Yeni Internet Explorer Zararlısı Ram'da Saklanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Yeni Internet Explorer Zararlısı Ram'da Saklanıyor
Bu tarayıcıyı kullananlar, yeni olduğu kadar diğerlerinden çok farklı bir zararlıyla karşı karşıya!



Yeni ortaya çıkan bir zararlının Internet Explorer'ı etkilediği, kendisini sistem belleğinde sakladığı ve sabit diske kaydetmediği için tarayarak bulunamadığı ortaya çıktı.

Trojan'ın kendisini sabit diske kaydetmemesi, PC'nizi yeniden başlattığınızda ondan kurtulmanız anlamına geliyor. Sözkonusu zararlı, Internet Explorer'ın sadece
İngilizce sürümündeki açığı kullanıyor ve en azından şimdilik kötü amaçlara hizmet etmiyor gibi görünüyor. FireEye, yayınladığı raporda yeni sıfırıncı gün açığını kullanan zararlının "stratejik olarak önemli bir web sitesine, ulusal ve uluslararası güvenlik ilkeleriyle ilgili bir siteye yerleştirildiğini" söylüyor.
FireEye'ın adresini açıklamadığı web sitesinde casusluğun arkasında bir devletin bulunabileceğini söylüyor. FireEye'ın "the diskless 9002 RAT" olarak adlandırdığı zararlı, daha önceki bir zararlının yeni sürümü. Zararlı kodun RAM'de saklanması, FireEye'a göre saldırganların kurbanların sözkonusu web sitesine tekrar gireceklerinden emin olduğunu gösteriyor.
RAT (Remote Access Trojan) şu an Windows XP'de IE7 ve IE8'i, Windows 7'de ise IE 8'i etkiliyor ve sadece İngilizce dildeki tarayıcıları hedef alıyor. Bununla birlikte FireEye, analizlerinin açığın IE7, 8, 9 ve 10'u da etkileyebileceğini gösterdiğini söylüyor.
 


marist

marist

Üye
:hmmm
 
Uhops

Uhops

Üye
Virüs RAM'e mi giriyormuş? Açıp kapatınca düzelir. :)
 
LimePie

LimePie

Üye
vay be virüslerde gelişiyor artık eskiden harddiske girerlerdi şimdi ram'e giriyor yakında ekran kartınada girer :D
 
  • Beğen
Tepkiler: GDDR5
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
ama yazıda dikkat ettiyseniz virüs kötü niyetli değil yazılmış pcyi yeniden başlatınca sorun ortadan kalkıyormuş
 


Üst Alt