Windows Vista hızlandırma yolları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Windows Vista hızlandırma yolları
Windows vista hızlandırma ayarları,
Windows Vistayı hızlandırmanın yolları,



Windows 7 nin neredeyse show yaptığı bu günlerde Windows Vista hala sizin başınızı mı ağrıtıyor? Bütün işletim sistemlerinde genel olarak yavaşlama sorunu görülebilir.Sebepleri genellikle önbellek dosyalarının her geçen gün artması ve diskteki parçalanma olarak söylenir, bu biraz kişinin kullanım alışkanlıklarına da bağlıdır. İşte buyrun Windows Vistayı farkedilir derecede hızlandıracak ipuçları;

Kullanmadığınız programları kaldırın

Bunlar genellikle “utility” olarak adlandırılan programlardır ve siz farkında olmadan arkaplanda çalışırlar. Birçok insan sürücülerle birlikte gelen bir çok utility programların gerekli olduğunu düşünür. İnternette yapacağınız ufak bi araştırma hangi programın gerekli hangisinin gereksiz olduğuna karar verebilirsiniz. (Örneğin; ses çıkışı ile alakalı olan RTHDCPL.exe arkaplanda çalışarak bir hayli ram tüketir. Başlangıçta onu kaldırdığınızda ses ile hiç bir sorun yaşanmaz.)

Çalıştırdığınız Programlara Limit Koyun

Herkesin alışkanlığıdır hem müzik dinleriz hem anlık mesajlaşma programı açarız (msn,skype) aynı zamanda internette (birden fazla tarayıcı ile) gezinmeye çalışırız. Böyle bir durumda vista’nın yavaşlaması olağandır bunun yerine kullanım alışkanlıklarınızda biraz değişikliğe giderekte vista’da performans artışı sağlıyabilirsiniz.

Ram Takviyesi

İşin bu kısmı pratikliği biraz aşıyor gibi. Ama vista’nın bu konuda bir iyiolduğuda kaçınılmaz. Eğer orta halli bir sisteminiz varsa ucuz yollu olarak 1 gb ram alabilirsiniz. Sadece vista’nın sistem kaynaklarının 512 mb ram kullandığını göz önünde bulundurursak 1 gb’lık ram artışı şahane bir doping olur.

Vista’nın kullanmadığınız servislerini kapatın.

Vista’da yüze yakın servis var ve bunların çoğu normal bir kullanıcının işine yaramaz. Bu işinize yaramayan servislerden kurtulmalısınız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt