Yaşa göre nemlendirici...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Yaşa göre nemlendirici...
Cilt bakımında nemlendiricinin önemi büyük. Hangi yaşta nasıl bir nemlendirici seçmeliyiz?




Su kaybına uğrayan bir cilt iki sorunla karşı karşıya kalır. Cildin en üst yüzeyi olan epidermdeki su molekülleri buharlaşma karşısında koruyucu bariyer görevini yerine getiremez hale gelir. Bitki özlü nemlendiriciler cildin zayıflayan nem tutma kapasitesini artırır ve günlük nem ihtiyacı giderilmemiş olan epidermin bu gereksinimi karşılanır. Amerika'da yapılan araştırmalar 35 yaş üzerinde olup nemlendirici krem kullananların kırışıklık şikayetlerinin kullanmayanlara kıyasla yüzde 50 azaldığını gösteriyor.

20-30 YAŞ

BU yaş grubunda normal veya yağlı cilt yapısına sahip olanlarda da cilt kuruluğu görülebilir. Nem eksikliğini giderecek nitelikteki kremler cilde nüfuz ederek koruma sağlar. Ayrıca cildin su dengesini düzelterek cildi canlandırır. Nemlendirici kremlerde bulunan bitkisel konsantrasyon hücreler tarafından emilir. Bu da cildin en üst yüzeyi olan epiderme esneklik ve rahatlama kazandırır.

30-40 YAŞ

25 yaşından sonra cildin doğal nemlendirici mekanizması yavaşlamaya başlar. Donuk nemsiz elastikiyetten yoksun bir cilt için kullanılacak nemlendirici kremin yumuşatıcı etkisinin yoğun olması gereklidir. Bitkisel lipozomlarla takviye edilmiş nemlendiriciler 30 yaş ve üzeri ciltler için idealdir. Bitkisel özlü nemlendiriciler cildin su deposunu uzun süre optimal düzeyde tutarak nemlilik sağlar.

40-50 YAŞ

GİDEREK daha da kuruyan ve doğal nemini kaybeden cildin derinlemesine nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Limon salatalık ve çiçek özlü kremler cilt hücrelerine nüfuz ettiklerinde en az 8 saat boyunca nemlilik ve esneklik sağlarlar. Bu tür kremlerin kullanılması cildin nem kazanma sürecini hızlandırır.

50 YAŞ VE ÜSTÜ

YAŞIN ilerlemesiyle birlikte kullanılan ilaçlar geçirilen hastalıklar ve hava kirliliği cilt üzerinde daha belirgin bir etki göstermeye başlar. Bu yaş grubu tarafından kullanılacak nemlendiricilerin cildi nemlendirmenin yanı sıra onarıcı ve kırışık giderici özelliklerinin de bulunması gereklidir​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt