• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Windows'a Özgür Web Tarayıcı Seçimi İçin Yama!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows'a Özgür Web Tarayıcı Seçimi İçin Yama!
Avrupa Komisyonu, Firefox’un açtığı dava aracılığıyla tarayıcı seçimlerinin özgür olmasını savunmuştu. Bu kanun aracılığıyla birlikte Microsoft rakiplerine rekor derecede bir tazminat ödeyecek veya onların önünü açacak bir proje geliştirecekti. Microsoft alınan bu karar aracılığıyla rekor miktarda tazminat ödeme yerine, rakiplerin önünü açacak ve pazar payını yükseltecek olan bir yama yayınlamaya karar verdi.

Bu yama aracılığıyla, 12 adet web browserı ( İnternet Tarayıcısı )’nın önü açılacak ve ilk defa Windows işletim sistemini cihazına yükleyecek veya Windows sürümlerinin sahibi olan kullanıcıların önüne istedikleri web tarayıcısını seçmeleri için özel bir ekran gelecek. Microsoft, seçim ekranını şimdilik sadece Avrupa ülkelerine sunacak. Standart olarak Internet Explorer 8 kullanmayan, tüketiciler ise bu ekranı göremeyecek.

Yayınlanacak olan yama Windows’un; XP, Vista ve 7 sürümlerini kapsayacak. 12 adet web tarayıcısı arasında Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer, Opera Browser gibi web tarayıcıların yanı sıra pek kullanılmayan ve isimleri bilinmeyen; Sleipnir, Green Browser, Maxthon, Avant, Flock, K-meleon, Slim gibi 7 adet farklı web tarayıcısı da yer alacak.



İlk olarak Avrupa ülkelerinde indirime sunulacak olan bu yama güncellemesinde, rast gele web tarayıcısı da seçilebilecek. Uzun zamandır beklenilen web tarayıcısının dağıtımlarına bu ay içerisinde başlanması bekleniyor.
 


Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İşte bu mükemmel bir haber. Microsoft'un tekelliği kırılmaya devam ediyor...
Hukukun üstünlüğünü göstermesi açısından da ayrıca güzel olmuş :)
Teşekkürler Doğuş :oke:
 
arslansem

arslansem

Üye
Boşboşuna %60 küsürlük payı yok Explorer ın :) Rakamlar değişecektir.İyi bişey olmuş aslında.Kullanıcıya bırakılması doğru ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ancient30
Cevap
0
Görüntüleme
675
ancient30
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Buğra
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
535
MAERKEK


Üst Alt