Türksat Güncel Frekans Listeleri ve Türksat Frekans Ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Türksat Güncel Frekans Listeleri ve Türksat Frekans Ayarları
Maxicep üyeleri, sadece 7 Adımda, Türksat' ın yapmış olduğu frekans değişikliğini, receiver larına uygulayacaklar .. :oke:

Türksat 3A Uydusuna geçilmesiyle birlikte, birçok kişi televizyon izleyemez oldu. :) Uydu frekans ayarlarını takip etmiş ve bilen kişiler, ayarlayıp tekrar izlemeye devam ederken, bilmeyenler ise soluğu 10 YTL ile birlikte Uydu Tamircilerinde aldılar. Halbuki ayarlanması o kadar zor değil, her marka ve model receiver için, hemen hemen yaklaşık ayarlar ve anlatımları aşağıda size sunuyorum.

  1. Ana menüye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda 'Menü' veya 'setup ' yazan düğmeye basınız .
  2. Uydu alıcısı marka modeline göre; 'Kanal Arama', 'Kanal Ekleme" gibi menülerden hangisi beliriyor ise yukarı-aşağı tuşlarıyla "Ok"a basınız.
  3. Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; 'Alış Frekansı' 'Uydu Frekansı' seçeneklerinden biri belirecektir. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni frekansı olan '12731 ' değerini girin.
  4. Yine aynı pencerede 'Sembol Oranı' olacaktır. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip '3333' rakamını girin.
  5. Yine aynı pencerede bulunan 'POL' şeklinde bir yazının üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla 'V' ya da 'Dikey' olacak şekilde değiştirin.
  6. Yine aynı yerde bulunan 'FEC' değerini değiştirmek için yukarı-aşağı tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla '3 / 4' seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır.
  7. Son olarak 'OK' tuşuna basarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.Bundan sonra yapacağınız otomatik tarama ile bütün kanallar televizyonunuzdaki yerini alacak. Bu işlemi yapmadan otomatik tarama yaptırmak hiç bir sonuç vermez.
İyi Seyirler :coold:
 
  • Beğen
Tepkiler: sekinardi, sefau571, darülmendep ve 1 kişi daha


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
İyi güzel ama söyle bir sorun var,uydu parometreniz tam yerinde deil ise bu ayarları yapmanız mümkün deil.
Bu ayarları yapıpda hala kanalları oto listeleyemiyorsanız,o zaman 10 Ytl hiç vermeyin. frekansları eliniz ile girin ve 5 veya 10 fazlası gibi artırıp çoğaltın.
 

KAFKAS KARTALI

Üye
Ozan abi, bilgi için teşekkürler
 
Bulut_86

Bulut_86

Üye
Bilgi için teşekkürler :)
 
leiche

leiche

Emekli Yönetici
dün biz biraz uğraştık ama sonunda hallettik :)
 
GsliKahraman

GsliKahraman

Üye
Bizim evde bu tür eşyalar çok meşhur anlayan çok daha kanallar gider gitmez yenilendi : )
Yapamayan arkadaşlar Türksat Tanıtım kanalında videolusunu anlatıyor ama Negativede güzel anlatmış hiç anlamayan bir kişi bile bu yönergeleri uygularsa receiverlarını ayarlayacaktır.
 
safakk34

safakk34

Üye
ben yapmıştım bunu okumadan ama güzel bilgiler tşkler...
 
NobLe

NobLe

Üye
Bilgi için teşekkürler durup dururken buna gerek yoktu herkez memnundu tv sinden niye degiştirdilerki frekansları:allalla::@
 
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi

angelm4n

Üye
Arkadaşlar,
Azerbeycan ANS TV nin yeni frekansını bilen warmı ?
 

itici

Üye
bizim uyduda fec ayarı yok sizin verdiginiz frekans ve sembol roanını girdim v yaptım ama çekme seviyesini gösteren çubuklar 0 ve hiç birşey bulmuyor
 
byilmazZ

byilmazZ

Üye
saol
 

oz1905

Üye
allah razı olsun dıyeyım baska sozum yoktur harbıden super bı taktık benım uyuz bıtane uyducum var bı turlu ıstedıgımı yuklemıyodu sımdı superrrr
 
lovestar

lovestar

Üye
ben eski kanallarımın bi çogunu bitürlü bulamadım.yeni frekansları girdim otomatik transponderla güncellettim ama olmadı vazgectim sonundada.şimdi kurtlar atv ye gecmiş bendede atv yok.ayarlamam lazım.
 
akula

akula

Üye
emegine sağlık
 

mrt026

Üye
arkadaşlar eski frekansları silmeden yenileri kaydetmez
 
hamza271970

hamza271970

Üye
arkadaşlar yeni Frekans çıkmış bilen varsa bi zahmet anlatsın
 

karacabey1903

Üye
arkadaşım uydu cihazından 11962 03333 vertikal deyip şebekeyi açık konumuna getirirsen bütün yayınlar güncel bir şekilde gelir kolay gelsin
 
celilcemre

celilcemre

Üye
allah razı olsun benim makina güncelleme yapmıyor
 


Üst Alt