S4 MİNİ SES YÜKSELTME

Sponsorlu Bağlantılar

EFSANELER_34

Üye
    Konu Sahibi
S4 MİNİ SES YÜKSELTME
SLM ARKADAŞLAR BELKİ KONUYA İLİŞKİN BİR SAYFA VAR AMA BEN BULAMADIM
S4 MİNİM VAR VE KOD İLE ROOTSUZ SES YÜKSELTMEK İSTİYORUM NETTE ARAŞTIRDIĞIM KODLARIN HİÇ BİRİ AYARLARA GİRMİYOR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
 


NeXus 5

NeXus 5

Üye
Telefon numarasının girildiği ekranda*#*#197328640#*#* yazıldığında servis moduna geçiş yapılacaktır. Burada “Audio” seçeneğini işaretlediğimizde yeni bir menü çıkacak ve Voice call (sesli arama) handset(eller serbest durumu) headset (kulaklık) Speaker (Hoparlör) seçeneklerinden Speaker (hoparlör) seçilir yeni çıkan menüde Volume(ses) ayarı seçilir. Çıkan menüde SRC Speech RX Volume seçilerek istenilen seviyeye(level) getirilir. Burada açılan yeni menüde input(değer)kısmı işaretlenerek telefonun menü tuşundan Key İnput(değer verilmesi) tuşuna basılır ve istenilen değer 0-100 aralığında verilir. Son olarak telefon menü tuşundan End (bitir) seçilerek servis modundan çıkılır. Ancak bu işlemin çalışması için öncelikle *#*#197328640#*#* yazıp servis moduna girildiğinde audio seçeneği ve ardından Speaker seçeneği işaretlendiğinde çıkan menüde Diamond Solution işaretlenip voice booster seçilir. VBonoff seçeneğinin üstüne gelinerek telefon menü tuşuna basılıp key input seçeneğine gelinerek “1” yazılır. Böylece Voice Booster On (açık) konuma getirilmiş olunur. Bu işlem yapılmadığı taktirde ilk etapta vermiş olduğunuz değer geçersiz sayılır.
Bu olmazsa Bass Booster programı gerçekten işe yarıyor.
 
Son düzenleme:

EFSANELER_34

Üye
    Konu Sahibi
tşk yardımların için kardeş bulduğum bütün kodlar senin yazdığın dahil ile telde hiç bi hareket yok en fazla arama yapıyor o kodlara :) evet aslında aradığımda o tarz kodlarla girip kendim değerlerini yükseltmek ama birde o programı deneyelim ;)Yokmu bi arkadas şu telefonun kodunu bilen
 
  • Beğen
Tepkiler: NeXus 5
isoer

isoer

Üye
bende bilen birini bekliyorum. bi program yükleyerek yükseltmeler ram den yiyor. ayarlardan bi yerden olmalı.
 

Joyxm2

Üye
Bnde s4 var o kodlar olmuyor nasl yapcaz ya
 

EFSANELER_34

Üye
    Konu Sahibi
Yok yok kimse bilmiyor anlaşılan o kodlar hatta ne kadar kod varsa alayını denedik olmadı
 

Joyxm2

Üye
*#0283# yapın spk var ona tıklayın ses bi nebze artıyor ancak yankı yapıyor biraz idare edin . S4 ve galaxy Y de denedim Galaxy Y de bariz ses artışı oluyor .
 

ERKE1985

Üye
NOT: AŞAĞIDA ANLATILAN İŞLEMLER CİHAZINIZA VEYA KULAĞINIZA ZARAR VEREBİLECEK İŞLEMLERDİR. TÜM SORUMLULUK SİZE AİTTİR. SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM.
1) Cihazınız ROOT edilmiş olmalı
2) "Root explorer" benzeri, sistem klasör ve dosyalarına erişebilen bir program kurulu olmalı
3) Ses seviyelerini barındıran dosya “etc/snd_soc_msm” klasörü altındaki snd_soc_msm_2x dosyasıdır. Tedbiri elden bırakmamak için bu dosyayı muhakkak yedekleyiniz.
4) Bu dosya içerisinde telefonun değişik ses seviyelerini ayarlamak için başlıklar var. İngilizcesi ve biraz da donanım bilgisi olan herkes bu başlıkların neyi ifade ettiğini anlayarak istediği ses seviyesini değiştirebilir. Benim ilgilendiğim "arama zil çalma/bildirim" ve FM radyonun sesini dışarıya verdiğim andaki sesler olduğu için şu 3 başlık değerini değiştirmeyi uygun gördüm.
SectionDevice Name "Speaker" Comment "Speaker Rx device"SectionDevice Name "Speaker Extra Vol" Comment "Speaker Extra Vol Rx device"SectionDevice Name "FM Speaker" Comment "FM Speaker device"
5) Yapılacak değişiklik şu şekilde

