Huawei Ascend G301 Hakkında Acemi ve Profesyonel Kullanıcılar İçin Herşey!

Sponsorlu Bağlantılar

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
Huawei Ascend G301 Hakkında Acemi ve Profesyonel Kullanıcılar İçin Herşey!
Başlamadan Önce: Konu Tamamen Tarafımca Yazılmıştır ve Bunun Dışında 1-2 Forumda Daha Paylaşılacaktır

Telefon Hakkında Genel Bilgiler;

Telefonda 750mb kadar sistem(Varsayılan apk yükleme) belleği bulunmaktadır. 2.05 gb'da (2114 mb) dahili hafıza vardır.(Sd kart takında dahili hafıza kullanılamıyor bunu nasıl değerlendireceğimizi ilerleyen satırlarda anlatacağım)
1 Ghz hızında Cortex A5 işlemci bulunmaktadır.
Kesin olmamakla beraber 370 mhz hızında Adreno 200 gpu bulunmaktadır.
394 mb kullanıcıya açık rami bulunmaktadır.(Toplam 512 mb)
Gorilla Glass ekranı bulunmaktadır.
Android 2.3.6 Resmi Sürümle gelmektedir ve G301 olan Türkiye özel modelinde güncelleme bulunmamaktadır.
Telefonu alan kullanıcılar zaten bu bilgilerin çoğunu biliyor o yüzden uzatmadan konuya giriyorum.

ROOT

Maalesef telefonunuzu rootlamadan size hiç bir yardımda bulunamam bu yüzden telefonu rootlamak istemiyorsanız lütfen boşuna konuyu okumayın.
Tüm android cihazları tek tuş ile rootlayabilen bir uygulama var bilenleriniz vardır. Bu uygulama çince olduğu için kullanması eziyet. Şimdi vereceğim CWM dosyaları ile cihazı basitçe rootlayabilirsiniz ve bize ilerde kesinlikle lazım olacak olan cwm de kurulmuş olacak.

Dosyayı rardan çıkarın ve klasörü açın. Telefonun bataryasını çıkarın 2-3 sn kadar bekleyin anında takarsanız tekrar açılır. 3 sn kadar sonra tekrar bataryayı takın ve power tuşuyla beraber ses kısma tuşuna basın (huawei yazısı geldikten sonra 5 sn daha basılı tutun). Sonra cihazı usb kablosuyla bilgisayara bağlayın ve cwm yükleme.bat dosyasını açın. Bir tuşa basınız adında bir yazı gelecek herhangi bir tuşa basın en fazla 10 sn sonra başarılı olduğunu yazacak ve bir tuşa basın diyecek yine bir tuşa basın program kapanınca usb kablosunu çekin, telefonun bataryasını çıkarın ve 3 sn sonra tekrar takın power tuşuyla beraber ses açma tuşuna basarak(15 sn kadar beklemelesiniz bildirim ışığı sarı yanana kadar) cihazı tekrar açın. cwm ekranı gelecek, power tuşuna basın. Ses açma ve kısma tuşlarıyla yukarı aşağı giderek yes root my device(system/xbin/su) gibi birşey yazar oraya gelip power tuşuna basın cihaz açılacaktır. Menüde superuser veya supersu göremezsiniz ama cihaz rootlanmıştır. Bu işlem tehlike içermeyen basit bir işlemdir ama bu işlemi geri almadan cihazı garantiye verirseniz garantinin geçersiz olduğunu söyleyebilirler. Eğer cihaz çalışmayacak şekilde hasarlanmışsa rootu zaten anlamazlar ama cihaz açılıyorsa nasıl rootu kaldırıp garantiye vereceğinizi konunun sonunda anlatacağım root kaldırma dışında birçok soruna da çözüm olacak bu işlem.

