Google’ın 2014 Üçüncü Çeyrekte Reklam Gelirleri Düşüşte

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Google’ın 2014 Üçüncü Çeyrekte Reklam Gelirleri Düşüşte
Google’ın işleri pek yolunda değil gibi, mali durumun açıklanan veriler ile bu doğrultuda olduğunu gösteriyor.

Google 2014 2. çeyrekte 16 milyar dolar gelir elde etmişti. Ancak son açıklanan üçüncü çeyrek reklam gelirleri ise durumun aynı olmadığını gösteriyor.

Google’ın reklam satışlarından elde ettiği geliriler artmaya devam ediyor ancak uzunca bir süredir devam eden yavaşlama ve şirketin artan maliyetleri 2014 üçüncü mali çeyreğinde kar beklentilerini karşılayamamasıyla sonuçlandı. 2014 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan Google’ın finansal verileri, şirketin bir sonraki mali kararlarını değiştirebileceğini işaret ediyor.



30 Eylül 2014’te sona eren mali çeyreğinde toplam gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında arttıran Google, bu çeyreği 16,52 milyar dolar gelirle kapattı. Google, gelirlerini üç ana kalemde inceliyor ve her bir kalemin gelirlerindeki değişimi sonuçlara yansıtıyor.

İlk olarak Google‘a bağlı web sitelerinden gelen gelirler yıllık oranda yüzde 20 artarak 11,25 milyar dolar olurken, yine yıllık bazda yüzde 9 oranında artarak 3,43 milyar dolar olan gelirler ise Network gelirleri oldu. Son olarak diğer gelirler kapsamında yıllık olarak yüzde 50 oranında artarak 1,84 milyar dolar olduğu açıklandı.
 

furkankaya559758

Üye
O kadar artışın üstüne biraz düşmesi iyi olur.
 


Üst Alt