EroL
Emekli Yönetici
Yoğurt Suyunun Faydaları
yoğurt suyunun faydaları nelerdir, yoğurt suyunun yararları, yoğurt suyu nerelerde kullanılır
Çoğumuz yoğurdu tadını değiştirmesin diye suyunu dökerek tüketiriz. Ancak bu alışkanlığımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Yoğurdun suyunda bulunan B2 vitamini vücudun protein, karbonhidrat ve yağlardan daha fazla faydalanmasını sağlıyor. B2 vitamininden faydalanılması için yoğurt suyunun dökülmemesi veya başka alanlarda kullanılması gerekli. B2 vitamini eksikliği göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olur. Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin (B2) vitaminidir. B2 vitamini protein, karbonhidrat ve yağlar ile etkileşim içine girerek onlardan daha fazla faydalanılmasını sağlar. Bu vitamin yoğurt suyunun yanı sıra tarhana gibi yiyeceklerde de bol miktarda bulunmaktadır. B2 vitamininin azalmaması için bu yiyeceklerin güneş ışığından uzak tutulması gerekir. Bazı bölgelerde tarhananın güneş ışığında kurutulması alışkanlığı bu nedenle yanlıştır. Aynı şekilde güneş ışığında kurutulan tüm süt mamullerinde de vitamin kaybı olmaktadır.