Yaşlara göre cilt bakım önerileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yaşlara göre cilt bakım önerileri
Güzelliğin ve genç görünmenin sırrı sağlıklı bir ciltten geçer. Sağlıklı bir cilt ise bakımdan...

Sağlıklı bir cilt için, cilt bakım uzmanları "yaşa göre cilt bakımı yapılmalı" diyor. Peki hangi yaş, nasıl bir bakım uygulamalı; buyrun bu yazımızda öğrenelim..




20′li yaşlarda


Cildinizi sabah ve akşam temizlemelisiniz. Özellikle sabunsuz temizleyicileri tercih edin. Cildinizi iyice durulayıp kuruladıktan sonra alkolsüz bir tonik uygulayın. Tonik, gözeneklerinizi sıkılaştırır, cildinizin PH dengesini düzenler ve temizleyici ürünün artıklarını alır. Temizleme işleminden sonra cildinize gereksinimi olan nemi vermek için cilt tipinize ideal nemlendirici bir ürün uygulayın.

25 yaşından sonra göz çevrenizde belirmeye başlayan ince çizgilerin silikleşmesi ve derinleşmemesi için bir göz çevresi kremi kullanmalısınız. Çok yorgun olduğunuz zamanlarda canlandırıcı bir serumla mini bir kür de uygulayabilirsiniz.

30′lu yaşlarda

20′li yaşlarda başladığınız temel bakımı n yanı sıra yavaş yavaş başlayan göz çevresi kırışıklıklarına önlem alın. Bu bölgedeki derinin ince olmasından dolayı göz çevresi için özel olarak hazırlanmış yağsız ürünleri kullanın.

Uyandığınız zaman gözlerinizde şişme oluyorsa çayla kompres yapmak ya da salatalık dilimleriyle gözleri dinlendirmek iyi gelecektir.

40′lı yaşlarda

Yüzünüze temizleyici sütü dairesel hareketlerle uygulayın. Hafif ve nemli bir pamukla içten dışa doğru ve alın, yanaklar, çene sırasını takip ederek temizleyin. Tonik ya da suyla cildinizi durulayın. Nemini kaybetmiş ciltte çizgilerin artması hızlanacağından nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin. Kullandığınız ürünün hiyalüronik asit ve gliserol içerikli olmasına dikkat edin. Çünkü bu aktifler, deri katmanlarında suyun tutulmasına yardım eder. Yüzünüze uyguladığınız bakımı boynunuza da uygulayın. Yüzünüze yukarı doğru, boynunuza ise aşağı doğru hareketlerle kreminizi sürün.

Her yaşta uygulanan bakım önerileri

- Boynunuzda gıdı oluşmasını engellemek için boynunuzu yukarı doğru gergin tutmayı bir alışkanlık haline getirin.

- Ciltteki kuruluğu gidermek için yıkandıktan sonra yağlı bir kremle tüm vücudunuzu nemlendirin.

- Haftada birkaç kez arındırıcı bakım ürünüyle cildinizi ölü hücrelerden temizleyin.

- Sarkmalar için en etkili yol, egzersiz yapmaktır. Uzun egzersizlere zaman ayıramıyorsanız hiç olmazsa yürüyüş yapmayı deneyin.

- Göğüs ve bacak arası sarkmalarını önlemek için çok sıcak suyla yıkanmamaya özen gösterin. Banyo sonrası göğüslerinize ve bacaklarınıza soğuk su ile şok yapın.

- Sigara, alkol, çay ve kahve cildin başlıca düşmanlarıdır. Bunlardan uzak durmaya çalışın.

- Stres , etkisini cildinizi bozarak gösterir. Stressiz bir yaşam için çaba harcayın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt