Haber Windows 8'e veda Windows 9'a merhaba!

Sponsorlu Bağlantılar

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
    Konu Sahibi
Windows 8'e veda Windows 9'a merhaba!
Windows'un bir sonraki sürümünün nasıl olacağı, yavaş yavaş netleşmeye başladı. Son sızıntılar, yeniliklerin Charms çubuğu, masaüstü geliştirmeleri vb. üzerine yoğunlaşacağını, Windows 8'in üzerinde önemle durduğu konularda bazı geri adımlar atılacağını gösteriyor.

Threshold kod adıyla anılan Windows 9, fısıltılara göre beta sürümüyle bu sene karşımıza çıkacak. YaniWindows 9, hiç de uzağımızda değil. İşletim sisteminin final sürümü ise 2015'in ilk yarısında gelebilir. Windows 9, mobil ve tablet odaklı Windows 8'in aksine masaüstü ve mobil özellikler arasında denge kurmaya çalışacak. Bu, Windows 9'un bilişim dünyasının daha büyük bir kısmına hitap edeceğini gösteriyor.

Microsoft, masaüstü işletim sisteminin talebi hala üst seviyede olan masaüstü odaklı PC'leri yeterince desteklemesini istiyor. Bu, Microsoft'un tabletleri terk edeceği anlamına gelmiyor. Microsoft'un odak noktasını tabletler ve PC'ler arasında eşit olarak dağıtması gerekiyor.

Elbette Windows 8.1, yazılım devinin Windows 8'i masaüstüne daha uygun hale getirmeye yönelik bir çalışmasıydı. Ancak bu tür güncellemeler, bir yere kadar değişiklik yapabilirler. Windows 9 ise masaüstüne yönelik değişiklikleri daha ileriye taşıyabilecek potansiyele sahip.

Masaüstünde pek işe yaramayan Charms çubuğunun kaldırılacağı haberleri, Başlat Menüsünün geri gelecek olması, birden fazla masaüstü planları, topluluktan şimdiden olumlu geri bildirimler almaya başlamış durumda.

Ancak masaüstü odağı, Microsoft'un Windows Store'u terk edeceği anlamına gelmiyor. Bu, kutucuklu giriş ekranının da işinin bittiği anlamını taşımıyor. Canlı kutucuklar, Windows ve Windows Phone'da görünmeye devam edecekler ve muhtemelen hiçbir yere gitmeyecekler. Ancak Microsoft, Windows 7 sınıfında bir masaüstünü Windows'a getirecek ve masaüstünü mobil dostu arayüz ve uygulamalarla bağlamaya çalışacak.

Metro uygulamalarının Windows 9'da masaüstünde, pencerede çalışabilecek olması, bunun bir göstergesi. Böylece Windows Store, Windows'un en sevilen alanına taşınmış olacak ve daha çok kişi tarafından fark edilip kullanılabilecek. Firma, Windows 8.1'de Windows Store'u görev çubuğuna ekleyerek bu konuda ilk önemli adımını atmıştı.

Windows 8, sönük bir işletim sistemi olarak tarihe geçse de Windows 9, aynı Windows 7 gibi Vista'yı geçebilecek bir potansiyele sahip görünüyor.
Kaynak: Hürriyet
 


ByKatre

ByKatre

Üye
Ama Çok Kötü Olmuş Gibi Ya Yine Mi Sinir Bozucu Başlat Menüsü :zzz: İnsanlar Ne Dİye Alışamaz Ki Modern Arayüze :D
 
  • Beğen
Tepkiler: okanbiz
okanbiz

okanbiz

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ByKatre
The Pierre

The Pierre

Üye
Haberin yanlış olduğu ortaya çıktı Microsoft yine ters hamle ile kullanıcıları şaşırttı ve Win10 u çıkartı yakın zamanda beta sürümü indirilebilir olacağı söylenen Win 10 hakkında bilgileri chip online gibi sitelerden bulabilmeniz mümkün
 
Serhan

Serhan

Üye
Windows 9'a veda Windows 10'a merhaba!
 
  • Beğen
Tepkiler: The Pierre ve T.serdar
okanbiz

okanbiz

Üye
windows 8.1 i (9 olarak saymışlar) yaşasın :polis: windows 10 :sos
 
  • Beğen
Tepkiler: The Pierre


Üst Alt