Tüm Excel Formülleri ve fonksiyonlarının açıklamaları

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Tüm Excel Formülleri ve fonksiyonlarının açıklamaları
Formül oluşturma veya silme
formül, çalışma sayfanızdaki değerler üzerinde hesaplama yapan denklemlerdir. Formüller her zaman eşittir işaretiyle (=) başlar.

sabit ve hesaplama işleç kullanarak basit formüller oluşturabilirsiniz. Örneğin, =5+2*3 formülü iki sayıyı çarpar ve bunun sonucuyla bir sayıyı toplar. Microsoft Office Excel, matematiksel işleçlerin standart sırasını izler. Yukarıdaki örnekte, önce çarpma işlemi (2*3) yapılır ve sonra bunun sonucuyla 5 toplanır.

Ayrıca, işlev kullanarak da formül oluşturabilirsiniz. Örneğin, =TOPLA(A1:A2) ve TOPLA(A1,A2) formüllerinin her ikisinde de A1 ve A2 hücrelerindeki değerleri toplamak için TOPLA işlevi kullanılır.

Oluşturduğunuz formülün türüne bağlı olarak, formül aşağıdaki parçaların bazılarını veya tümünü içerebilir.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Formülün parçaları
İşlevler İşlevler (örneğin Pİ()) eşittir işaretiyle (=) başlar ve parantezin içine işlev için bağımsız değişken girebilirsiniz. Her işlevin belirli bir bağımsız değişken sözdizimi vardır.

2. Hücre başvuruları Formüle hücre başvuruları ekleyerek çalışma sayfası hücrelerindeki verilere başvuruda bulunabilirsiniz. Örneğin, A2 hücre başvurusu söz konusu hücrenin değerini döndürür veya bu değeri hesaplamada kullanır.

3. Sabitler Formüle doğrudan sayı (örneğin 2) veya metin değerleri gibi sabitler girebilirsiniz.

4. İşleçler İşleçler, formülde yapılmasını istediğiniz hesaplamanın türünü belirtmek için kullanılan simgelerdir. Örneğin, ^ (şapka işareti) işleci sayıyı bir kuvvete yükseltir ve * (yıldız işareti) işleci de sayıları çarpar.

İstediğiniz hesaplama sonucunu elde etmek için tek bir işlev veya iç içe işlevler kullanabileceğiniz gibi, bir veya birden çok sonuç hesaplayan dizi de kullanabilirsiniz. Artık gerek duymadığınız formülleri silebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: ÇaRşI 2387 ve Jan


Jan

Jan

Üye
Sağol kardeşim birde Bin. dosyası açma ve değişiklik yapma programı veya uygulaması lazım sana zahmet
 
ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
:tşk: faydalı oldu benim için
 
kestal

kestal

Üye
Faydalı bir konu olmuş teşekkürler.Devamını bekleriz [emoji4]
 


Üst Alt