Yawcam - Webcam ile güvenlik kamerası yapalım

Sponsorlu Bağlantılar

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
    Konu Sahibi
Yawcam - Webcam ile güvenlik kamerası yapalım



Bilgisayarlarımızda webcamler sayesinde video konferans yapabiliyoruz, resim ve video çekip dijital fotoğraf makinası gibi kullanabiliyoruz. Fakat farklı yazılımlar ile farklı uygulamalar da yapabiliriz. Daha önceden sizlere bilgisayarınızdan web cam ile yayın yapma işlemini yani stream işlemini Windows Media Encoder ile göstermiştik ve bu yayını media player programı ile internetten de takip edebiliyordunuz.
Bu hafta ise sizlere Yawcam isimli programı tanıtıyoruz, Yawcam ile stream yapabilecek, anlık ekran görüntüsü gönderebileceksiniz ve çektiği görüntüleri e-posta ile dilediğiniz bir e-posta adresine gönderebilceksiniz. Kısaca evinizdeki bilgisayarınız ve webcaminiz ile güvenlik kamerası yapıyoruz.. Programın en güzel özelliklerinden bir tanesi de harekete karşı duyarlı olması ve kamera önünde belirlediğiniz bir noktada hareket algılandıgında resim çekmesidir.
Programı çelebileceğiniz adres :

Program Windows 2000, Windows XP ve Windows Vista altında sorunsuz çalışmaktadır.

Programı kurduğunuzda aşağıdaki ana ekran görüntüsü gelicektir.



Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi stream özelliği etkinleştirilmiştir, ve artık ağdan yayın yapmaktadır. Dilerseniz Stream yapılan iç ip adresini adsl modeminizden yönlendirme yaparak internettende erişimi sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki bölümden bilgisayarınızdan vide yayını yapmanız için gerekli ayarları yapabilirsiniz. Stream yani video yada ses yayını sayesinde kendi bilgisayar ağınızda web cam inizin görüntüsünü yayın yapabilirsiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsünde port numarası 8081 görülmektedir, dilerseniz değiştirebilirsiniz. Örneğin sizin bilgisayarınızn ip adresi 192.168.1.4 olsun yazan kişiler sizinle aynı ağda olmak şartı ile webcaminizden yaptıgınız yayını görecektir.
Dilerseniz ADSL modeminizde virtual server ayarlarından 8081. portı iç ipnize yönlendirirseniz internettte de yayın yapabilirsiniz.

Yukarıda yapılan bir stream görüntüsü görülmektedir. Ayrıca program ile belirlediğiniz saatlerde otomatik resim çekilmesi, stream yapılmasını istiyorsanız aşağıdaki zaman çizelgesini kullanabilirsiniz.


Zaman çizelgesinde belirttiğiniz zamanlarda programın çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Programın sizlere tanıtacagımız en güzel özelliği ise Motion Detection yani hareket duyarlılığı. Bu özellik sayesinde webcam inizi tam bir güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. Kamera önünde bir hareket algıladıgında o anki görüntünün resmini çekicektir ve dilerseniz bir ftp sunucuya, bilgisayarın diskine kaydedicektir yada size e-posta göndericektir.


Böylece bilgisayarınızda webcam ile bir güvenlik uygulaması gerçekleştirmiş olacaksınız.

Programın çalışmasını gizleyebilirsiniz ve sadece simge durumunda da çalıştırabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozgur_be, starboxmen, Rich4arD ve 4 diğerleri


ycg35

ycg35

Üye
ya süper bir program ya elien sğalık valla iyiki paylaştın bizimle bnm hep dikkatimi çkn birşey vardı, mağazalarda webcami nasıl güvenlik kamerası olrk kullanıyorlar diye dmk böyleymiş :) çok saol valla bizim dükkanda işe yarıcak bu :D
 
by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
    Konu Sahibi
ya süper bir program ya elien sğalık valla iyiki paylaştın bizimle bnm hep dikkatimi çkn birşey vardı, mağazalarda webcami nasıl güvenlik kamerası olrk kullanıyorlar diye dmk böyleymiş :) çok saol valla bizim dükkanda işe yarıcak bu :D

ne demek görevimiz bu inşallah işine yarar
 
canted

canted

Üye
hmm denemem lazım
 
XMEN_43

XMEN_43

Üye
:) :oke: :oke:
 
ensami6000

ensami6000

Üye
çooook güzel bir paylaşım, emeği geçen herkese teşekkürler.
modem ayarları içinde resimli anlatım mümkün olabilir mi acaba, u.s.robotics modemim var, ama anlattığınız şekilde yönlendirme olayını yapamadım, şimdilik sadece apartman katımızda merdiven boşluğunu çekiyor, video görüntüsü kayıt yapma özelliğini bulamadım, e-mail ayarlarını da yapamadım, sadece fotoğraf kaydı var, bi de çekimin yapılabilmesi için bilgisayarın sürekli çalışıyor olması gerekiyor galiba.... bu konularda da bi yardımcı olursanız minnetar kalırım....
 

timsahsulo

Üye
yaw dostum eline sağlık.bu net deli bişi yav.bunu ne için kullandığımı söylediğimde çok güleceksiniz ama güvercinlerimin kümesine koydum:))fakat bir sorum olacak aynı ağ derken ne kastediliyor birde bende şu nada nat ayarlarında bazı rakmalar mevcut onları değiştirdiğim zamna nett nasıl izlenicek bir de onun ayrıtısını yazabilirseniz sevi,nirim.evimde 2 bilgisayar var biri normal pc diğeri ise lap top.ikisinede aynı modemden bağlanıyorum biri normal kablo(pc)laptop ile kablosuz kullanıyorum ıp ve 80 81 yazınca lap toptan görebiliyorum.ben pazarlamacıyım dışarı çıktığumda netcafeden de görebilirmiyim...?şimdiden teşekkürler.
 

ahmedo66

Üye
yav bu resim videoları nereye kaydediyo
 

crazy--musto

Üye
iyide bunu nasıl indireceyiz
:P:
 

wwwwwe

Üye
bu proramda cameramı acınca kararıp aydınlanıyor ama normalde öyle bi sorun yok neyde olabilir
 

muthant00

Üye
indirdik yükledikten sonra stream dedik gerisinde sizin gösterdiğiniz gibi olmuyorr
 

eşref5050

Üye
nasıl yaptınız ben haala nerelerden yardım aldınız.:bann:
 

dj_vampir

Üye
u proramda cameramı acınca kararıp aydınlanıyor ama normalde öyle bi sorun yok neyde olabilir
 

osc177

Üye
güzel bi şey
 

CanBerk_34

Üye
Yaa arkadaşlar ben bunu kuramadım ya biri bana yardım etsin
 

baymed

Üye
teşekkür ederim kardeşim
 

selcukson

Üye
arkadaslar webcamdan guvenlık kamerası mı olurmus profesyonel cozumler ıcın maıl atın [email protected] kendıme calısıyorum fıyat danısabılırsınız
 

firaset

Üye
ellerine sağlk ama xp de calıstıramadım...arkadaşlar uygula başlatılamadı tekrar yukleyın dıyor ama olmyor...
 
aLLbiNo

aLLbiNo

Üye
ilginçç :D
 

semihverel

Üye
çok güzel bir program elinize sağlık
 


Üst Alt