Yeni Bir Akrep Türü Bulundu

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Bir Akrep Türü Bulundu



Bilinen en geniş akrep familyası olan Buthidae'ye mensup Tityus cinsi yeni akrep türüne, Tityus (Atreus) crassicauda adı verildi.

Tityus (Atreus) crassicauda, büyük bir kısmı kahverengiye çalan kırmızı renkteki gövdesi ve sarı renkte bölgelerle birbirinden ayrılmış 3 kendine özgü kahverengi şeritle diğer türlerden ayırt ediliyor. Her ne kadar orta büyüklükte bir akrep olarak sınıflandırılmış olsa da bu tür 5 santimetreye ulaşan etkileyici bir cüsseye sahip.
Adını Yunan mitolojisinde geçen bir dev olan Tityos'tan alan Tityus cinsine mensup 200'ü aşkın akrep türü bulunuyor. Buthid familyası içindeki en çok türü kapsayan bu cinsin, 3 santimetreden kısa, çok küçük türlerinin yanı sıra, boyları 12 santimetreye ulaşan büyük türleri de bulunuyor. Yeryüzündeki tüm akrep türleri gibi zehir bezlerine sahip Tityus cinsi akrepler, Buthidae familyasına mensup diğer pek çok akrep cinsi gibi insanları öldürebilecek kadar güçlü bir zehir üretebiliyor.
Yeni akrep türü hakkında Dr. Wilson R. Lourenço'nun başkanlığındaki bilim ekibince yapılan bilimsel çalışma, Zookeys adlı bilimsel dergide yayımlandı. -
 


x-scarface

x-scarface

Üye
Çok hoş :aha:
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı
messevim

messevim

Üye
hayatım da en tiksindiğim, korktuğum,tırstığım 2 hayvan var.

1- büyük örümcekler
2- akrep ler,.....
 


Üst Alt