Uygun gömleği giyin kendinizi gösterin

Sponsorlu Bağlantılar

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Uygun gömleği giyin kendinizi gösterin



Şık bir gömlek, ne giyeceğinizi düşünmek istemediğiniz anlarda kaçış yolunuz olabilir. Yeter ki dolabınızda beden yapınıza uygun bir gömleğe yer verin. Uygun renk ve modelleri kullanarak gece ve gündüz şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.




Reyhan YAZICI Tasarımcı

Moda trendleri ile birlikte günün her saatinde hatta gece davetlerinde dahi kadınların şık elbiselerini geride bırakan gömlekleri görmek mümkün. 'Zamansız kıyafet' olarak tanımlayabileceğimiz gömlekler bu yıl da koleksiyonların gözdesi.

Şimdiye kadar modaya uygun renkleri ile değerlendirdiğimiz gömleklerimiz artık yüzlerce farklı kesimiyle beğeni topluyor. Farklı tasarımlar, cesur yaklaşımlar klasik olarak adlandırdığımız gömlekleri birkaç sezondur bambaşka bir anlayışla kabul etmemize neden oldu. Kimine göre sadelik ve rahatlığı ifade ederken, kimine göre şıklık ve ciddiyeti anlatıyor. Bazen de cesur duruşa katkı sağlıyor.
Koton ve pamuklu kumaşlara çok daha fazla rastladığımız gömlek koleksiyonlarında saten, ipek, şifon, tafta, dantel gibi daha dişi kumaşları sıklıkla göreceksiniz. Özellikle yaka ve kol üzerinde yapılmış abartılı detaylar gömleğinizin stilini belirliyor. Volanlar, fırfırlar, asimetrik kesimler, kocaman geniş yakalar, abiye giysilerden ilham alınmış gibi duran balon yakalar ve daha niceleri 'klasik' sandığımız gömlekleri işgal etmiş durumda.
Birçok renkte karşımıza çıkan tasarımlarda beyaz her zamanki gibi liderliği elinden bırakmıyor. Ama gri ve gri tonları da çok şık duruyor. Özellikle saten ve dökümlü duran akışkan kumaşlarla hazırlanmış gömleklerde tercih ediliyor. Bunların yanı sıra beyazın tonları, bej rengi, bal köpüğü, fuşya, sezonun en favori rengi olarak gösterilen petrol ve tabii ki kışın vazgeçilmezi siyah bu yıl moda.

Uzun, kısa, dar, bol, kuyruklu, fırfırlı, karpuz kol gibi birçok model koleksiyonlara eşlik ederken boynunda fiyonk olan modeller sezonun vazgeçilmezi. Ön bedeni komple fırfır, dantel, volan vb. detaylı olan gömlekler ise hanımların zarif ve feminen görünmesini sağlıyor. Özellikle dökümlü saten ve güpür etkisindeki modeller, abiye ile klasik etkisini bir arada sunuyor.

Alışageldiğimiz klasik gömlek yakalı gömleklerin yerini ise büzgülü ve drapeli hakim yakalar, geniş balon yakalar ve asimetrik kesimliler almış görünüyor. Standart boy gömleklerin yanı sıra basen genişliğini kamufle edebilen tunik boy gömlekleri de göreceğiniz sezonda minik gipe lastikli bel hizası boylar, üst bedendeki kiloları gizlemeye yardımcı olan anvelop kesimler, gençlerin boyfriend jean salgınından sonra benimsediği boyfriend gömlekleri (bol ve erkeksi kalıplardaki ekoseli gömlekler) ve daha birçok çılgın model ile dolaplarınızda gömleklere yer açın.
Gömlek seçerken

Kollarınız kalın ise bol kollu tasarımları tercih edin.
Büyük göğüslü kişiler V yakalı ya da anvelop kesimli modelleri kullanabilir. Beliniz kalın ise hafifçe bele oturan kalıpları kullanın. Çok modellerden uzak durun. Geniş omuzlarınız varsa karpuz kollu ve omuzları büzgülü modellerden uzak durun. Omuzlarınız dar, bedeniniz geniş ise sezon modasını yansıtan bol ve büzgülü omuzlar tam size göre. Gömleğiniz kısa ise belinize hafifçe oturmasına dikkat edin. Tunik boyunun ise bol olması daha doğrudur. Kısa boylu kadınların belden büzgülü modeller yerine pensli modelleri tercih etmesinde fayda var.
Kup ve pensler beden boyunu uzun gösterdiği gibi sizi daha zayıf gösterir. Boynunuz uzun değilse hakim yakalı ve fırfırlı modellerden uzak durun.
Yüzünüz uzunsa sivri yakalardan, yuvarlak yüzünüz var ise bebe yakalardan kaçının.
Geniş sırtınız var ve kollarınızı rahat hareket ettiremiyorsanız arka bedeninde pens, kup, roba gibi detayları olan tasarımları kullanın. Uzun gövdeli ve zayıf kişilerin dar kesim, ön arka kuplu gömlekleri kullanmamaları doğru olur. Ama yine sezonda sıkça rastlayacağınız ön bedeni fırfırlı, volanlı, dantel drapeli olan modeller bu tarz kişilere uygundur. Göğüs altından robalı modeller bedeni ikiye böldüğü için daha kısa görünmenizi sağlar.
Gömlek iliklendikten sonra düğme aralarının açılması olabilecek en çirkin görüntüdür. Düğme aralarının çok uzak olmamasına dikkat edin.
Darlıktan patlayacakmış gibi duran dikişler sıradan görünmenize neden olur. Likralı kumaşlar tercih ederek bazı sıkıntılarınızı çözebilirsiniz.
Geniş basenli hanımların minik yan yırtmaçlı gömlekleri tercih etmesi daha zarif görünmelerini sağlar. Beyaz gömlek her cilt rengine yakışır ama renkli gömlek alacaksanız teninize uyumlu olmasına özen gösterin. Gömleğinizin iyi dikilmiş olması önemlidir. Çünkü en çok göze batan dikiş ayrıntıları gömleklerde fark edilir. Göğüs kısmında cep olan gömlekler spor gömleklerdir ve bedenleri diğerlerine oranla boldur. Kilolu kişilerin bu tarz modellerden uzak durması uygundur.
 
  • Beğen
Tepkiler: huri$ ve Pure Life


zibidi39

zibidi39

Üye
gercektne bayanlara gomlek cok yakısıyor
 
qirL1903

qirL1903

Üye
ben hic yakıstırmıyorum okul dısında giymem zaten
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
gömlek resmi gösteriyor özellikle de beyaz olursa
 

Benzer Konular



Üst Alt