Türkiye'de Görülmesi gereken yerler :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye'de Görülmesi gereken yerler :)






KELEBEK VADİSİ
Kelebek Vadisi, Muğla ili, Fethiye ilçesinden motorla ulaşılabilen tabiri caizse bir cennet bahçesidir. Sahip olduğu ender türler nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş, 100 dağdan biri olan Babadağ'ın eteklerinde bulunan Kelebek Vadisi, 8 Şubat 1995'de 1. derecede doğal SİT ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır.





KIZ KUMU
Marmaris Orhani’ye’de bulunan Kızkumu’ndan insanlar denizin içinden yürüyerek karşıya geçebiliyor. Denizin içinden yürünen kısım 600 metreyi buluyor. Bu nasıl oluyor derseniz; Kızkumu bir Kıyı Oku (Kıyı Kordonu) oluşumudur. Kıyı oku, dalga ve akıntıların kıyıdan taşıdıkları maddeleri küçük koylarda biriktirmesi ile oluşan, bir ucu karaya bağlı ve denize doğru ok şeklinde uzanan yığıntılardır







NEMRUT
Adıyaman ili; Kahta ilçesinde bulunan ve içinde Kommagene Krallığı'nın bir antik kentini barındıran milli park ve ören yeri mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Dağın tepesine araçla çıkılmaz. Gün batımı nefistir ancak soğuğa karşı yanınızda battaniye bulunmanız önerilir.,







ASSOS

Assos’a giderseniz Athena tapınağı ve antik tiyatroyu gezmeden dönmeyin. İddiaya göre Aristo ve Platon o tapınakta birlikte iki yıl geçirmiştir. Assos hakkındaki diğer rivayet tüm limanın mermer bir zemine oturturmuş olduğudur.





VAN GÖLÜ

Van Gölü veya yöresel adıyla Van Denizi, Tatvan ilçesi sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu oluşan kraterde biriken suların oluşturduğu varsayılan volkanik bir göldür.







ÖLÜDENİZ
Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir beldedir. Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da "Uzak Diyar" olarak tanınır, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'da bulunur. Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir.





Mardin farklı dini inanışlar paralelinde, sanatsal açıdan da tarihi değeri olan camiler, türbeler, kiliseler, manastır ve benzeri dini eserler barındırmaktadır. Mardin, İpek Yolu güzergahında olup, ilde beş han ve bir kervansaray mevcuttur.





UZUNGÖL

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turistik belde; Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır.


(umarım beğenirsiniz bir teşekkürler yeter ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: TuRkiShCowboy, ism@il 54 ve hltdesign


Odysseus

Odysseus

Üye
Güzel paylaşım Doğan kardeşim teşekkürler
 
ism@il 54

ism@il 54

Üye
ölü denizi hep görmek istemişimdir:)teşekkürler....
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
çok güzel teşekkür ederim inşALLAH bu yazın uzungöle gideceğim
 
FirstClasss

FirstClasss

Üye
Oldu giderim :)
 
berkan55

berkan55

Üye
ben heryere gitmek isterim x)
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici

bu resim çok etkileyici sağol
 
aLLbiNo

aLLbiNo

Üye
Kız Kumu Çok Güzell !!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt