Yararlı Mutfak Bilgileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Yararlı Mutfak Bilgileri
  • Çikolatayı eritmek için, çikolatayı biçak yardımıyla mümkün olduğunca küçük parçalara ayırın. Küçük bir tencereye veya sos kalıbına alın. Daha büyük bir tencereyi biraz suyla doldurup, çikolata tenceresini bu tencerenin üstüne yerleştirin ve kısık ateşte suyu ısıtın. Çikolata su buharı ile erimeye başlayacaktır. Çikolatanın yarısı eridikten sonra, su buharının üstünden alın ve devamlı karıştırarak kalan kısmının da erimesini sağlayın.
  • Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, sosun kokusunu daha belirginleştirir
  • Çikolatayı mikrodalga fırında da eritebilirsiniz. Orta sıcaklıktaki mikrodalga fırını 2 dakikaya ayarlayıp, çikolatanın eriyip erimediğini kontrol edin. Çikolatanın cinsine ve büyüklüğüne göre süreyi ayarlamanız gerekir. Acı çikolata uzun sürede, beyaz çikolata ise kısa sürede erir.
  • Erimiş çikolata ustalık gerektirir. Çok ısınmasını ya da topaklaşmasını önlemek için, kırılmış çikolata parçalarını biraz sıcak kahve içine koyup erimeye bırakın; iki tat birbiriyle uyum içindedir. İster pastada ister krema yaparken kullanabilirsiniz.
  • Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa, tadı çok daha değişik olur.
  • Hazırladığınız kekin üzerine çikolata sosu dökecekseniz, çikolataya biraz tereyağı koyun
  • Kesilmiş pastanın kurumaması için yanına yarım elma koyup üzerini örtün
  • Pasta yaparken kullanacağınız meyvelerin uzun süre dayanmaları için toz şekere bulayın
  • Pasta yaparken içine koyacağınız üzümlerin dibe çömesini istemiyorsanız, hamura katmadan önce tereyağına bulayın
  • Rulo pasta hamurunu pişirmek için, fırın ısısı ortanın üzerinde olmalıdır. Kuruyan ve sertleşen hamur iyi sarılmayacağı için, hamuru 15 - 20 dakika gibi kısa bir süre pişirip çıkarın. Hamur fırından çıktıktan sonra bıçakla tepsiden kurtarın. Rulonun rahat sarılması için de, yağlı kağıtla birlikte sarın.
  • Tart hamuru hazırlarken kullanacağınız su çok soğuk olmalıdır. Çünkü soğuk su olursa, hamurun içindeki yağın erimesini engeller ve hamur pişince kat kat ve gevrek olur.
  • Tart hamuru hazırlanırken topak topak çatlamasını önlemek için, buzdolabından çıkardığınız soğuk tereyağını kullanın
  • Tart hamurunu kolay yoğurmak için, tereyağını küçük parçalara kesin
  • Tart hamurununu pişerken biraz kabarıp yumuşak olması için, hamura amonyak tuzu veya onun yerine yarım khve kaşığı karbonat koyun
  • Tart hamurunun sertleşmemesi vekıvamının bozulmaması için, hamuru naylon bir poşete koyup merdaneyle yuvarlak açın
  • Tartınızı pişireceğiniz zaman tart kalıbınızı, özellikle fırın tepsisine koyun. Suyun rutubeti hamurun yumuşak olmasını sağladığı için de, fırına su dolu bir kap koyun.
  • Turtayı, pandispanya hamurundan yapacaksanız; hamura, yumurtalarla un çırpıldıktan sonra 30 gr. erimiş soğuk tereyağı katın ve iyice karıştırın. Hamuru iyice karıştırdıktan sonra pişirirseniz, pandispanyanin ortası telerlek gibi daha kolay kesilir
  • Meyveli tart yaparken fırında erimemesi için, tartın üzerine tam kıvamında olgunlaşmış meyvelerden dizin. Olgunlaşmamış meyvelerdeki tanin miktarı fazla olduğundan, pişince tadı ekşiyebilir
  • Pandispanyayı pişireceğiniz kalıbın kenarlarını yağlamayın. Yağlarsanız kenarlar kaygan olacağı için, hamur aşağı kayar ve ortası çok kabarır
  • Fırında pişirdiğiniz pandispanyanın tepsisini, iyice kabarıp katılaşıncaya kadar yerinden hiç oynatmayın. Üzeri fazla kızardığı halde henüz pişmemişse, üzerine yağlı kağıt örtün
 
  • Beğen
Tepkiler: Penelope


CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
teşekkürler aramızda bir aşçı mı var :)
 
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Yok valla hiç anlamam o işlerden. :ehe

Oktay ustanın yemek kitaplarını buldum dolabımda. Fırsat oldukça paylaşmaya karar verdim.
 
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
Yok valla hiç anlamam o işlerden. :ehe

Oktay ustanın yemek kitaplarını buldum dolabımda. Fırsat oldukça paylaşmaya karar verdim.
bide ben karıştırıyım kitapları :ehe
 
Pure Life

Pure Life

Üye
:ehe
 
Penelope

Penelope

Üye
valla benim askımın herseye kabiliyeti var denemesi lazım yapar o :islik
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
vildan yemekler bundan sonra adem den :)
 
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
:yuru
 
arslansem

arslansem

Üye
Kafa sallıyor.Bu hayır demek :ehe
 
Penelope

Penelope

Üye
hayır hayır evet demek bak :yuru böyle yapmış . Eğer :bilmem: yapsaydı hayır olurdu . Yapar o yapar oyyy :op:
 
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Yaparım ama bilmiyom ki yemek yapmayı öğret yaparım :mahcup:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
426
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
379
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
1
Görüntüleme
435
Baydırman
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
FatoŞ
Cevap
2
Görüntüleme
614
FatoŞ


Üst Alt