• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Türkiye için Samsung Galaxy s5 güncellemesi

Sponsorlu Bağlantılar

TroLL28

TroLL28

Üye
    Konu Sahibi
Türkiye için Samsung Galaxy s5 güncellemesi
4 Aralık tarihinde ilk olarak Polonya'daki Galaxy S5'ler için Lollipopgüncellemesi veren Samsung, bu güncellemeyi hızlı bir şekilde globale yansıtamadı.

Daha sonra Güney Kore, İngiltere, İspanya gibi ülkelerde dağıtılan güncelleme, Şubat'ın ilk haftasının ortasında Türkiye'ye gelmiş oldu. YaniS5, Türkiye'ye gelen güncelleme hızı konusunda G3 ve One M8'in gerisinde kaldı.

Galaxy S5 SM-G900FQ için OTA güncellemesi başladı
Android 5.0 Lollipop sürümü için OTA güncellemesini ülkemizde almaya başlayan Samsung Galaxy S5, G900FQJVU1BOA2 sürüm numaralı ROM'akavuştu. OTA güncellemesini alamayanlar ise linkten 1.4 GB'lık ROM'u indirip, ODIN'den yükleyebilirler.

Güncelleme neler getirdi?
Galaxy S5'teki parmak izi okuyucunun sürücüsünü Note 4 ile aynı hale getiren Samsung, parmak izi algılama performansını artırmış.

Android 5.0 Lollipop ile gelen tüm yazılımsal değişiklikler Galaxy S5'e geliyor. Artık tamamen ART yapısına geçiliyor.

Samsung'un arayüzüyle beraber gelen tüm uygulamalar ART mimarisine göre tamamen yenilendi

Chrome ve sistem arayüzü 60 FPS hızında çalışacak.

Beraberinde bildirim destekli yepyeni bir kilit ekranı ile gelen güncelleme bunun yanı sıra dokun ve gir, öncelik modu, akıllı kilit, mirror link ve dikkatbildirimleri gibi yenilikler geldi.

En büyük değişiklikler ise kullanıcı arayüzünde gerçekleşti. Google'ınAndroid 5.0 Lollipop güncellemesiyle tanıttığı materyal dizaynı benimseyen Samsung, hem dahili uygulamalarını hem de arayüzlerini materyal dizayna getiriyor.
 


AtalayAlperen16

AtalayAlperen16

Üye
galaxy alpha yada gelebilir mi acaba bu özellikler ?
 


Üst Alt