Wi – Fi Performansı Nasıl Artırılır

Sponsorlu Bağlantılar

. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
    Konu Sahibi
Wi – Fi Performansı Nasıl Artırılır


Servis sağlayıcı tarafından ücretsiz olarak sağlanan modem genellikle piyasadaki en ucuz modellerden biridir ve yetenekleri çok sınırlı, performansı da çok düşüktür. Yeni ve daha güçlü bir modem almak problemi kökünden çözebilir.

En hızlı bağlantı protokolü olan 802.11ac protokolüne sahip bir modeminiz olmalı. 802.11ac protokolüne sahip bir modem, teorik olarak size 1300 Mbit/sec hızında indirme hızı sağlayabilir.

Modemin etrafında başka elektrikli cihazlar, sinyali kesecek su dolu avizeler, ağır metal yüzeyler, kalın kitap ciltleri gibi engellerin olmadığına emin olun.

Modeminizin yönetici ayarlarına girip, 0’dan 13’e kadar sırlanmış kanallardan hangisinin diğer ağlarla çakışmadığını deneye yanıla bulup en uygun kanaldan yayın yapabilirsiniz.

Çoğu modern modem 2.4 GHz frekansında kablosuz ağ oluşturur ancak yeni modemler 5 GHz frekansını da kullanmaya başladı ki, bu frekans çok daha hızlı bağlantıları mümkün kılıyor. Eğer modeminiz destekliyorsa 5 GHz’i kullanın.

Siz indirme yapmasanız bile torrent uygulamaları açıkken başkaları sizin bilgisayarınızdan dosya parçaları indirir, yani internete yükleme yaparsınız. Bu uygulamaları kapatmak veya modem ayarlarından sınırlandırmak, performansı çok arttırabilir.

Mümkün olan tüm cihazlarınızı kabloyla modeme bağlayın ve böylece kablosuz ağınızın rahatlamasını sağlayın.​
 


emarat

emarat

Üye
Su dolu avizeleri anlayamadım
 
sahanemir

sahanemir

Üye
Eski sistem avizeler renkli sular hazırlanıp içlerine şırınga edilir benim evimde çocukken vardı.
 
Tuna-TR

Tuna-TR

Üye
Konu için :tşk: bir de Wi-Fi çekmeyi güçlendirmeyi (Yani bir cihaz ile modemden sinyal almayı) anlatan bir konu gerekli :)
 


Üst Alt