'Türk Malı' bilgisayar geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
'Türk Malı' bilgisayar geliyor

Türkiye’de teknoloji eğitiminde yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen CPU Turkey 2008 yarışmasının ödül töreninde "yerli malı" bir bilgisayar üretileceği duyuruldu.

TÜBİDER (Bilişim Sektörü Derneği), yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye'deki gelişimine destek olmak, gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak, yenilikçilik ve uzaktan eğitim konularında kamuoyunda bilinç oluşturmak, Türkiye'deki yenilikçi ürün geliştirme akademik çabalarını desteklemek amacıyla ‘TÜRKİYE İŞLEMCİSİNİ TASARLIYOR’ başlığıyla düzenlediği İşlemci Birimi (Processor Unit) tasarlama yarışmasının finalistlerini ödüllendirdi.

Yarışma, Sanal İşlemci Tasarımı, FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı, Akademik Yenilikçi Gömülü Sistem Tasarımı kategorilerinde düzenlendi.

Avea'nın sponsorluğunda, CeBIT Bilişim Eurasia etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen "CPU Turkey 2008" yarışmasının ödül töreniyle finalistler “Bilişim Sektöründe AR-GE ve Yenilikçilik” panelinin ardından düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

"Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor" ana sloganı çerçevesinde hayata geçirilen CPU Turkey 2008 yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan Avea Ar-Ge Direktörü Fuat Ertüzün, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin yanında olduklarını ve özellikle Ar-Ge konularında onların yaratıcıklarını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Tamamı “Türk Malı” Bilgisayar Geliyor

Ekim 2007'de başlayan ve Türkiye'deki üniversitelerden 103 çalışma grubunun katıldığı yarışmada finale kalan 18 tasarım, uluslararası arenada da ilgi çekmesine paralel olarak, yarışmacı üniversite öğrencilerine yurtdışından iş teklifleri geliyor. Öte yandan gelecek yıl düzenlenecek olan "CPU Turkey 2009" yarışmasına yeni bir kategori daha eklenerek, CPU'su, tüm çipleri ve işletim sistemi ile tamamen “Türk malı” olacak bir eğitim dizüstü bilgisayarı tasarlanması planlanıyor.​
 


euprates

euprates

Üye
ancak sorun şu.....

yerli malı bilgisayarın emsal teşkil eden bilgisayarlarla fiyat yarışında ne durumda olacağı.. bildiğiniz gibi çin malı ürünler piyasada tehlike yaratmakta ve iç piyasa bununla rekabet edemez halde umarım fiyatları bu konuda yarışabilecek durumda olur..... bilgilendirme için teşekkürler
 
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
hadi bakalım hayırlısı olsun...
 

a1i

Üye
yani mi duydun 2sene oldu bu haber çıkalı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

[ENGİN]
Cevap
22
Görüntüleme
1K
[ENGİN]
mstf_l
Cevap
0
Görüntüleme
742
mstf_l
haydaravısyon
Cevap
17
Görüntüleme
3K
Hasan Enes
By_GaBLiN
Cevap
21
Görüntüleme
1K
enginzz


Üst Alt