Usb Bellek İle Format Atma

Sponsorlu Bağlantılar

antalyayavu

antalyayavu

Üye
    Konu Sahibi
Usb Bellek İle Format Atma
USB Bellek ile Format Nasıl Atılır ?


İhtiyacınız olan tek şey 1 GByte kapasiteli bir USB (Flash Disk) ve sistemi USB'den Boot eden bir anakart.

USB bellekten format atmak optik sürücüsü olmayan diz üstü sistemlere format atmak için bu yöntemi bilmeniz şart. Kaldı ki USB bellek ile yapılan kurulum Windows CD'sinden çok daha hızlıdır.

İlk olarak USB Multiboot 10 programını indiriyoruz.





USB MultiBoot 10 esasında birçok programı içinde bulunduran bir klasördür. Bu klasörün içini açıp USB_MultiBoot_10.cmd adlı dosyayı çalıştırın.




Karşınızda ilk olarak DOS ekranı çıkacaktır. Bu DOS ekranında program hakkında bilgi veriliyor. Bu bilgiyi geçmek için herhangi bir tuşa basabilirsiniz.

İkinci adım olarak USB (Flash) belleğimizi bilgisayarımıza takıyoruz. Okuma işlemi tamamlandıktan sonra DOS penceresinde karşımıza gelicek olan "H" harfine basıyoruz. Bu oldukça önemli bir özelliktir. Çünki bu işlemi yapmamızın amacı belleğimize format atmaktır. Bu format ikinci bir program çalıştırılarak yapılır.






DOS penceresinde "H" harfine basma işlemini gerçekleştirdikten sonra bekliyoruz. Vista kullanıcıları için bu adımda "Yönetici Hakları" istenmektedir. Böyle bir durumda Başlat menüsünden Denetim Masası'na gidiyoruz. Burada Kullanıcı Hesapları'na ulaşıyoruz. Kullanıcı Hesap Denetimi'ni aç ve kapa seçeneğine giriyor kutucuğu işaretleyip pencereyi terk ediyoruz. Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde HP USB Disk Storage Format programı açılıcaktır.

Açılan pencerede dikkat etmeniz gereken tek şey en üstte USB (Flash) belleğinizin tanınmış olarak görünmesidir. Belleğimizi tanınmış olarak gördüysek File System sekmesini FAT32 olarak seçip işlemimizin uzun sürmemesi için Quick Format kutucuğunu işaretliyoruz. Ardından Start (Başla) butonuna tıklayıp kısa bir süre bekliyoruz.






Bu işlemleri gerçekleştirdiğimizde USB (Flash) diskimizde ki bütün veriler silinecektir. Dosya formatımız FAT32 olucak ve Windows XP kurulumu için sorunsuz hale gelicektir.

Üçüncü adım olarak Windows XP dosyalarını göstermemiz gerekiyor. USB (Flash) Belleğe kopyalayacağımız kaynağı belirtmeliyiz. Bu kaynak Windows XP CD'si yada sabit diskte bulunan bir klasör olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için DOS ekranında iken "1" rakamını girip Enter tuşuna basmak.




Açılan pencerede size kaynağın yolu sorulucaktır. Bilgisayarınıza kopyaladığınız Windows XP CD'sinin klasörü yada CD-ROM'daki Windows XP CD yolunu belirtebiliriz.






Dördüncü adım olarak USB (Flash) belleğimizin harfini girmemiz gerekmektedir. Bunun için DOS ekranında iken "2" rakamını giriyoruz ve Enter tuşuna basıyoruz. Karşımıza bir önceki ekranda ki gibi Gözat penceresi çıkıcaktır. USB (Flash) belleğin harfini buraya giriyoruz.




USB (Flash) belleğin adını girdikten sonra ikinci bir pencere karşımıza çıkıcaktır. Bu pencerede Makina Adı Kullanıcı Adı Yönetici Parolası Windows XP Parolası gibi bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri girdiğimizde Windows XP Kurulum sırasında Makina Adı Kullanıcı Adı gibi benzer bilgileri sormucaktır.





Beşinci adım olarak istenilen bilgileri girdiğimizde tekrar DOS ekranına geri dönüyoruz. Artık kurulum dosyalarımızı USB (Flash) belleğimize kopyalayabiliriz. Bunun için DOS ekranında "3" rakamını girip Enter tuşuna basıyoruz




Kopyalama işlemi biraz uzun sürebilir. Bu süre zarfı içinde bazı pencereler açılabilir. Bu pencerelere Evet diyip kurulumun bitmesini beklemeliyiz.





İşlem bittikten sonra USB (Flash) belleğimizin içine Windows XP Kurulum dosyaları yüklenmiş durumda olucaktır. Artık istediğiniz sisteme USB (Flash) bellek ile Windows XP yükleyebilirsiniz. Bunun için anakartın USB-HDD'ye göre ayarlanmış olduğuna dikkat ediniz.

Sistemi USB (Flash) bellekten açıyoruz ve ilk seçenek olarak "1" rakamını giriyoruz. Bu oldukça önemli bir durumdur. USB (Flash) belleği Windows XP kurulana kadar çalıştırmayın.

Sistem yeniden başladığında tekrar "1" rakamını giriyoruz. Arkasından da grafik arayüzü için "2" rakamını kullanıyoruz.

Bu işlemleri doğru olarak yaptığınızda USB (Flash) bellek üzerinden format atma işlemini gerçekleştirmiş olucaksınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: jejep


QasaTura

Üye
Teşekkürler birader...
 

Tinky

Üye
slm arkadaslar ben usb Flash bellekle format atmak istiorm fakat tatmin edici bir aciklama goremedim bu islemi yapanin daha kisa yolu yok mu bu kadar ayrintisiz olrak...:)

--------------- Ekleme ---------------

sllm arkadaslar ben bu islemi denedim fakat bu makina adi girme islemi denen yeri bana birincide sorudu bende girdim ama 2 rakamini gir deyip flashi gosterdigimde bana dior ki has Not FAT FAT32 or NTFS format and is ot valid dior,lutfen birileri bana yardim edebilirmi yoksa kafayi yicem neden olmuorr diye...
 
jejep

jejep

Üye
teşekkürler
 
maxirabit

maxirabit

Üye
Teşekkürler.
 

burri_06

Üye
operating system not found (işletim sistemi bulunamadı) hatası alıyorm :S:S:S acil yardımmmmmmm sarta hardısklerde cıkıomus hata ne yapmam gerek acil yardım edersenız sevınırım smdıden teskur edermmm :?????????????????
 


Üst Alt