Unutkanlık Ve Bellek Kaybına önlem

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Unutkanlık Ve Bellek Kaybına önlem
Uzmanlar bellek kaybını yavaşlatmak ve en düşük düzeyde tutabilmek için bizim alabileceğimiz bazı önlemler olduğunu müjdeliyorlar
04 Ocak 2006 07:50
<div align="center"></div>
. Beyin hücrelerinin azalması, yaşlılığın kaçınılmaz sonucudur. Fakat bazı besinlerin yardımıyla beyin hücrelerinin ölümü geciktirilebileceğini artık tıp uzmanları da kabul ediyorlar. Doğru takviyelerle yaşa bağlı bellek kaybını ve zamanla Alzheimer hastalığına yakalanma tehlikesini ortadan kaldırmak mümkün diyor uzmanlar.

Unutkanlık gençler için de önemli bir sorun olmaya başladı. Uzmanlar stresin, ağır yaşam koşullarının ve yetersiz beslenmenin beyin hücrelerinin erken ölümüne yol açtığını belirtiyorlar.

Unutkanlıktan yakınmak yerine başlangıçta bazı önlemler alabiliriz. Önce neden unutkan olmaya başladığınızı araştırın. Kullandığınız bazı ilaçlar, belleğinizde bir sorun yaratabilir. Bu konuyu doktorunuza da danışmanızda yarar var. Beslenme düzeninizde değişiklik yapın. Az yağlı yiyeceklere ağırlık verin. Bol meyve ve sebze yiyin. Zihinsel faaliyetinizi artırın. Bilim adamları beyinin sürekli egzersiz yapması gerektiğini vurguluyorlar. Yeni meraklar edinmek, zihni sürekli yeni konularla meşgul etmek bulmaca çözmek hatta video oyunları bile belleği güçlendirebilir.

Belleğin kurtarıcıları

Antioksidan vitaminler: A, E, ve C vitaminleri, beyini hücre öldüren serbest radikallere karşı korurlar. Her gün düzenli olarak bu vitaminleri almalısınız.

B kompleks vitaminleri: B vitaminleri, bellek sorunu olan herkes için gereklidir. Bu vitaminlerin eksikliği bellek kaybına neden oluyor. Günde 1-2 kez, 50 mg. birer tablet almanızda yarar var.

Mineraller: Kalsiyum, magnezyum potasyum, bakır, çinko iyot, demir beyinin güçlü olması için gerekli mineraller. Bunların hepsini içeren tabletleri kullanmalısınız.

STRESS ve BELLEK KAYBI

Savaş, doğal afet gibi durumlarda yaşanan aşırı stres dört gün gibi kısa bir süre içinde belleği olumsuz etkileyebiliyor. Ruhbilim uzmanları yoğun stresin bireyde bellek yitimine ya da başka olumsuzluklara yol açtığını bir süredir biliyorlar, ancak bunun nereden kaynaklandığı konusuna kesin bir açıklama getiremiyorlar. Kimileri bunu bireyin aşırı gergin olduğu durumlarda beyinde etkin olan kortizol adlı hormona bağlıyorKonuya ışık tutmak üzere Washington Üniversitesi&#39;nden ve ekibi 51 deneğe dört gün süreyle her gün kortizol hapları verdi. Kimilerine düşük dozda ilaç ya da yalnızca ilaç yerine etkisiz bir madde verilirken, kimilerine aşırı gerilim durumunda bireyin kanında tanık olabileceğiniz miktarda kortizol verildi. İlacı almaya başlamadan önce uygulanan bellek testlerinde her üç grubun da eşit düzeyde başarılı oldukları görüldü. ilacın alınmasından bir gün sonra belirgin herhangi bir değişikliğe tanık olunmamakla birlikte, dördüncü gün en yüksek dozu alan deneklerin yarım saat önce kendilerine okunan kısa bir paragrafı anımsamakta epey zorlandıkları, ilacın kesilmesinden altı gün sonra ise tüm deneklerin yeniden eski durumlarına döndükleri görüldü. Newcomer&#39;e göre bu araştırmada elde edilen en sevindirici bulgu kortizolun bellekte böylesi bir etkiyi birkaç günlük bir süre içinde yaratması. Bunun dışında, sınav korkusu gibi daha ılımlı stres durumlarında çoğu kişide çok yüksek düzeylerde kortizol üretimine neden olmaması da olumlu bir bulgu olarak değerlendiriliyor. Söz konusu araştırma bedendeki kortizol düzeylerinin belleği etkilediğini ilk kez açıkça ortaya koyuyor. Bilim adamları elde edilen sonuçların çok daha ciddi bellek yitimi durumlarına da ışık tutabileceğine dikkat çekiyorlar.
 


Clausius Clapeyron

Üye
güzel haber teşekkürler
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Teşekkürler..
 

tofy

Üye
çok sağolun haberci
 

S1FR3K1R1C1

Üye
Emeğine Sağlık..
 
abuvice

abuvice

Üye
Teşekkürler sayende bilgileniyoruz..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt