Vestel, BBC'nin gönlünü fethetti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Vestel, BBC'nin gönlünü fethetti
Karasal dijital yayincilik teknolojisinin en son buluşu DVB-T2 deneme yayinlarini resmi olarak başlatmak için BBC'nin Ingiltere'de düzenlediği ve 4 şirketin katildiği organizasyonda ürünlerini tanitan tek Türk şirketi Vestel oldu.


Vestel Elektronik Ar-Ge'den Sorumlu Icra Kurulu Üyesi Ihsaner Alkim, DVB-T2 teknolojili Vestel set üstü kutularin BBC'den tam puan aldiğini belirterek 'Dünyada DVB-T2 teknolojisini sergileyen ilk üreticilerin arasinda bir Türk şirketi olarak yer almamiz büyük gurur kaynaği" diye konuştu.

Ihsaner Alkim, Ingiltere'den başlayarak dünyaya yayilmasi beklenen yeni nesil karasal dijital yayincilik teknolojisi DVB-T2 için 2010'un ilk çeyreğinde set üstü kutu, ikinci çeyreğinde ise televizyon üretimine başlayacaklarini açikladi.
Alkim, 'Set üstü kutumuz Ingiltere'de DVB-T2 uyumluluğu sertifikasini alan ilk kutu oldu. Bu da gösteriyor ki, dünya pazarlarina DVB-T2 set üstü kutu sunan ilk şirket Vestel olacak. Bu sayede, DVB-T2 yayini alabilen cihazlarin üretiminde dünya lideri olmayi ve Ingiltere'de yüzde 50 pazar payi almayi hedefliyoruz" dedi.

1999'dan bu yana set üstü kutu Ar-Ge çalişmalari yürüten Vestel, 2001'de satin aldiği Ingiliz yazilim firmasi Cabot ile iddiasini pekiştirdi. Bu alandaki Ar-Ge için 130 kişilik mühendis kadrosuyla çalişan Vestel, bugüne kadar 50 milyona yakin set üstü kutu üretti.

Vestel'in Avrupa'nin en büyük set üstü kutu üreticisi olduğunun altini çizen Ihsaner Alkim, 'Türkiye'de ve Avrupa'da faaliyet gösteren set üstü kutu üreticilerinden farkli olarak kendi yazilimlarimizi ve tasarimlarimizi geliştirip üretiyoruz. Bu da, pazar liderliği olarak bize geri dönüyor" dedi.

Vestel, Ar-Ge çalişmalarinin sonucu olarak son 10 yilda Ingiltere'nin ilk OEM Mheg5'li DVB-T set üstü kutusu ve Avrupa'nin ilk Divx çalan DVD player'i gibi ürünleri de rakiplerinden önce pazara sundu.

INGILTERE'DE PAZAR LIDERI
Vestel, satişlarinin büyük bölümünü Ingiltere, Fransa, Italya, Almanya, Ispanya gibi gelişmiş pazarlara yapiyor. Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Vestel, karasal (DVB-T), uydu (DVB-S/S2), kablo (DVB-C) ve IP olmak üzere tüm alanlarda set üstü kutu üretimi gerçekleştiriyor. Bunlarin yaninda iç piyasada Digiturk, Ingiltere'de TopupTV ve Avusturya'da ORF gibi operatörlere de ürünler tasarlayip üretiyor. Ayrica 2010 yilinda müşteri portföyüne yeni operatörler eklemek için çalişmalarini sürdürüyor.


BBC'deki demoya katilan tek Türk firmasi Vestel oldu

Vestel, PVR'li (kişisel video kayit edicili) set üstü kutu ürünlerinde Ingiltere'nin pazar lideri konumunda. Karasal yayinciliğin geliştiği Avustralya, Israil gibi ülkelere de set üstü kutu satişi yapan Vestel, 2010'da Iran ve Güney Afrika gibi yeni pazarlara girmeyi hedefliyor.


Vestel, 10 yili aşkin süredir devam ettirdiği set üstü kutu Ar-Ge faaliyetlerini, son yillarda televizyon Ar-Ge'sindeki çalişmalarla birleştirilerek toplam 500'ü aşkin mühendisin dijital teknolojiler üzerine projeler geliştirdiği bir Ar-Ge merkezi haline geldi. Vestel bu sayede, set üstü kutu tarafinda geliştirdiği DVB-T2 gibi teknolojileri çok kisa süre içinde televizyona da aktarabiliyor. Bu ve benzeri teknolojilerin hizla hayata geçirilmesi sonucu Vestel, Avrupa televizyon pazarindaki payini hizla artirarak ikinci siraya yükseldi.

TÜRK TELEKOM'A IPTV SETI
Set üstü kutu üretiminde Avrupa'nin yani sira Türkiye'nin lider kurumlari tarafindan da tercih edilen Vestel, Türk Telekom'un önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planladiği IPTV yayinlari için gereken IP tabanli kullanici kutularinin ana üreticisi oldu.

Internet üzerinden yayinin sağlandiği ve kullaniciya izleyeceği yayini seçme özgürlüğü sunan bu sistemle TTNET'in IPTV abonesi olan herkesin evinde Vestel marka kullanici kutusu bulunacak. Vestel, 2010 yili içinde TTNET için 100 bin adet set üstü kutu üretmeyi planliyor.

Türkiye'nin dijital dönüşümde Avrupa'yi geriden izlediğini belirten Ihsaner Alkim, 'Dünya pazarlarina teknoloji ihraç ediyoruz; Türkiye'nin de dijital dönüşümüne önayak olmaya kararliyiz. Hem kirsal hem kentsel kesimde yayinlarin yüksek görüntü kalitesiyle alinabilmesi için karasal dijital yayinciliğa geçişin hizla tamamlanmasini istiyoruz" dedi.


"

Alkim, Avrupa'da birçok ülkenin DVB-T yayinlarina geçişi büyük oranda tamamladiğini belirterek 'Iskandinav ülkeleri analog yayinlari sonlandirdi; diğer ülkeler de sonlandirmak üzere. Yunanistan ve Israil gibi ülkeler bu sene Mpeg4 DVB-T yayinlarina da başladilar. Avrupa ve bölgede DVB-T yayinlarina başlamayan nadir ülkelerden biriyiz" dedi.

Vestel'in uzun süredir Türkiye'deki dijital dönüşüme destek verdiğini belirten Alkim 'DVB-T'de Türkiye'ye özel standartlarin oluşmasi, Türkiye'ye özel set üstü kutularin ve Türkçe Mheg5 gibi interaktive yazilimlarinin geliştirilmesi gibi konularda destek veriyoruz. Dünyada T2 teknolojisini ilk geliştiren firmalardan biri olarak Türkiye'deki T2 çalişmalarina da katki sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

DVB-T2 TEKNOLOJISI NEDIR?
Tüm dünyada giderek yayginlaşan HD yayinlar, bu yayinlari alabilecek set üstü kutu ve TV'lerin ihtiyacini da beraberinde getiriyor. Şu an kullanilan DVB-T teknolojisinden çok daha verimli çalişan DVB-T2, Mpeg4 sikiştirma tekniğini kullanarak HD yayinlar için en uygun ortami sağliyor.

Ingiltere'de ilk uygulamasi başlayan DVB-T2 teknolojisi, Finlandiya ve Sirbistan tarafindan da yakin zamanda hayata geçirilecek. Bunlarin yaninda Italya ve Ispanya başta olmak üzere Avrupa'daki pek çok ülkenin DVB-T2 uygulamasina geçmesi bekleniyor. Ingiltere'de bu yil Güney Afrika'da yapilacak Futbol Dünya Kupasi HD olarak DVB-T2 üzerinden yayinlanacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful


Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
helal olsun Vestele
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Tebrik ediyorum vesteli :)
 
leospotin

leospotin

Üye
artık türk şirketlerininde kendini uluslar arası piyasada kendini yeterince göstermesinin zamanı geldide geçti bile nerdeyse.reklam ve tanıtım açısında zayıf kalıyoruz yoksa bir çok ürünümüz avrupanın yada amerikanın malından daha kaliteli.Helal olsun Vestele.paylaştığın içinde sağol Halit abi.
 
Love Prince

Love Prince

Üye
hayırlı olsun :)
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
artık türk şirketlerininde kendini uluslar arası piyasada kendini yeterince göstermesinin zamanı geldide geçti bile nerdeyse.reklam ve tanıtım açısında zayıf kalıyoruz yoksa bir çok ürünümüz avrupanın yada amerikanın malından daha kaliteli.Helal olsun Vestele.paylaştığın içinde sağol Halit abi.

ne demek sende sağol kardeşim.
aslen manisalı olduğum için ayrıda önemi var:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt