ZONGULDAK - Kendine Özgü Yemekler ve Yemek Tarifleri

Konu, 'Şehir Rehberi' kısmında Dogus Pertez tarafından paylaşıldı. Okunma: 1401 | Cevaplanma: 0

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Yöre mutfağı ağırlıklı olarak unlu (buğday ve mısır unu) mamullerden yapılan yemek türlerinden oluşmaktadır. Su böreği, kabaklı börek, bazlama, cizleme, gözleme, kömeç ekmeği, pide türleri, tarhana çorbası, uğmaç çorbası, göce çorbası, malayı yöresel yemekler arasında sayabiliriz. Ereğli pidesi ve Osmanlı çileği, Çaycuma yoğurdu, Devrek çöreği ve simidi ile Zonguldak ormanlarında yetişen kuzu kestanesi yörenin adıyla özdeşleşmiş yiyecekleridir.
     
Yüklüyor...
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.