Overclocklu Kernel

Cihazı rahatlatmak için kesinlikle önerdiğim bir işlemdir. Cihazınızda stock rom kurulu değilse kullanmayın.(profesyonel değilseniz bu cümleyi yoksayın) Bu işlem diğer işlemler gibi cihazı rootlamadan ve cwm olmadan yapılamamaktadır. Vereceğim kernelden çok sayıda satır çıkarılarak boyutu küçültülmüş ve arkaplan gereksiz işlemler kısıtlanarak hızlanma sağlanmıştır. İşlemci üst sınırı 1.3 ghz yapılmıştır.(1.3 ghz'de stabilite bozuluyor 1228mhz de kullanacağız)İşlemciyi 1228 mhz yapacağız ve telefona ayrı bir hız katacak.

indirdiğiniz dosyayı zipten çıkarmadan telefona atın. Bataryayı çıkarın ve 3 sn sonra tekrar takın, ses açma ve power tuşuyla cihazı açın(bildirim ışığı sarı yanana kadar elinizi çekmeyin). Ses açma ve kısma tuşlarıyla install zip e gelin eğer harici taktığınız hafıza kartına attıysanız choose zip from /storage/sdcar1 e gelip seçin eğer telefonun 2 gb lık hafızasına attıysanız en üstteki sonu sdcard0 olanı seçin açılan yerde bilgisayardan attığınız veya direk telefondan indirdiğiniz zipi bulup seçin. Yes - Install kernel-Semental-Gb-1.3ghz.zip e gelin ve power tuşuyla seçin bitince ekranın boş herangi bir yerine tıklayın veya tatmin olmak için geri tuşuna basın :) en geriye kadar gelin ve reboot system now'ı seçin. Cihaz açılacak ilk seferde yine ascend yazısıyla açılabilir ama bundan sonra android yazarak açılacaktır. Overclock için marketten herhangi bir cpu control programını indirin.(Tavsiye No-Frills cpu control-Acemiler bunu indirsin) Ayarlarınız resimdeki gibi olacak;

(screencast gibi programları kullanma taraftarı değilim ve cihazda ekran alıntısı kısayolu yok)
Kernelle olan iş bu kadar :) Aynı zamanda overclock da tamam.

Swap Alanı Oluşturma

Recovery'de swap alanı ile ilgili bir sorun olduğu için ''sahte'' swap alanı oluşturacağız. Aynı işi görecek ve 256 mb sınır yerine 2.5 gb sınır olacak.(Bu seçeneği profesyonel kullanıcılara öneriyorum)
Öncelikle BusyBox Adlı uygulamayı marketten bulup indirin ve programa girip sol alttan Install'a basın işlem bittikten sonra ortada uninstall tıklanabilir hale gelecektir. işlem tamamlanmış demektir. programdan çıkın ve Buraya telefona kurun. Eğer hafız kartı taktıysanız 2 gb lik dahili alan boşa duracak demektir. swap alanını buraya kuracağız(Sd kart takmadıysanız kurmayabilirisinz, bu seçeneği atlayabilirsiniz yada daha küçük bir alan oluşturabilirsiniz). Uygulamaya girin ve english seçip devam edin menü(sol baştaki)tuşuna basın ve sdcard directory diyin.(eğer taktığınız sd carda kurmak istiyorsanız en az class 6 olmasını tavsiye ediyorum) iki noktaya(..) sdcard takıp dahili hafızaya kuracakanız HWUserData'yı seçip ok diyin. sd card takmadan dahili hafızaya kuracaksanız sdcard'ı seçip ok diyin. sd card takmış ve sd carda kuracaksanız cancel diyerek çıkın yani hiç sdcard directory e girmeyin(zaten varsayılan yoldan onu bulacaktır.) Size(mb) a kendinize göre bir değer girin dahili 2 gb lık hafızanın tamamını kullanacaksanız en az 50 mb lık bir alan bırakın tamamını swap yapmayın. değeri girdikten sonra(sd cardı olup dahili hafızaya kuranlara tavsiyem 2048 mbdır) Swappiness değerine 100 yazıyoruz. Notify Message üzerindeki tiki kaldırın autorun'u tikleyin ve EN SON swap activ'i seçelim. boyuta göre bir süre alanı oluşturması için bekleyelim ve bittikten sonra hafıza kartının yazma hızına bakın dahili hafıza ise 8 mb filan olur tahminen sd card ise değişir 6 mb altında ise özellikle 5 mb in altında ise oyunlarda yavaş açılma gibi sorunlar olabilir. ilk ekrana döndüğünüzde swap: yazan yere oluşturduğunuz alanın boyutu yazmalıdır. (/Den önce) Total'e de toplam alan yazmalıdır(395+swap) Swap alanı oluşturma işlemi de tamam.

Gereksiz Sistem Uygulamalarını Silme

Google Play üzerinden root browser adlı uygulamayı bulup indirin açınca gelen ekrana yes deyin ve birkaç dosya indirecektir bekleyin. Bittikten sonra cust içine girin eğer tüm kvk uygulamalarını silmek istiyorsanız kvk klasörünü tamamen silin(basılı tutun ve delete deyin) yok bazıları kalsın diyorsanız için girip sileceklerinizi silin.(basıp uninstall derseniz olmaz basılı tutup delete deyin)diğer sistem uygulamalarını silmek istiyorsanız(profesyonel dışı önerilmez)system ve sonra app içine girin. uygulama silerken dikkatli olun indirmeler vs. kesinlikle silmeyin birkaç gereksiz uygulama var bunlar silinebilir.(görev yöneticisi gibi) Uygulamaları silerek telefonu biraz daha rahatlattık.

Build.prop Editleme;

Build.prop telefonun özelliklerini uygulamalara vs. farklı göstermeye yarar. Normalde değişmesede uygulamalar(google play dahil)sizi değiştirdiğiniz şekilde görür ve normalde markette göremediğiniz uygulamaları görebilirsiniz. (adreno200 gpu ile uymayan uygulamaları da görmek mümkün ama indirirken hata verir bu yüzden bunu yapmayacağız)
Marketten BuildProp Editor adlı uygulamayı indirip açıyoruz.

Şu satırları değiştireceğiz;

ro.build.id; burayı bulup üzerine tıklayın property value nin altındaki kutucuğa tıklayıp yazıları silip şunları yazalım: Samsung Galaxy S3 mini i8190(Başka bir cihaz göstermek istiyorsanız onun adını yazın-profesyonel değilseniz bunu yazın zaten tüm uygulamaları görebileceksiniz-)
ro.build.user; buraya samsung yazıyoruz (aynı şekilde ve 1. sıradaki markayı değiştirdiyseniz ona göre ayarlayın)
ro.build.version.release; Bunlardan birini yazabilirsiniz: 4.2.2, 4.4.0, 4.1.9 vs. (tavsiye 4.2.2)
ro.product.board; i8190 (1. sıradakine göre değiştirin)
ro.product.brand; samsung (1. sıradakine göre değiştirin)
ro.product.device; i8190 (1. sıradakine göre değiştirin)
ro.product.manufacturer; SAMSUNG (1. sıradakine göre değiştirin)
ro.product.model; i8190 (1. sıradakine göre değiştirin)
ro.product.name; i8190 (1. sıradakine göre değiştirin)

İşlem tamam; Telefon hakkında kısmından android sürümü, model gibi değerlere bakabilirsiniz. Markete girip adreno200 ile uyumlu olan tüm uygulamaları görmenin zevkini yaşayabilirisiniz. (adreno200 ile uyumlu olmayan en büyük eksik: Real Racing 3 (Hiçbir şekilde oynayamıyoruz, belki eski sürümleri olabilir)

Kendi Çektiğim Oyun Performansı İle İlgili Video
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Video 1.25 kat hızlıdır
(ScreenCast ile çekseydim oyunda kasma olacaktı)

Herşeyi İptal Edip Telefonu İlk Haline Getirme;

. Daha Sonra zipten çıkarın. İçinde dload adında bir klasör olacaktır. Telefonu pc ye bağlayıp usb depolama birimini açın. Daha sonra dload klasörünü telefona atın. (dahili hafıza veya sdcard farketmez en az 500 mb yer olsun yeter) swap alanından yer yok diyorsanız swap oluşturduğunuz belleğe girip sonu .swp olan boyutu swap alanı kadar olan dosyayı silin.
Cihaz açılmıyorsa cwm modda açın (ses açma ve power'a 15 sn -sarı bildirim ışığı yanana kadar- basın cihazı cwm modda açın mounts and storageyi seçin mount usb storage deyin ve cihazı usb ile bağlayın o şekilde atıp halledin. Cwm yoksa mecburen hafıza kartı ile yapacaksınız (pcye takıp dload'ı hafıza kartına atın)
Bataryayı çıkarın, 3 sn sonra tekrar takın, güç açma, ses açma ve kısma tuşlarına aynı anda basarak cihazı açın. Ekrana unpacking yazdıysa cihaz tamamen açılana kadar hiç ellemeyin. Açılınca dosya yöneticisinden yada pcye bağlayarak dload klasörünü silin. Artık telefon ilk elinize aldığınız anki gibi :)

