Paul Walker Kimdir / Biyografisi / Hayatı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Paul Walker Kimdir / Biyografisi / Hayatı
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Paul Walker
(d. 12 Eylül 1973, Glendale,Kaliforniya, ABD - ö. 30 Kasım 2013, Los Angeles,Kaliforniya, ABD) ABD'li sinema oyuncusu. Eskiden modellik yapan aktör 2001 yapımı The Fast and the Furious filminde canlandırdığı polis memuru Brian O'Connerrolüyle üne kavuştu.

Paul William Walker IV, emekli kanalizasyon müteahhiti Paul William Walker III ile eski model Cherly Crabtree’nin çocukları olarak 12 Eylül 1973’de Glendale, Kaliforniya’da dünyaya geldi. Büyükbabası William Walker (diğer adıyla ‘Irish’ Billy Walker) Pearl Harborbaskınından kurtulanlardan biriydi ve aynı zamanda da donanmanın orta siklet boks şampiyonuydu. Dedesi ise II. Dünya Savaşı’ndaGeneral Patton’ın komutasında İtalya’nın istilası sırasında bir tank müfrezesini kumanda etti. Kendisinden küçük Caleb ve Cody adında iki erkek kardeşi ve Ashlie adında bir kız kardeşi olan Walker, Ahir Zaman Azizi olarak Mormon Mezhebi'ne mensup muhafazakar bir ailede yetişti.

Glendale’de büyüyen Walker, ilk önce Alfred Nobel Okulu’na ardından Foreman Lisesi’ne devam etti. 1991’de mezun olmasının ardından birkaç kolejlerde deniz biyolojisi okudu.

Geçmişte çeşitli suçlar işlediğinden kendisi de bahseden ünlü oyuncu, bunlarla ilgili hiçbir zaman ceza almadı.

  • 1980’lerin sonunda modelliğe başlayan Paul Walker, oyunculuk kariyerine, içlerinde Monster In The Closet (1987) ve Tammy and the T-Rex’in (1994) bulunduğu düşük bütçeli B sınıfı filmlerle başladı. 1993 yılında pembe dizi The Young and The Restless’da (Yalan Rüzgarı) kısa bir süre rol aldı. 1998’de oynadığı ve alaycı eleştiriler alan Meet the Deedles’daki rolüyle ilk kez geniş bir kitleye ulaştı. Ardından Reese Witherspoon'la oynadığı ve lise takımında oynayan bir basketbolcuyu canlandırdığı Pleasentville filmi ile iyi karşılandı. 1999-2001 yılları arasında ise genç izleyiciye hitabeden She’s All That ve Varsity Blue gibi filmlerde oynadı.

2001 yılında Vin Diesel’le birlikte başrolünde oynadığı The Fast and the Furious (Hızlı ve Öfkeli) filmiyle müthiş bir çıkış yakalayan Walker, bu filmin ardından birçok aksiyon macera filminde oynadı. Walker aynı zamanda devam filmi 2 Fast 2 Furious’da (2003) da rol aldı. Serinin 4. filmi olan ve 2009 Temmuz ayında çıkan Fast & Furious (Hızlı ve Öfkeli 4) filminde Vin Diesel ile beraber başrolü paylaşmıştır. Hızlı ve Öfkeli serisindeki polis memuru Brian O’Conner oldukça tutulan bir karakter ve Paul Walker'a da ün kazandıran bir rol oldu.Şubat 2001’de MostBeautifulMan.com tarafından ayın en güzel erkeği seçilen Walker, 2002 yılında People Dergisitarafından Dünyanın En Güzel 50 İnsanı arasında yeraldı.

2006 yılında aksiyon filmi Running Scared ve Antartika’da çekilen macera filmi Eight Below filmlerinde oynadı. Aynı zamanda bir aile filmi olan Disney yapımı Eight Below, gösterime girdiği ilk dört gün içinde 24 milyon dolardan fazla gişe hasılatı yaptı. Ondan önce rol aldığı Timeline ve Into The Blue adlı filmleri kötü eleştirilen alan Walker, bu filmde oldukça beğenildi ve olumlu yorumlar aldı. Running Scared filmindeki rolü yönetmen Wayne Cramer’e göre, Walker’ın şimdiye kadar oynadığı roller arasında kendi kişiliğine en yakın olan roldü.

Santa Barbara, Kaliforniya'daki Huntington Plajı'nda yaşayan ve sörf yapmaktan hoşlanan Walker’ın, eski kız arkadaşından annesiyle birlikte Hawaii’de yaşayan Meadow Rain (28 ocak 1999) isimli bir kızı var. Brazilya Jujitsusu yapan Walker’ın bir av köpeği, bir Chesapeake Bay köpek yavrusu ve kovboy adında bir de atı var.Atını çok seviyordu

30 Kasım 2013 tarihinde Kaliforniya'da arkadaşının kullandığı aracın aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybedip bir ağaca çarpması sonucunda arkadaşıyla beraber hayatını kaybetmiştir.[1][2][3] 40 yaşında hayatını geçirdiği trafik kazası ile kaybeden Paul sevenlerini hüzne boğdu. Hızlı ve Öfkeli filmiyle müthiş bir çıkış yakalayan Walker, bu filmin ardından birçok aksiyon macera filminde oynamıştı. Bazı sosyal paylaşım sitelerinde Paul Walker'ın geçirdiği trafik kazası ile ilgili şöyle denildi .-(Biz seni Hızlı ve Öfkeli filminde sevdik. Ölümünün yine hız yüzünden bir araçta olması hayatın garip cilvesinden başkası olamaz)
 

Ekli dosyalar



Symbianizer

Symbianizer

Üye
Gerçekten ölüp ölmediği Hızlı 7'de ortaya çıkacak :evet:
 
@bluesky@

@bluesky@

Üye
Rahmetli hızlı ve öfkeli 7 filmi çekimlerine yetişemedi
 
@bluesky@

@bluesky@

Üye
Yerine kardeşi oynamış diye bi söylenti dolaşıyor ama :)
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
paul walker öldi mu
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
öyle söylentiler varki cem garipoğlu'nun öldüğünden bile emin değilim :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Symbianizer
SHS

SHS

Üye
Ölmedi bence :D
 
Jus7ice

Jus7ice

Üye
öldü yaw severdim kendisini
 


Üst Alt