SectionDevice Name "Speaker" Comment "Speaker Rx device" EnableSequence 'PRI_RX Channels':0:One 'RX4 MIX1 INP1':0:RX1 'SLIM RX1 MUX':0:AIF1_PB 'SPK DAC Switch':1:1
'RX4 Digital Volume':1:68% ------------------------->
'RX4 Digital Volume':1:70%
'SPK DRV Volume':2:87.5% EndSequence DisableSequence 'RX4 MIX1 INP1':0:ZERO
'SLIM RX1 MUX':0:ZERO
'SPK DAC Switch':1:0
'RX4 Digital Volume':1:0
'SPK DRV Volume':1:0% EndSequence ACDBID 15:1 EffectsMixerCTL "SRS TruMedia" EC_REF_RXMixerCTL "I2S_RX"EndSection-------------------------------------------------------------------------------------------SectionDevice Name "Speaker Extra Vol" Comment "Speaker Extra Vol Rx device" EnableSequence
'PRI_RX Channels':0:One
'RX4 MIX1 INP1':0:RX1
'SLIM RX1 MUX':0:AIF1_PB
'SPK DAC Switch':1:1
'RX4 Digital Volume':1:68% ----------------------------------->
'RX4 Digital Volume':1:70% 'SPK DRV Volume':1:100% EndSequence DisableSequence
'RX4 MIX1 INP1':0:ZERO
'SLIM RX1 MUX':0:ZERO
'SPK DAC Switch':1:0
'RX4 Digital Volume':1:0
'SPK DRV Volume':1:0% EndSequence---------------------------------------------------------------------------------------SectionDevice Name "FM Speaker" Comment "FM Speaker device" EnableSequence
'PRI_RX Channels':0:One
'RX4 MIX1 INP1':0:RX1
'SLIM RX1 MUX':0:AIF1_PB
'SPK DAC Switch':1:1
'RX4 Digital Volume':1:68% -------------------------------------------> 'RX4 Digital Volume':1:70%
'SPK DRV Volume':1:100% EndSequence DisableSequence 'RX4 MIX1 INP1':0:ZERO
'SLIM RX1 MUX':0:ZERO
'SPK DAC Switch':1:0
'RX4 Digital Volume':1:0
'SPK DRV Volume':1:0% EndSequence ACDBID 106:1 EffectsMixerCTL "SRS TruMedia" EC_REF_RXMixerCTL "I2S_RX"EndSection
6) Burada %68'den %70'e yapılan değişiklik ciddi bir ses artımı sağlıyor. Daha da arttırmak isteyen olursa %71, %71.5, %72 deneyebilir... Ben %72 denedim ve seste bozulmalar oldu. Hatta hoparlöre de zarar verebilirsiniz.
7) Değişim yapıldıktan sonra cihazı yeniden başlatırsanız daha açılış sesinde farkı görebilirsiniz.Buna benzer şekilde; Headset, FM Headset, Bluetooth gibi bir çok başlıkta değişiklik yapma imkanınız var. Ama lütfen değişimi %0.5'lik artışlarla deneyiniz, aksi halde kulağınız veya cihazınız zarar görebilir.
 
KeSeGeN

KeSeGeN

Üye
Mesaj sesini nasil yükselticez?Cewap yok mu?
 

bayexelansss

Üye
çok karışık daha sade anlatabilirmisiniz?
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
Hepsini sirayla tek tek uygularsan sikinti olmaz
 

bayexelansss

Üye
Mesela "SectionDevice Name "Speaker" Comment "Speaker Rx device" EnableSequence 'PRI_RX Channels':0:One 'RX4 MIX1" bu kısmı nasıl active edebilirim ve buraya hangi tuşlarla müdahale edebilirim.
 


Üst Alt