Vodafone Smart 4 Power Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

2en

2en

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone Smart 4 Power Özellikleri
Operatörlerin kendi markaları için ürettirdikleri telefonların sayısı da en az Samsung’un modelleri kadar çok olmaya başladı desek abartmış olmayız her halde.Turkcell’in T serisi telefonları, Avea Intouch ve VodafoneSmart serisi.

Bazı kullanıcıların şüphe ile baktığı ve operatörün dahili uygulamaları nedeni ile yine standart bir Samsung kadar depolama alanı tüketen bu telefonlar, her ne kadar telefondan fazlasını bekleyenleri tatmin etmese de artık giriş seviyesi akıllı telefon olmayı geride bıraktılar ve fiyatlarına oranla güçlü diyebileceğimiz cihazlar olmaya başladılar.

Bu yazımızda da sizlere bu cihazlardan biri olan Vodafone’un Smart 4 Power modelinin özelliklerinden bahsedip alınır mı, alınmaz mı hep birlikte göreceğiz. (Belki burada her zaman kullanmak isteyeceğimiz bir akıllı telefon vardır)

Tasarım

Tasarım konusunda kendisini çok zorlamamış gibi görünen Vodafone, son derece sade, hatta basit diyebileceğimiz çizgilerle çıkıyor karşımıza. Kıvrımlı köşeleri ve genel hatları ile standart bir telefon izlenimi veriyor.

5 inç bir ekranı olan bu telefon 141 mm uzunluğa, 71.4 mm genişliğe, 9.5 mm kalınlığa sahip ve 162 gram ağırlığında (bir gün buraya 16.2 dekagram yazsam kaç kişi normal karşılar?)

Tasarım konusunda 5 inçlik ekran ile ihtiyaçları karşılayabileceğini ve çağa ayak uydurabildiğini gösteren Vodefone Smart 4 Power modeli, Türkiye’de piyasaya çıkmamış olan önceki modelleriden de daha çok beğeni toplamı yurt dışında.

Ekran

Operatör telefonlarının teknik donanımı ve özellikle de ekranları konusunda yorum yapmaktan çekinsem de Vodafone için iki çift laf etmeden geçmeyeceğim.

Bu yazıyı yazmak için telefonun teknik özelliklerine açıp Vodafone’un kendi sitesinden bakayım da yorumlayayım dedim. Bir de ne göreyim? Ekran çözünürlüğü yazmıyor. (Neden?)

Ekran için Vodafone’un yaptığı açıklama sadece qHD olmasından ibaret. Yahu! utanıyor musunuz, ekranınızın piksel sayısını söylemeye ya da gerçekten açıklanmayacak kadar az piksel mi kullandınız?

Neyse! Ben sonradan bu ekranın 960 x 540 piksel çözünürlük desteklediği bilgisine eriştim. (Siz de buradan öğrenin bak uğraşıyoruz sizin için)



5 megapiksellik bir arka kamerası ve VGA ön kamerası bulunan bu telefonun, kamera performansı ile ilgili konuşmanın anlamı yok. Zira Vodafone’un da kamera konusunda bir iddiası olduğunu sanmıyorum.

Ancak unutmayın ki; VGA kamera ile çektiğiniz özçekimlerinizi Facebook’ta, Instagram’da falan paylaşmaya çekinebilirsiniz. (Retrica değil Retro oluyor çünkü VGA ile)

Donanım ve Performans

Yazının başında da dediğimiz gibi artık giriş seviyesinin üzerinde olan operatör telefonları, kendilerini donanım konusunda bir hayli geliştirdi ve fiyatları düşünüldüğünde gerçekten alsam mı diyebileceğimiz telefonlar piyasaya sürmeye başladı.

Vodafone Smart 4 Power da kullanıcılarının şikayet etmeden kullanacağı ve uygun fiyata sahip olacağı bir donanım toplamak istemiş ve ortaya 1 GB RAM ve 4 GB dahili hafızaya sahip, 1.3 GHz hızında, 4 çekirdekli bir Cortex A7 işlemci ve Mali 400 grafik işleme birimi bulunduran bir telefon çıkmış.

Diğer özelliklerinden de söz edecek olursak Vodafone Smart 4 Power, 32 GB’a kadar SD kart desteği ve 4G bağlantı imkanı sunuyor. (peki 4G Türkiye’de kullanılabiliyor mu? HAYIR! O zaman neden ilk yerli üretim 4G telefon olarak reklamı yapılıyor? )

SON SÖZ

Operatörlerin kendi logolarını taşıyan telefonlar, her geçen gün biraz daha tercih edilebilir bir hal alıyor. Her ne kadar orta seviye telefonlar da olsalar ve çoğu kullanıcı tarafından tercih edilmiyor da olsalar; operatörüm bana güzellik yapmış işte alayım denilebilecek ve günlük kullanımda sorun yaratmayacak olan cihazlar.

Ayrıca Vodafone’un bu telefonu Red Elite ve Red Elite Plus abonelerine ücretsiz olarak sunması (elbette taahhütlü kontrat ile, öyle beleş telefonu kim verecek) bu tarifelere abone olmasanız bile 599 TL olan fiyat etiketi Smart 4 Power’ı bir telefondan fazlasını beklemeyenler için düşünülmesi gereken seçenekler arasına koyuyor. (Yine de operatör telefonlarına çok sıcak bakmıyorum ben, bir dünya saçma sapan dahili uygulama)
 


Üst Alt