca belirtmek isterim ki, cihazda optik sürücü bulunmamakta. Ama kutudan harici bir optik sürücü çıkmakta.


Artıları:

+ Çok şık ve İnce Tasarım
+ Metal Kasa
+ Windows 8.1 Single Langue kurulu gelmesi
+ 2 +1 Ses sistemine sahip olması (dolby ses teknolojisi)
+ Tuşların hafif kavisli yapısı
+ FULL HD Ekran ( Yansıma önleyici )
+ Aydınlatmalı Klavye


Eksileri:

- Kasanın özellikle üst kısma parmak izi bırakmakta.
- Hard diskinin 5400 rpm hızın da olması ( benim için hayal kırıklığıydı )
- Optik sürücüsünün olmaması ( ssd takmak isteyenleri üzecektir )



Benim gözüme çarpan artıları ve eksileri bunlardı. Şimdi gelelim biraz daha detaylı anlatıma.

TASARIM VE KASA

Üst tarafta dediğim gibi, beni en cezbeden şey buydu. Tasarımı çok hoşuma gitti. Çok ince ve şık bir görünümü var. Şu ana kadar kullandığım en ince yapılı kasa diyebilirim.

SES KALİTESİ

Belki de bu model de sizi etkileyecek en önemli şey bu aletin sesi olacaktır. Sesi gerçekten çok hoş ve gür çıkmakta. Daha önce bu sesi Asus un bir modelin de görmüştüm ( Sonic Master teknolojisi ) kullanıyordu. Bu makine de ise 2+1 dolby ses teknolojisi kullanılmış. Klavyenin sağ ve sol tarafına 2 adet hoparlör konumlandırılmış. Ve Bass çıkışını sağlamak için de Kasanın altın da bir çıkış daha bulunmakta. Monster in Abra serisi de dolby ses teknolojisini kullanıyor ama o ve bunun arasın da çok büyük bir fark var. Artık müzik veya film dinlerken harici hoparlörlere muhtaç kalmayacaksınız. Oyun oynarken adeta kendinizi oyunun içerisin de buluyorsunuz. Özellikle savaş oyunların da sağ hoparlör den bomba sesleri sol taraftan konuşma ve fişek sesleri... anlatılmaz yaşanır :)

EKRAN KALİTESİ

Ekran full hd 1920*1080 çözünürlüğün de ve yansıma önleyicisi mevcut. Yalnız sanki ekranın aydınlatması bana yeterli gelmedi gibi. Monster Abra a5 kullandım, ben o model de ekran seviyesini maximum yapamazdım, gözlerimi alırdı verdiği aydınlık, ama bu model de sürekli ekran ışığı en üst düzeyde olmasına rağmen hiçbir şekil de fazla gelmemekte bana.

TUŞLAR VE BATARYA PERFORMANSI

En başta söylemek gerekirse batarya kasaya gömülü, çıkartlamıyor, ve dört hücreli. Tam deneme fırsatım olmadı doğrusu ama ortalama internette gezinmeyle 3-4 saat sizi götürür. Tuşlar çok hoşuma gitti İnsan yazarken zevk alıyor. Kavisli yapıları sayesin de parmaklara tam oturmakta. Tuşların arkadan aydınlatmalı olması da ayrı bir avantaj. Tuşlar tek renk (kırmızı) yanmakta. Doğrusu on parmak yazdığım için aydınlatma pek işime yaramıyor ama gece yandığın da kasa çok karizma duruyor :)

LENOVO NUN PROGRAMLARI

Doğrusu ilk aldığım da bu programları fazla kurcalamadım ama daha sonra baktığım da işe yarayan pek çok uygulama gördüm. Yedek alma ve yedek yükleme, telefonlar arasın da hızlı dosya paylaşımı, ekranı tv ye verme, temassız el ile video, fotoğraf ve metin değiştirme programı vs bir çok yararlı program mevcut. Ayrıca tek tuş ile de tüm bilgisayarınızı yedekleyebiliyorsunuz veya yedeği yükleyebiliyorsunuz. (Power tuşunun yanında ki tuş)

OYUN PERFORMANSI VE ISI


Aldım alalı yaklaşık yarım saat oyun oynadım sadece. Makine metal olmasından dolayı ısı çok çabuk kasaya yayılıyor. özellikle kasanın altı çok ısınmakta. WASD tuşlarından W tuşunda ısı bariz hissediliyor. Programla ölçtüğümde ise 68-69-70 derece arasın da oynuyor ısı.. Yine metal olmasından kaynaklanan diğer bir ayrıntı kasa hemen soğuyor. 70 dereceden 50 dereceye yaklaşık 1-2 dakika içerisin de inmekte. Bu konuyu ileri de çok daha ayrıntılı bir şekil de anlatacağım kısmetse. Ayrıca ısıyı test ettiğim oyun, bf4. Ayarlar high te idi.

OYUN PERFORMANSI VE ISI EKRAN ALINTILARI ( SÜREKLİ GÜNCELLENECEKTİR )

Oyun adı: BF4
Oynanan süre : 10 dakika

Oyundan önce ısı değeri:



Oyundan sonra ısı değeri:




Aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Elimden geldiğince tarafsız bir şekil de incelemeye çalıştım.




 
  • Beğen
Tepkiler: ANIL


ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
Hayırlı olsun arkadaşım
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim
Darqos

Darqos

Üye
hayırlı olsun güle güle kullan
 
  • Beğen
Tepkiler: mehsevim

farukgs-95

Üye
kardeş hayırlı olsun bir şey soracam kasa metal demişsin tamamen metal mi yoksa belli yerleri plastik mi bir de özelliklerine internetten baktığımda 1tb hdd yanında 8 gb ssd olduğu yazıyor bu doğru mu
 
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
kardeş hayırlı olsun bir şey soracam kasa metal demişsin tamamen metal mi yoksa belli yerleri plastik mi bir de özelliklerine internetten baktığımda 1tb hdd yanında 8 gb ssd olduğu yazıyor bu doğru mu
Allah razi olsun. Ssd malesef yok zaten hem 1 tb harddisk ve ssd nim ayni anda olmasi imkansiz. Çünkü laptobun dahili optik sürücüsü bulunmamakta. Ayrica her tarafi metal. Kasanin uzerinden plastik olarak sadece tuslar var.
 

Mrofs

Merhaba aldığınızdan bu güne son durum nedir var mı bir şikayetiniz? Birde ağırlığı ne durumda sanırım taşıma durumu biraz zorluyor?
 
messevim

messevim

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba aldığınızdan bu güne son durum nedir var mı bir şikayetiniz? Birde ağırlığı ne durumda sanırım taşıma durumu biraz zorluyor?
Ürünü maddi durumlardan dolayı 1 hafta önce sattim. Üründen çok memnundum , maddi durumum toparlandiktan sonra aynısını alacağım inşallah. Surekli evde kullandığım icin taşımada zorlanmadim.
 


Üst Alt