asçılar eti nasıl pisiriyorlar ve nasıl kavuruyorlar

Sponsorlu Bağlantılar

murat.122a

murat.122a

Üye
    Konu Sahibi
asçılar eti nasıl pisiriyorlar ve nasıl kavuruyorlar
ben et kavurunca sert oluyor veya pişirince asçılar nasıl eti yumuşacık pişiriyorlar bu işten anlayan bi tarif versin
 


Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
İlk olarak kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bir takım noktaları bilmek gerekir. Öncelikle 1 kilonun üzerinde et kullanıldığında kavurmaya su eklenmesine gerek yoktur. 1 kilonun üzerindeki etleri pişirirken etin sahip olduğu su, zaten istenilen şekilde pişmesine yetecektir. Pişirdiğiniz kavurmanın lezzetli, büyük oranda içerisinde eklediğiniz suya bağlı olarak değişecektir. Bir başka değişle, etin içerisinde ne kadar çok su eklerseniz lezzeti de o kadar azalacaktır. Ancak 1 kilo eti kavurmak herkes için mümkün olamayabileceğinden, daha az miktarlardaki kavurmalar için su ilavesi yapılması gerekir. Burada da dikkat edilmesi gereken, etin kalitesi ne olursa olsun eklenecek su miktarının her zaman aynı olması gerektiğidir ki bu da 1′e 1 eşit orandır. 1 kilonun altında et kullanılarak pişirilen kavurmalarda eklenen kaynar suyun fazla olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Eğer kavurmaya eklediğiniz suyun oranı çok fazla olursa etler gereksiz yere su çekerek lezzetini kaybedecektir. Suyun az olması da etin dış kısmının yanmasına ve sertleşmesine neden olacağından burada bire bir ölçünün doğru şekilde kullanılması çok önemlidir. Kavurma yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de, ocak ayarıdır. Etin çeşidi, miktarı ve tencerenin büyüklüğü fark etmeden tüm kavurmalar için ideal pişme süresi 80-90 dakikadır. Kavurmanın her zaman kısık ateşte etin kendi suyuyla uzun sürede pişirildiğinde lezzetli ve yumuşak olacağını unutmayın. Kavurma tencerenize 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra yağın kızmasını bekleyin ve ardından kuşbaşı doğradığınız eti atarak 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Et suyunu salmaya başladığı zaman ocağınızın altını “en kısık” konuma getirin ve tencerenin kapağını kapatın. 15′er dakikalık aralarla etinizi karıştırın ve kapağını vakit kaybetmeden tekrar kapatın. 1 saat kadar sonra tuz, karabiber ve kekiğini de ilave ettikten sonra 15-20 dakika kadar daha pişirin. Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.

Kaynak:
 
murat.122a

murat.122a

Üye
    Konu Sahibi
eti kavururken içine karbanat atılırmı
 
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Tencereyi mümkün ise düdüklü kullanın lezzet daha bir güzel oluyor
 
Hermaphroditos

Hermaphroditos

Üye
İçine çünkü ŞARAP katıyorlar. Aman kardeş sen şeytana uyma :seytan6:
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
İlk olarak kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bir takım noktaları bilmek gerekir. Öncelikle 1 kilonun üzerinde et kullanıldığında kavurmaya su eklenmesine gerek yoktur. 1 kilonun üzerindeki etleri pişirirken etin sahip olduğu su, zaten istenilen şekilde pişmesine yetecektir. Pişirdiğiniz kavurmanın lezzetli, büyük oranda içerisinde eklediğiniz suya bağlı olarak değişecektir. Bir başka değişle, etin içerisinde ne kadar çok su eklerseniz lezzeti de o kadar azalacaktır. Ancak 1 kilo eti kavurmak herkes için mümkün olamayabileceğinden, daha az miktarlardaki kavurmalar için su ilavesi yapılması gerekir. Burada da dikkat edilmesi gereken, etin kalitesi ne olursa olsun eklenecek su miktarının her zaman aynı olması gerektiğidir ki bu da 1′e 1 eşit orandır. 1 kilonun altında et kullanılarak pişirilen kavurmalarda eklenen kaynar suyun fazla olmamasına dikkat edilmesi gerekir. Eğer kavurmaya eklediğiniz suyun oranı çok fazla olursa etler gereksiz yere su çekerek lezzetini kaybedecektir. Suyun az olması da etin dış kısmının yanmasına ve sertleşmesine neden olacağından burada bire bir ölçünün doğru şekilde kullanılması çok önemlidir. Kavurma yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de, ocak ayarıdır. Etin çeşidi, miktarı ve tencerenin büyüklüğü fark etmeden tüm kavurmalar için ideal pişme süresi 80-90 dakikadır. Kavurmanın her zaman kısık ateşte etin kendi suyuyla uzun sürede pişirildiğinde lezzetli ve yumuşak olacağını unutmayın. Kavurma tencerenize 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra yağın kızmasını bekleyin ve ardından kuşbaşı doğradığınız eti atarak 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Et suyunu salmaya başladığı zaman ocağınızın altını “en kısık” konuma getirin ve tencerenin kapağını kapatın. 15′er dakikalık aralarla etinizi karıştırın ve kapağını vakit kaybetmeden tekrar kapatın. 1 saat kadar sonra tuz, karabiber ve kekiğini de ilave ettikten sonra 15-20 dakika kadar daha pişirin. Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.

Kaynak:
:oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Alo_Azrail


Üst Alt