Bir yorumu, bir teşekkürü çok görmeyin konuyu ellerimle 3 saatte yazdım. Amacım tamamen yardım etmek, link filan kısaltmadım link kısaltıp konuyu aynen başka yerlerde kullananlara ve adımı kullananlara inanmayın. Link kısaltmadan çeşitli forumlarda ve kendi forumumda paylaştım. Forumumun adını bile vermiyorum, sadece biraz emeğe saygı istiyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: emrah5481, hesvettin, ondokuzsekiz ve 3 diğerleri


albenderos

Üye
dostum çok sağolasın, herşeyi o kadar güzel açıklamışsınki ben bile ilk defa android telefon eline alan alan birisi olarak swap olayı (ne olduğunuda tam anlamadım zaten :) hariç hepsini gayet başarılı bir şekilde yaptım, tekrar teşekkürler...
 

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
önemli değil yardımcı olduysam mutluyum demektir.
 

garfieldx

Üye
Arkadaşım herşeyden önce bu şekilde bir çalışma yaparak bu telefonun kullanıcılarına vermiş olduğun teknik destek için teşekkürler. Ben telefona root attım CMW yükledim, dolaşmadığım forum sitesi kalmadı.Bir sürü romm var , fakat hiç birisi orjinali gibi değil, orjinal rom u yüklemeye çalıştım , vermiş olduğun işlem basamaklarını tek tek yerine getirdim fakat Firmware update yüklemesi başlıyor fakat hemen başında Update fail hatası veriyor buna bir türlü çözüm bulamadım.Telefonun garantisi var orjinal romu yüklemeyi bir türlü beceremediğim için CMW telefonda kalıyor, bu şekilde de garantiye gönderemeyeceğim için bana yardımcı olabilirmisin.? dload dosyasını hafıza kartına atıyorum,daha sonra hafıza kartını tele takıp bataryayı takıyorum ve ses+,ses-,ve power tuşlarına basarak Firmware update'i başlatıyorum daha en başında yaklaşık %5 te falan Update failed hatası veriyor. ne yapabilirim.Yardımcı olabilirsen sevinirim.huawei nin kendi sitesinden firmware i indirdim. defalarca işlemleri yaptım ama olmadı en sonunda hafıza kartını biçimlendirip dload. dosyasını içine attım çok şükür şu anda eski roma kavuştum.2.3.6 oldu telefon :)
 

ns-05

Üye
Arkadaşım herşeyden önce bu şekilde bir çalışma yaparak bu telefonun kullanıcılarına vermiş olduğun teknik destek için teşekkürler. Ben telefona root attım CMW yükledim, dolaşmadığım forum sitesi kalmadı.Bir sürü romm var , fakat hiç birisi orjinali gibi değil, orjinal rom u yüklemeye çalıştım , vermiş olduğun işlem basamaklarını tek tek yerine getirdim fakat Firmware update yüklemesi başlıyor fakat hemen başında Update fail hatası veriyor buna bir türlü çözüm bulamadım.Telefonun garantisi var orjinal romu yüklemeyi bir türlü beceremediğim için CMW telefonda kalıyor, bu şekilde de garantiye gönderemeyeceğim için bana yardımcı olabilirmisin.? dload dosyasını hafıza kartına atıyorum,daha sonra hafıza kartını tele takıp bataryayı takıyorum ve ses+,ses-,ve power tuşlarına basarak Firmware update'i başlatıyorum daha en başında yaklaşık %5 te falan Update failed hatası veriyor. ne yapabilirim.Yardımcı olabilirsen sevinirim.huawei nin kendi sitesinden firmware i indirdim. defalarca işlemleri yaptım ama olmadı en sonunda hafıza kartını biçimlendirip dload. dosyasını içine attım çok şükür şu anda eski roma kavuştum.2.3.6 oldu telefon :)
S.A.. BU TELEFONDAN BENDE KULLANIYORUM İŞ ARKADAŞIMDA DA VAR HER İKİSİNİNDE ORJİNAL KVK LI ROMLARINI ROOT ETTİM GECEN HAFTA YANİ GEREKSİZ UYGULAMALARI SİLDİM. GÖRDÜĞÜM JADARI İLE SENİN ANDROİD SÜRÜM 4.2.2. ..VE ORJİNAL ROOM YÜKLEYEMİYORSUN ..TELEFONU RESET ETMEN GEREK EN AZINDAN BİR DENE REST EDECEN VE DLOAD DOSYASINI SD KARTA ATIP ORJİNAL ROOM YÜKLEYECEN ..BURAYA KADAR DOĞRU ANLAMIŞSSAM CEVAP YAZ
 

selonuri

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım herşeyden önce bu şekilde bir çalışma yaparak bu telefonun kullanıcılarına vermiş olduğun teknik destek için teşekkürler. Ben telefona root attım CMW yükledim, dolaşmadığım forum sitesi kalmadı.Bir sürü romm var , fakat hiç birisi orjinali gibi değil, orjinal rom u yüklemeye çalıştım , vermiş olduğun işlem basamaklarını tek tek yerine getirdim fakat Firmware update yüklemesi başlıyor fakat hemen başında Update fail hatası veriyor buna bir türlü çözüm bulamadım.Telefonun garantisi var orjinal romu yüklemeyi bir türlü beceremediğim için CMW telefonda kalıyor, bu şekilde de garantiye gönderemeyeceğim için bana yardımcı olabilirmisin.? dload dosyasını hafıza kartına atıyorum,daha sonra hafıza kartını tele takıp bataryayı takıyorum ve ses+,ses-,ve power tuşlarına basarak Firmware update'i başlatıyorum daha en başında yaklaşık %5 te falan Update failed hatası veriyor. ne yapabilirim.Yardımcı olabilirsen sevinirim.huawei nin kendi sitesinden firmware i indirdim. defalarca işlemleri yaptım ama olmadı en sonunda hafıza kartını biçimlendirip dload. dosyasını içine attım çok şükür şu anda eski roma kavuştum.2.3.6 oldu telefon :)
sorununu çözdüğüne sevindim dloadı hafıza kartına atacaksan reset atman gerekir karta yada tel hafızasına da atabilirsin.
S.A.. BU TELEFONDAN BENDE KULLANIYORUM İŞ ARKADAŞIMDA DA VAR HER İKİSİNİNDE ORJİNAL KVK LI ROMLARINI ROOT ETTİM GECEN HAFTA YANİ GEREKSİZ UYGULAMALARI SİLDİM. GÖRDÜĞÜM JADARI İLE SENİN ANDROİD SÜRÜM 4.2.2. ..VE ORJİNAL ROOM YÜKLEYEMİYORSUN ..TELEFONU RESET ETMEN GEREK EN AZINDAN BİR DENE REST EDECEN VE DLOAD DOSYASINI SD KARTA ATIP ORJİNAL ROOM YÜKLEYECEN ..BURAYA KADAR DOĞRU ANLAMIŞSSAM CEVAP YAZ
telefonu artık kullanmadığım için kesin konuşamam ama orjinal rom 2.3.6 olduğu için çoğu uygulamayı desteklemez artık. cm11 yükleyebilirsin ama cyanogenmodun kerneli swap desteklemez swap olayını ve stock kernelle cpu hızlandırmayı yapamazsın cihaza. sadece cwm kurup build.prop u düzenlersen on numara olur telefon.
 

emrah5481

Üye
Emeğine sağlık. Çok faydalı oldu.

Teşekkür ederim.
 
çaminci

çaminci

Üye
bu telefona hızlı bir 4x romu yok vallaha
 

mehmetmemo1

Üye
Ya ben simdi telefonumun (g301)androidin yukselmesini istiyorum en azinda 4.1 e yada 4.0.3 e ama hic bir.telefoncuda bulamadim yazilim yukseltmeyi nette de bulamadim bulduklarim.ise hep mal mal seyler indirdi ben nasipse yarin bu programi tele yapcam ama sıkinti cikar die korkuyorum garantisi bitmel uzere bu arada
Ya ben simdi telefonumun (g301)androidin yukselmesini istiyorum en azinda 4.1 e yada 4.0.3 e ama hic bir.telefoncuda bulamadim yazilim yukseltmeyi nette de bulamadim bulduklarim.ise hep mal mal seyler indirdi ben nasipse yarin bu programi tele yapcam ama sıkinti cikar die korkuyorum garantisi bitmel uzere bu arada
Bu arada tele ne yazilim.attim ne yazilimiyla oynadim hicbirseyyl.bilmiom acemi deil cirak im
 


Üst Alt