Bilgisayardaki interneti paylaşma veya Bilgisayarı wireless modeme çevirmek.

Sponsorlu Bağlantılar



coolasker54

coolasker54

Üye
    Konu Sahibi

mami0103

Üye
abi ben kurdum ama sifreyi kabul ettiremiyorum önerdiğiniz sifreyide denedim ama olmadı ne yapabilirim bana söylermisiniz rica etsen :)
 
coolasker54

coolasker54

Üye
    Konu Sahibi
Jan

Jan

Üye
Şimdi kardeş sanırım bu kendi internetimiz dimi ? mesela ben komuşudan şifreyi aldım pek çekmiyor ama ( Sinyal yükseltici ile bağlanıyorum kolaylıkla) fakat ! cep telefonumdan da bağlanmak istiyorum laptopa proyu kursam ayarları dediğiniz gibi yapsam cep telefonuma internet verebilir miyim ?
 
coolasker54

coolasker54

Üye
    Konu Sahibi
tabi. Bu yöntemlerin biri sayesinde komşundan pcye aldığın neti telefonuna aktarabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Jan
Jan

Jan

Üye
Hadi ya 10 numaraymış :DKardeş harfiyen yaptım full çekiyor bağlanıyor fakat internete girmiyor sıkıntı ne acaba?
 
EngineeringGirl

EngineeringGirl

Üye
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”AĞ ADI” key=”AĞ PAROLASI” keyUsage=persistent
** Burada AĞ ADI ve AĞ PAROLASI kısmına ağımıza vermek istediğimiz ad ve parolayı giriyoruz. Tamamen bizim tercih ettiğimiz ad ve parola olacak.
Şu an sanal bir ağ oluşturduk. Bu ağı açıp kapatmak için ise
netsh wlan start hostednetwork
netsh wlan stop hostednetwork


cmd.exe den yapabilirsiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Jan
Jan

Jan

Üye
Anlamadım valla arkadaş
 

gramaton32

Üye
ya kardeş ben bilgisayara programı kurdum telefon gördü bağlandı ama 1-2 dakkada bir internet gidiyor gözükmüyor sonra tekrar gözüküyor.arkadaşımın bilgisayarındada aynı program var ama onda öyle bir proplem yok
 

akrose57

Üye
Hocam 2 gündür araşt
Bu konuyu açmamdaki neden son dönemde çevremden ve forumdan bazı arkadaşların bilgisayardaki interneti wifili aygıtlarda nasıl kullanabileceklerini sormaları.

Varsayalım evinizde kablolu net veya vınn kullanıyorsunuz(wifi içinde geçerli). Bu interneti wifi aracılığıyla paylaşıcaz. Bu anlattıklarım win7 için. Diğer işletim sistemlerin de denemedim.

Yöntem 1 ( ki kendisi en çok sevdiğimdir.)


Bu yöntemle yerel ağ da kurmuş oluyoruz. Lan ağıyla oyun felanda oynayabiliriz. Dosya paylaşımı da yapabiliyoruz.(denemeye fırsatım olmadı oyun ve dosya paylaşımını)

Burada anlattığım yöntemlerle bilgisayarı bir wireless modem gibi kullanabileceksiniz.


Ağ ve paylaşım merkezini sağ alttaki bağlantı simgesine tıklayarak açalım.



"Yeni bağlantı veya ağ kur" seçeneğine tıklayalım.


"Kablosuz geçici (bilgisayarlar arası) ağ kur" seçeneğine tıklayalım.



Gelen pencereyi "İleri" diyerek geçelim.



Ağ adını girelim. Güvenlik türünü seçelim. Burada unutmamamız gereken "WPA-Kişisel" seçeneğini seçersen bu ağa sadece wifi aygıtı olan cihazlar bağlanabilecek telefondan bağlanamıcaz. "WEP" seçeneğini seçersek bu seçenek bize telefondan bu ağa bağlanmamızı sağlıcak. Yani telefonlar Bu ağ için sadece "WEP" seçeneğini desteklemekte. "Kimlik doğrulama yok" seçeneğini seçersek bu ağ şifresiz olacak ve bağlanmak isteyen kişi onaysız bağlanabilecek(kafe vb yerler için uygun). Ve ağınız üzerinden tehtitlere açık olabileceksiniz.

Şifre olayına gelince bu seçenekler için şifreyi kabul ettirmek biraz zor oluyor. "1234567WİFİM12" formatında girerseniz daha kolay kabul eder.

"Bu ağı kaydet" seçeneğini seçerseniz interneti paylaştırmak için her seferinde ağ kurmak zorunda kalmazsınız. Ağınız sabit kalır.
İleri deyip devam edelim.


Gelen ekranda "İnternet bağlantısı paylaşımını aç" seçeneğine tıklıyoruz.



Ve gelen ekranda interneti bu ağ için paylaştığımız uyarısı geliyor ve kapat deyip işlemleri tamamlayalım.(Eğer "İnternet bağlantısı paylaşımını aç" seçeneği gelmezse "Ağ ve paylaşım merkezi"nden sol taraftaki"Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin" seçeneğine tıklayıp "Kablosuz ağ bağlantısı" seçeneğine sağ tıklayıp özellikleri seçelim sonrasında paylaşım sekmesi altındaki tikleri kaldırıp tamam deyip çıkıyoruz.)

Artık ağımıza bağlanılmaya hazır. Eğer siz bu ağdan bağlantınızı keserseniz bu ağa bağlı olanlar internete giremez.

Yöntem 2 (Programlar) (Programlar rasgele sıralanmıştır. Ve isimlerine tıklayarak indirebilirsiniz.)


1. Program






Bu ekrandan paylaşıcağımız ağı seçip

Configure seçeneğinden şifreyi belirleyebiliriz.


2.Program


(Önerimdir)



NetWork Name = İnterneti paylaşacağımız ağ adı.

Password = ağımızın şifresi

Shared connection = paylaşıcağımız ağ.

3. Program







Son olarak:

Program kullanarak interneti paylaştığımızda ağa bağlanan kişileri görebiliriz bu seçenek 1. yöntem için geçerli değil. Ağa kimlerin bağlandığını göremiyoruz. Ancak 1. yöntemle bir yerel ağ kurmuş oluyoruz. Ki bu seçenek bize bir modem görevi görüyor. 1. yöntemle telefonlarda bulunan Dlna özelliğini kullanabiliriz yani Dlna özelliği için modeme ihtiyacımız yok.

Bluetooth ile internet paylaşımı olayına girmedim çok karışık.
Kablo ile paylaşımda bi o kadar karışık.
Eğer bu yollarla paylaşım yapmak istiyorsanız multiport lu modem alırsanız daha kolay olur. Zaten çoğu yeni modem multiportlu oluyor.(En az 2 port)

Hadi kolay gelsin.
Hocam 2 gündür araştırıyordum bu mevzuyu. Bende paylaşmsız bir jet modem vardı. Senin sayende wifi modem alma derdinden kurtuldum. Sana ne kadar teşekkür etsem az. ALLAH RAZI OLSUN . 2 SENEYE YAKLAŞMIŞ açtığın konu ancak ilaç gibi geldi ilaçç.
 
  • Beğen
Tepkiler: Jan
Phytion

Phytion

Üye
Denemek lazim
 

yokyak

Üye
kablosuz wifi ile bağlı bir bilgisayrda interneti nasıl yayabiliriz wifi olarak
 
coolasker54

coolasker54

Üye
    Konu Sahibi
kablosuz wifi ile bağlı bir bilgisayrda interneti nasıl yayabiliriz wifi olarak
O konuda sıkıntı çıkıyor. Geçen gün bizde yapmayı denedik. Harici bir wifi aygıtı ile bağlı oldugumuz neti laptopun alıcısıyla paylaşmayı denedik ama bu şekilde bir yönlendirme yapamadık. Bu konuda kablo kullanmayı deneyin.

Win 8 ise "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ni açıp sol menüden " bağdaştırıcı ayarlarına" girin. Aktif olarak internete bağlı olduğunuz kablosuz aygıta sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra "Paylaşım" sekmesinden en üstteki kutucuğu aktif ettikten sonra 2 bilgisayar arasında kablolu bağlantıyı sağlayığ bir süre bekleyin. Bu durumda kablo ile bağlanan cihaz diğer cihazı modem gibi görmekte.
Win7- de ise win-8 deki işlemleri yaparken "paylaşım" sekmesinden kutucuğu işaretlerken alttaki bölümden "Yerel ağ bağlantısı" seçeneği seçilmeli.

Kolay gelsin...
 

omexo90

Üye
Teşekkürler Adamsın coolasker54:thumbup: :alkis (virtual router manager)
 


Üst Alt