Yeni Nokia'lar son çeyrekte geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Nokia'lar son çeyrekte geliyor
Finlandiya kökenli Nokia, cep telefonu pazarının güçlü isimlerinden ancak, Apple'ın iPhone modelleri ile başlayan ve gittikçe büyüyen akıllı telefon pazarında beklediği başarıyı bir türlü yakalayamayan firma, Android ve iPhone modeller karşısında Microsoft'un Windows işletim sistemini tercih etmiş.



Bir süre önce Nokia, cihazlar ve servisler bölümünü Microsoft'a satmış ve cep telefonu pazarından çekilmişti. Anlaşma gereği, 2016 son çeyreğe kadar akıllı telefon pazarına giremeyen firma, bu tarihin gelmesi ile birlikte yeni cihazlarını sunma hazırlıkları içerisinde.

Gelen bilgilere göre Nokia, 3 ya da 4 mobil cihaz sunmaya hazırlanıyor. Bu cihazların içerisinde akıllı telefon ve tablet yer alacak. Nokia Çin'den Mike Wang, verdiği bilgi de bu sene sonu ile yeni cihazların resmi olarak duyurulacağı bilgisini verdi.

Ancak bu yeni cihazların pazara sunulmasının ise 2017 başlarında gerçekleştirileceği ifade edilmekte.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Mayıs ayında Nokia cephesinden bir duyuru gelmiş ve firma, mobil cihaz pazarına geri döneceğini açıklamıştı. Nokia'nın eski yöneticisi tarafından kurulan yeni şirket HMD,cihazların tasarımını gerçekleştirirken, ayrıca üretici olarak ise Apple'ın iPhone modellerinin de üretimini gerçekleştiren Foxconn devreye girecek.

Nokia'nın sunacağı bu cihazlar arasında Qualcomm Snadpragon 820 yonga seti, 5.2" ve 5.5" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran, 22.6MP arka kamera, Android 7.0 Nougatmobil işletim sistem ile gelecek premium akıllı telefonlar yer alacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt