Vodafonede İstenilen Numaradan Gizli SMS Gönderme ALINTIDIR

Sponsorlu Bağlantılar

ISSIZada

Üye
    Konu Sahibi
Vodafonede İstenilen Numaradan Gizli SMS Gönderme ALINTIDIR
İSTENİLEN VODAFONE HATTAN GİZLİ SMS NASIL GÖNDERİLİR?



İSTENİLEN VODAFONE HATTAN GİZLİ SMS NASIL GÖNDERİLİR?

Sevgili okuyucularım, bu yazıda sizlere istenilen vodafone hattan nasıl gizli sms gönderileceği konusuna değineceğim. Vodafone’nin gizli sms servisi hakkında bilgi almak için, alttaki linki tıkladıktan sonra “Gizli SMS” yazan yeri tıklayınız.
Hatırlarsanız daha önceleri bu konuya SadeBirSevgi ailesinde yer verdikten sonra, Telsim gerekli önlemleri almış ve güvenlik açığını kapatarak tarafımı mutlu etmişlerdi. Olaya farklı mantıkla yaklaşıldığında yine istenilen vodafone hattan gizli sms gönderilebilmektedir. Sizden ricam hiçbir zaman elinizdeki bilgiyi, çıkar amaçlı kullanmayınız, ben sadece sistemlerde her zaman açıklar olabileceğini ve mağdur olduğunuz durumda hakkınızı arayabilmeniz için yer veriyorum. İstenilen Vodafone hattan gizli sms göndermek için öncelikle sitesine girerek, sağ kısımda yer alan “My Vodafone” yazısının altındaki “üye ol” seçeneğini tıklayarak sisteme üye olunuz. Üye olduktan sonra giriş yapınız. Eğer ki Vodafone internet işlem şifreniz var ise linkini tıklamanız yeterlidir. Bundan sonra yapmanız gereken “Mesaj Servisleri” bölümündeki “Web SMS” alanını tıklamak. Konunun daha iyi anlaşılması için SUNNY Portakal Meyveli Gazozumu yudumladıktan sonra örnek veriyorum. Diyelim ki 05426489255 numaralı hattan 05352422182 numaralı hatta gizli sms göndereceğiz. Yapmamız gereken web sms alanını alttaki forumdaki gibi doldurmamız gerekmektedir.




Konuyla İlgili Sorulabilecek Sorular

Buradaki sistem açığının en büyük sakıncası nedir? Herhangi bir üst düzey yetkilinin hattından başka bir yetkiliye gizli sms yoluyla hakaret edilip savcılığa başvurulduğunda vodafone kendini haklı çıkarmak için sistemde hata yok dese haksız yere birileri suçlu durumuna düşecek, hata bizden kaynaklı dese mağdur olanlar kendisine dava açacak. Buradaki mesajlaşma işlemine dikkat ederseniz 3 adet numara karışmaktadır. Birincisi mesaj gönderen (05426489255), mesaj alıcı (05352422182) üçüncü ise arka planda kalan vodafone web sms servisine üye numara.

Peki gizli sms kodu hangi aboneye ait çıkar? Gizli sms kodu 05426489255 (lütfen isminizi girin alanına yazıldığı için) bu numaraya ait çıkacaktır. Çünkü 05352422182 nolu abone gizli kod aracılığı ile gizli smse cevap verdiğinde mesaj kendisine gidecektir. Oysa abone ayrıntılı fatura istediğinde kendisine ait hattan gizli sms servisine mesaj gönderilmediği açığa çıkacaktır. Olayla ilgisi olmadığı açığa çıktığı için Vodafone’ye dava açabilecektir. Tabii ki vodafone kendini haklı çıkarmak için, bu işlem arka planda kalan bir abone numarası tarafından gerçekleştirilmiştir derse, abone o zaman vodafone’ye sistemlerinin güvenli olmadığı için dava açma hakkı olur mu orasını hukukçularımız bilir.

Buradaki açığı Vodafone ile paylaşmak istediniz mi? Öncelikle belirteyim ki sistemdeki açıklardan kimsenin zarar görmemesi için bunları anlatıyorum ki sistem yetkilileri hem önlem alsın hem de konudan mağdur olan abone varsa hakkını araya bilsin diye. Turkcell deki güvenlik hatalarıyla ilgili bilgime, emeğime ve projeme karşılık ücret istemem karşılığında mahkemeye verirseler bir daha kimse böyle açıkları yetkililer ile görüşmek yerine ya çıkar sağlamayı güder ya da kimse zarar görmesin diye benim gibi anlatır.

Web smsdeki “Lütfen isminizi girin alanına” Turkcell, Avea numara yazsak ne olur? İlgili yere Turkcell, Avea numara girilerek, gizli sms kodunu bildiğiniz bir aboneye onun adına mesaj gönderebilir ya da Avea, Turkcell abonesinin gizli sms almaya hattı pasif ise aktif duruma getirebilirsiniz.

Ya Vodafone sizi mahkemeye verirse? Vodafone diyelim ki mahkemeye verdi kazandı . Şahsım 10 yıl ceza yese ne olur yemese ne olur? Doğru bildiğim bir işin sonunda ceza yesem de, bana bir ödül gibi gelir.


Vodafone buradaki açığı nasıl kapatabilir? ? Vodafone bu sistem hatasını kapatması için , Vodafone hatlardan 05424040000 numarasına sms göndermeyi iptal edecek ya da Web sms alanındaki “lütfen isminizi girin” alanına sayısal karakter yerine, sadece harf karakterine (yada harf rakam karışımına) izin vermesi gerecektir.
 


maxiburak

maxiburak

Üye
saol kardeş
çok güzel paylasım

--------------- Ekleme ---------------

bu arada mesela biz bi gün sms göndermessek o göndermediğimiz sms birikiyo mu yoqsa hakkımız yanıyo mu
cwp bekliorum
 

atasever62

Üye
yok ya buna pek inanmıyom kendi numaramızı yazıyoruz demekki kendi numaramızdan kontör gidecek ...
 
arslansem

arslansem

Üye
He he :biggrin:
 


Üst Alt