Yılın en güzel golü Hamit Altıntop'tan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
Yılın en güzel golü Hamit Altıntop'tan
FIFA'nın Zürih'te düzenlendiği FIFA Altıntop ödülünde yılın en güzel golüne verilen Puskas Ödülünü Kazakistan’a attığı golle milli futbolcu Hamit Altıntop kazandı.




2010 yılının en güzel golünün altında milli futbolcumuz Hamit Altıntop'un imzası var.
FIFA ile France Football dergisinin bu sezondan itibaren ortak olarak verdiği Altın Top ödülünün galası Zürih'te yapıldı.

Yılın Futbolcusu ve Teknik Adamı gibi prestijli ödüllerin sahibini bulduğu gecede kürsüye çıkan isimlerden biri de Hamit Altıntop'tu...

Milli futbolcu Türkiye'nin Euro 2012 elemelerinde Kazakistan’la oynadığı maçta attığı golle yılın en iyi golüne verilen "FIFA Ferenc Puskás" ödülünü kazandı. Yıldız oyuncu, FIFA'nın resmi internet sitesinde 1 milyondan fazla futbolseverin oyları sonucunda bu ödüle layık görüldü. Tecrübeli oyuncu ödülünü o maçta Kazakistan kalesini koruyan Andrei Sidelnikov'dan aldı

Duygularını, "Hayatımın en önemli değil, ama kesinlikle en güzel golüydü" diyerek dile getiren Hamit Altıntop, Messi, Samir Nasri, Arjen Robben ve Giovanni van Bronckhorst gibi zorlu rakipleri geride bırakarak bu ödüle uzandı.

Yılın en iyisi ise yine Messi’ydi... Arjatinli oyuncu, Barcelona'dan takım arkadaşları Xavi ve Iniesta'yı geçerek yılın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı. Yıldız oyuncu, FIFA'ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktörleri ve kaptanları ile birlikte gazetecilerin oylarıyla belirlenen kategoride, %22.65 ile öne çıkmayı başardı.

Otoriteler İspanya'nın dünya kupasını kazanmasında büyük rol oynayan Xavi ve Iniesta ikilisinden birini favori gösterse de bireysel performansıyla yıldızlaşan Arjantinli oyuncu üst üste ikinci kez bu onura layık görüldü. 23 yaşındaki oyuncu, ödülünü Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın elinden aldı.

Guardiola ise aday olarak gösterildiği yılın en iyi teknik direktörü ödülünü Real Madrid'i çalıştıran Jose Mourinho'ya kaptırdı. Inter ile geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’ni, Serie A şampiyonluğu ve İtalya Kupası’nı kazanan Portekizli teknik adam, İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque'yi de geride bırakmayı başardı.

Gecede yılın 11'i ise şöyle oluştu: Casillas, Puyol, Pique, Lucio, Maicon, Iniesta, Xavi, Sneıjder, C. Ronaldo, David Villa, Lionel Messi.
''Yılın en iyi kadın futbolcusu'' unvanı ise son 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da Brezilyalı futbolcu Marta'nın oldu. 2006 yılından bu yana bu ödüle ambargo koyan Brezilya Milli Takımı oyuncularından Marta, bir kez daha bayanlarda ''yılın futbolcusu'' seçildi.

Güney Afrika'nın 2010 Dünya Kupası’nı düzenlemesinde büyük emeği geçen Archbishop Desmond da FIFA başkanlık ödülünün sahibi oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful ve tragedie


arslansem

arslansem

Üye
Bravooooo :aha:
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
haber için teşekkürler kardeşim gerçekten Çok sevindim Hamiti alnından öpüyorum :oke:
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim Levent abi :oke:

yakışır Hamit abime
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
:turkiye:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt