yönlendirmede kullanım ücreti

Sponsorlu Bağlantılar

PASAOGLU1

PASAOGLU1

Üye
    Konu Sahibi
yönlendirmede kullanım ücreti
Arkadaşlar yönlendirmede kullanım ücretini bilen var mı?

Mesala ben telefonum kapalıykan bir numaraya yönlendir dedim.

Herhangi birisi aradı telefon yönlendirilen telefonu aradı bu yönlendirmede benim mi kontürüm düşer yada arayan kişinin mi kontürü düşer?
Arayan kişini düşerse dakikada kaç kontür düşer?
Benim düşerse hediye kontör mü düşer? Yoksa normal kontör mü düşer?
Bide beni türkcelli ararsa ne kadar düşer? diger şebekeler ararsa ne kadar köntör düşer?

bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim? teşekkürler.
 


LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Faturalı hatlar için;

Şebeke içi yönlendirme yaparsan arama başı 1 sms ücret alınır. Diğer operatörlere yönlendirirsen dakika başı 52,8kr alınır, sabit hatlara yönlendirirsen dakika başı 47kr alınır.


Kontörlu hatlar için

Turkcell ve hazır kart numaralarına yönlendirirsen arama başı 2 kontör düşer, diğer operatörlere yönlendirirsen dakika başı 3,3 kontör düşer, sabit hatlara yönlendirirsen dakika başı 4,4 kontör düşer.


Seni arayan kişi extra bir ücrete tabi tutulmaz ama dikkat edilmesi gereken bir husus ise; sen hattını başka bir operatöre yönlendirirsen, arkadaşın senin turkcell hattını arar ama avea hattına yönlendirilir, arkadaşının hattına konuşma ücreti diğer operatörler ile yapılmış görüşme ücreti yansıtılır.

Örnek: sen hattını avea'ya yönlendirdin, seni turkcell bilerek bir arkadaşın aradı, onun hiçbir haberi yok alma yönlendirilerek avea hattına aktarıldı. 2 dakika görüştünüz. Sonuç: senin yönlendirme yaptığın hattından 6 kontör düşer, seni arayan kişi ise tarifesinde bulunan diğer operatörlerle görüşme ücreti alınır.

Tavsiye, mecbur kalmadıkça yönlendirme yapmayın.
 

bungee

Üye
Arayan kişi kendi tarifesine göre ücretlendirilir. (Arayan kişi turkcell ise, şebeke içi görüşme ücreti ne kadar ise ona göre ücretlendirilir. Örnek: İki hat da Bizbize kampüs tarifesinde ise ve arayan kişi ay içinde en az 100 kontör yüklemesi yapmış ise 10 dakikası 1 kontörle ücretlendirilir.)
 
eQooo

eQooo

Üye
saolun bilgilendirme içinnn
 
converter2

converter2

Üye
teşekkürler
 


Üst Alt